Baca keterangan rasmi

Beragam, Terlibat, Inspiring - ini adalah Southwestern Law School - sejarah perkhidmatan awam, guru inovatif, sarjana cemerlang, dan alumunium trailblazing. Bersedia untuk berjaya menerusi kurikulum inovatif kami dan peluang belajar pengalaman. Kampus tengah bandar yang bersemangat menyediakan suasana yang ideal untuk kajian undang-undang, memupuk penekanan kepada masyarakat, kepelbagaian, dan perkhidmatan awam.

Ditubuhkan lebih daripada 100 tahun yang lalu, Southwestern telah membangun reputasi untuk peguam yang menamatkan pengajian yang baik, berwawasan, dan bersedia untuk berjaya.

Pelajar-pelajar barat daya mempunyai komuniti yang kuat. Mereka datang dari hampir setiap negeri, lebih daripada sedozen negara, dan mewakili lebih daripada 200 institusi sarjana muda. Dalam kelas kemasukan yang paling baru-baru ini, wanita mewakili 53 peratus, sementara minoriti membentuk 49 peratus, dan pelajar melaporkan kefasihan di lebih dari 20 bahasa asing. Umur purata ialah 27, dengan berkisar antara 21 hingga 50 tahun. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Southwestern mempunyai perwakilan tertinggi pelajar Afrika Amerika dan pelajar kedua Latino / Hispanik kedua sekolah undang-undang California. Persatuan Bar Pelajar menaja program kebajikan pelajar dan masyarakat yang memenangi anugerah dan menyelia lebih 50 organisasi pelajar, termasuk persaudaraan undang-undang; kumpulan minoriti, budaya, politik, dan agama; dan masyarakat berfokus pada bidang undang-undang tertentu.

Persekitaran Akademik yang Inspiratif

Southwestern telah mencipta oasis yang berpusatkan pelajar yang mesra di pusat bandar Los Angeles yang bersemangat, dan termasuk salah satu mercu tanda seni bina yang paling bersejarah di bandar itu - bangunan Bullocks Wilshire yang ikonik. Karya seni deco ini terletak di tengah-tengah kampus, yang terletak di tengah-tengah koridor "perkhidmatan awam awam" di Los Angeles. Pelajar di Southwestern mengabdikan lebih dari 20,000 jam setiap tahun untuk perkhidmatan pro bono dalam masyarakat.

Alumni Trailblazing

15,000 alumni Barat Daya telah memasukkan pegawai awam yang terkemuka dari anggota Kongres kepada walikota, dan lebih 400 hakim-serta pengasas firma undang-undang utama dan penasihat umum syarikat multinasional. Sekolah undang-undang mempunyai hubungan yang kuat dengan sektor perundangan, perniagaan dan sivik, dan Institut Undang-undang Media dan Media Biederman berkait rapat dengan industri hiburan di Hollywood dan di peringkat antarabangsa. Walaupun majoriti graduan Southwestern memilih untuk berlatih di California, alumni boleh didapati di hampir setiap negeri, dua wilayah, dan lebih daripada dua belas negara. Alumni Southwestern telah berkhidmat sebagai anggota Senat dan Dewan Perwakilan AS, ahli-ahli Senat dan Majelis Negeri California dan Speaker Dewan, Setiausaha Negara California, Bendahari Negeri California dan Peguam Daerah County Los Angeles. Antara alumni trailblazing Southwestern adalah hakim terpanjang dalam sejarah Mahkamah Agung California, Datuk Bandar Afrika-Amerika pertama Los Angeles, hakim pengadilan daerah China-Amerika yang pertama di benua Amerika Syarikat, hakim mahkamah rayuan wanita Afrika-Amerika yang pertama di dalam negara itu, hakim percubaan Latina yang pertama di Amerika Syarikat, dan hakim asli Amerika yang pertama di California, di antara banyak yang pertama.

Pendidikan Undang-undang Inovatif

Southwestern adalah satu-satunya sekolah undang-undang untuk menawarkan empat program JD yang berbeza dalam kedua-dua penjadualan dan pendekatan pengajaran. Southwestern adalah pemimpin dalam inovasi kurikulum dan kepakaran, terutamanya dalam bidang hiburan dan undang-undang media, undang-undang antarabangsa, undang-undang jenayah, dan advokasi percubaan / litigasi. Kurikulum yang diperlukan diperkayakan oleh kira-kira 200 pilihan, 150 penempatan luar, 6 klinik, dan 4 orang pengamal. Peningkatan bahagian atas termasuk lebih daripada 50 kursus kemahiran profesional, intersession Januari, kursus batu permata, dan kursus jangka pendek khas yang diajarkan oleh pakar undang-undang antarabangsa.

Southwestern juga menubuhkan program ijazah JD / MBA tiga tahun dan empat dengan Drucker Graduate School of Management Universiti Claremont Graduate. Program BA / JD 3 3 ditawarkan secara perkongsian dengan California State University, Northridge, dan California State University, Dominguez Hills. Southwestern juga menawarkan program LLM dalam kajian undang-undang individu dan hiburan dan undang-undang media.

Southwestern adalah sekolah undang-undang pertama yang menubuhkan pusat hiburan dan undang-undang media. Institusi Undang-undang Media dan Media Biederman yang diiktiraf di peringkat antarabangsa membantu menyediakan pelajar untuk amalan undang-undang dalam industri kreatif seperti filem, televisyen, dan muzik.

Sekolah Undang-undang Mengenai Syarat Anda

Pelajar kami ditarik ke kampus yang indah di pusat bandar raya kosmopolitan, dekat dengan mahkamah, koridor perkhidmatan awam, dan industri hiburan. Mereka merasa di rumah dalam komuniti inklusif kami, dan digalakkan oleh fakulti yang boleh didekati. Mereka mahu mengikut jejak langkah alumni kami sambil mencipta pengalaman sekolah undang-undang yang sesuai dengan syarat mereka sendiri. Tonton video untuk mengetahui bagaimana lapan pelajar kami memilih sekolah undang-undang yang sesuai untuk mereka.

Southwestern adalah Sekolah Undang-undang LA

Southwestern adalah sekolah undang-undang Los Angeles. Dari penubuhan kami lebih 100 tahun yang lalu, ke lokasi kami di tengah-tengah Koridor Kepentingan Awam Los Angeles di sepanjang Wilshire Boulevard di Koreatown, untuk hubungan kami dengan industri hiburan dan Pejabat Peguam Daerah, Southwestern mempunyai hubungan yang mendalam dengan bandar malaikat. Tonton video ini untuk melihat statistik yang cepat mengenai alumni kami, program pengajian dan kurikulum kami yang inovatif, kediaman dan klinik kami, dan kepelbagaian kami.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

Southwestern Law School

Kajian undang-undang pasca JD yang berkesan memberi peluang untuk menerokai bidang-bidang undang-undang dengan lebih mendalam melalui kurikulum tersuai yang diajarkan ole ... [+]

Kajian undang-undang pasca JD yang berkesan memberi peluang untuk menerokai bidang-bidang undang-undang dengan lebih mendalam melalui kurikulum tersuai yang diajarkan oleh para pakar terkemuka dalam persekitaran akademik yang merangsang. Di Southwestern Law School , kami menawarkan program Master of Laws (LL.M) yang memenuhi janji itu.

Barat Daya yang fleksibel LL.M. Program dalam Pengajian Individu direka untuk pelajar yang telah memperoleh ijazah undang-undang di Amerika Syarikat atau di luar negara dan ingin melanjutkan pengajian undang-undang mereka selaras dengan matlamat peribadi dan profesional mereka sendiri.

Sebagai pelajar di LL.M Southwestern. program, anda boleh membuat kurikulum anda sendiri dari pemilihan lebih dari 150 kursus yang tertumpu di bidang undang-undang yang akan memberi manfaat yang paling kepada anda. Lebih satu perempat daripada fakulti kami mempunyai pengalaman antarabangsa. The LL.M. ijazah memerlukan 24 jam kredit kursus pasca JD dan boleh disiapkan sama ada secara sepenuh masa atau sambilan dan mungkin bermula pada musim gugur atau musim bunga.... [-]

Amerika Syarikat Los Angeles
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Southwestern Law School

Southwestern menawarkan program pengajian post-JD yang paling menyeluruh yang membawa kepada ijazah Sarjana Hukum (LL.M) dalam Undang-undang Hiburan dan Media di negara i ... [+]

Southwestern menawarkan program pengajian post-JD yang paling menyeluruh yang membawa kepada ijazah Sarjana Hukum (LL.M) dalam Undang-undang Hiburan dan Media di negara ini. Di bawah naungan undang-undang Donald E. Biederman, Institut Undang-undang Media dan Media, Southwestern menyediakan peguam terkini dan undang-undang baru bagi amalan dalam industri kreatif seperti filem, televisyen, muzik, teater, pengiklanan, sukan dan media berita. LL.M. ini

Ciri program:

lapan profesor sepenuh masa dengan pengalaman industri yang luas dan satu senarai fakulti tambahan yang berbunyi seperti "Who's Who" di bar undang-undang hiburan dan mediakurikulum yang kaya dan pelbagai termasuk lebih daripada 45 kursus, mulai dari subjek asas hingga topik yang lebih khususprogram eksterna komprehensif yang memaparkan penempatan di lebih daripada 50 tetapan seperti studio, serikat, agensi, firma undang-undang, dll.Klinik Undang-undang Hiburan dan Seni, di mana pelajar menyediakan perkhidmatan perniagaan dan undang-undang kepada pembuat filem bebas dan artis kreatif lainPracticum Firma Undang-undang Hiburansebuah lembaga eksekutif yang berprestij dan rangkaian alumniprogram musim panas undang-undang hiburan antarabangsa di London, EnglandJurnal Undang-undang Media dan Hiburan Antarabangsablog undang-undang hiburan yang memenangi anugerahKeperluan Program... [-]
Amerika Syarikat Los Angeles
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Southwestern Law School

Southwestern Law School mengajukan pertanyaan daripada firma undang-undang asing dan pengamal antarabangsa individu dalam bidang teknologi, hiburan, dan harta intelektual ... [+]

Southwestern Law School mengajukan pertanyaan daripada firma undang-undang asing dan pengamal antarabangsa individu dalam bidang teknologi, hiburan, dan harta intelektual, untuk cadangan latihan khusus yang membawa kepada penganugerahan LL.M.

Dalam maklumat dan komunikasi yang dipercepatkan, amalan undang-undang menjadi semakin global. Southwestern Law School , yang terletak di bandaraya yang paling budaya di Amerika Syarikat, dan pusat industri hiburan dan teknologi, menawarkan kepakaran individu dan pengetahuan khusus domain dalam bidang ini dan lain-lain. Di luar kursus teras dalam bidang harta intelek dan undang-undang kontrak, Southwestern menawarkan bilangan pilihan paling banyak dalam undang-undang hiburan dan teknologi, yang membolehkan pengkhususan khusus untuk pengamal global. Apakah impak perjanjian perdagangan antarabangsa yang semula dirundingkan antara AS dan negara jirannya? Siapa pemenang dan kalah dalam perdebatan neutral bersih Amerika Syarikat? Bagaimanakah Undang-undang Privasi Data EU mempengaruhi inovasi dan persaingan? Apakah kedudukan China yang berkembang dalam rahsia perdagangan? Bagaimanakah Hollywood berinteraksi dengan industri filem antarabangsa di China, India, Nigeria, (dan Arab Saudi yang paling baru)? Di dunia di mana soalan berubah secepat jawapannya, Southwestern melatih para pelajarnya untuk menguasai konsep undang-undang asas serta amalan perniagaan khusus industri, memberikan mereka konteks dan kemahiran yang relevan untuk menavigasi keperluan baru majikan dan pelanggan mereka.... [-]

Amerika Syarikat Los Angeles
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu