SMU Dedman School of Law

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai

Ditubuhkan pada tahun 1925, SMU Dedman School of Law adalah sekolah undang-undang swasta peringkat tinggi yang terletak di Dallas, Texas, dan terletak di kejiranan berbaris pokok, hanya beberapa minit dari pusat bandar. Ditubuhkan pada tahun 1949, program undang-undang gelar sarjana sekolah undang-undang telah memainkan peranan penting dalam melatih beberapa pemimpin utama di seluruh dunia. Kami berbangga dengan rangkaian alumni global kami - lebih daripada 2,000 graduan dari 80 negara yang memegang jawatan penting dalam kerajaan, amalan undang-undang, perniagaan, badan kehakiman, dan pendidikan undang-undang di seluruh dunia. SMU Dedman Alumni Network foto ihsan SMU Dedman School of Law

Program Ijazah Sarjana Luar Biasa yang luar biasa

SMU Dedman School of Law menawarkan program ijazah sarjana untuk kedua-dua peguam AS dan asing yang terlatih. The LL.M. dan Program SJD meningkatkan kerjaya dalam amalan swasta undang-undang, pengajaran, dan perkhidmatan awam dengan menganalisis pengajaran dan kemahiran menyelesaikan masalah untuk memenuhi tuntutan kompleks dunia kita. Program ini meningkatkan pemahaman pelajar tentang teori dan dasar undang-undang, memperluaskan wawasan undang-undang pelajar, dan menggalakkan pembangunan kemahiran penyelidikan dan menulis undang-undang.

Belajar di Vibrant Dallas, Texas

SMU Dedman Law menawarkan peluang kepada pelajar antarabangsa untuk menjadi sebahagian daripada komuniti yang cergas, pelbagai, dan ilmiah dengan kelebihan belajar di Dallas - bukan sahaja sebuah pusat perniagaan antarabangsa, tetapi pusat kebudayaan dinamik terletak di tengah-tengah antara pantai timur dan barat United Negeri-negeri di rantau ini yang terkenal dengan iklimnya yang cerah dan cerah. Dallas adalah bandar terbesar kesembilan dan Dallas / Ft. Worth metroplex merupakan kawasan metropolitan keempat terbesar di Amerika Syarikat. Ia adalah sebuah bandar yang canggih dengan pasaran pekerjaan yang berkembang maju, kualiti hidup yang tinggi dan kos sara hidup yang rendah. Ia adalah tempat yang bagus untuk hidup dan belajar!

Fakulti diiktiraf di peringkat global

Fakulti ini termasuk para ulama dan inovator dalam pelbagai bidang, termasuk undang-undang perlembagaan, undang-undang korporat, undang-undang jenayah, undang-undang alam sekitar, undang-undang kesihatan, harta intelektual, undang-undang keselamatan nasional, undang-undang minyak dan gas, undang-undang kepentingan awam dan undang-undang cukai. Para ulama ini sering melibatkan dunia dengan muncul di hadapan jawatankuasa kongres, bekerja dengan agensi pengawalseliaan negeri dan persekutuan, yang berdebat di hadapan mahkamah negeri dan persekutuan, bekerja dengan eksekutif korporat dan bukan keuntungan, dan selalu muncul dalam media untuk menterjemahkan penyelidikan mereka atau memberikan ulasan tentang cerita penting hari itu. Mempelajari undang-undang di SMU memberikan pelajar akses kepada fakulti yang luar biasa yang terlibat dalam penyelidikan yang tepat pada masanya dan canggih yang sering dimaklumkan oleh pengalaman bertahun-tahun. 21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpg foto ihsan SMU Dedman School of Law

Pengalaman pembelajaran

Sebagai tambahan kepada kurikulum yang pelbagai, pelajar dijemput untuk memanfaatkan banyak aktiviti di luar kelas. Di SMU Dedman Law, pengalaman pembelajaran anda akan diperkayakan melalui persidangan dan kuliah antarabangsa sepanjang tahun, membawa tokoh-tokoh antarabangsa ke kampus untuk membincangkan isu-isu undang-undang global semasa. LL.M. Antarabangsa pelajar mengambil kelas dengan pelajar JD Amerika dan menyertai program Inns of Court kami - program yang diperkenalkan semasa orientasi di mana pelajar menyambungkan kumpulan kecil dengan rakan sekelas, fakulti, pemimpin pelajar, penasihat kerjaya, dan alumni untuk pengalaman komuniti sepanjang masa mereka di SMU Dedman School of Law . Seorang ahli fakulti akan menjadi penasihat akademik peribadi anda. Mempraktikkan peguam dari seksyen Undang-undang Antarabangsa Persatuan Bar Dallas juga menjadi mentor untuk pelajar kami.

Alumni yang terkenal di peringkat antarabangsa

SMU Dedman School of Law antarabangsa SMU Dedman School of Law telah memberi kesan ke seluruh dunia. Rangkaian alumni antarabangsa kami merangkumi lebih daripada 2000 graduan di lebih daripada 80 buah negara. Profesional ini boleh didapati di peringkat tertinggi kerajaan, amalan undang-undang, dan perniagaan. Alumni antarabangsa SMU mewakili spektrum sistem perundangan yang luas, termasuk dari Amerika Tengah dan Selatan, Mexico, Kanada, Eropah, Afrika, India, Asia Tenggara, China, Timur Tengah, dan Rim Pasifik. Kami berusaha untuk kepelbagaian geografi global dalam pendaftaran pelajar kami dan memberi perhatian dan sokongan individu yang tinggi untuk setiap pelajar antarabangsa.

 • Presiden Mahkamah Agung Sobchok Sukharomna '81, Thailand
 • Dr. Shen Shiaoming '81 Perunding Perundangan Antarabangsa untuk Mackenzie & Albritton LLP
 • Yang Mulia SM Krishna '59 Menteri Luar Negeri untuk India (2009-2012)
 • Siriporn Chaiyasuta '85 Penasihat Am, Chevron Europe, Eurasia dan Timur Tengah Exploration & Production Limited
 • Moath Alhussain '11 Assoc. Peguam, Perbadanan Industri Asas Saudi
 • Antonio M. Garza '83 Bekas Duta AS ke Mexico
 • Pengerusi dan Presiden Dr. Helmut Sohmen '66, BW Group
 • Dr. Hassan Okour '07 Bekas Dekan, Sekolah Undang-undang Qatar
 • Presiden Jinsung Lee '88, Mahkamah Perlembagaan Korea
 • Yukio Horigome '71 Keadilan Mahkamah Agung Jepun
 • Rakan Kongsi Hans Heppe '97, Locke Lord LLP Konsul Jerman Kehormat

Kehidupan seorang pelajar

Sekolah undang-undang terletak di sudut barat laut kampus utama SMU - dengan bangunan bilik darjah, bangunan pentadbiran, dan perpustakaan undang-undang membentuk apa yang disebut "Undang-undang Quad." Lokasi yang ideal ini memberikan akses mudah kepada banyak sumber pelajar SMU yang hebat, termasuk perkhidmatan makan, pusat kecergasan utama dan pusat perkhidmatan kesihatan.

Kelayakan Ujian Bar

Pelajar antarabangsa yang ingin mengamalkan undang-undang di Amerika Syarikat dan memenuhi syarat untuk masuk ke bar di salah satu negeri atau Daerah Columbia harus membiasakan diri dengan syarat kemasukan bar di bidang kuasa tertentu di mana mereka merancang untuk mengamalkan. Syarat kemasukan bar berbeza dari negeri ke negara. Sesetengah negeri memerlukan pemohon untuk memiliki ijazah JD, dan yang lain hanya akan memerlukan kredit kursus tertentu dari sekolah undang-undang di negara ini. Texas kini membenarkan penuntut berpendidikan asing yang berkelulusan yang telah melengkapkan LL.M. untuk menduduki peperiksaan Texas Bar. UNDERWOOD LAW LIBRARY menempatkan koleksi undang-undang peribadi terbesar di Barat Daya. Graduan undang-undang ALUMNI SMU yang terkenal termasuk hakim Mahkamah Agung Texas, anggota Kongres Amerika Syarikat, duta besar, gabenor, menteri luar negeri dan ahli-ahli mahkamah tertinggi di seluruh dunia, serta rakan-rakan di firma undang-undang terkemuka dan kaunselor umum di syarikat-syarikat besar. Sebagai sekolah undang-undang pertama di DALLAS, kami bernasib baik untuk berada di sebuah bandar dengan ekonomi yang berkembang pesat, ibu pejabat korporat yang banyak, dan komuniti undang-undang yang luar biasa. SMU Dedman School of Law terus berusaha untuk membangunkan pemimpin pemimpin yang akan datang. 21430_28439363.jpg foto ihsan SMU Dedman School of Law

Lokasi

Dallas

Bobbye Heine, Assistant Director for Graduate Legal Programs, Email: bheine@smu.edu

Alamat
3315 Daniel Avenue
75205 Dallas, Texas, Amerika Syarikat
Telefon
+1 214-768-2658

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami