Baca keterangan rasmi

Universiti Tulsa College of Law, sebuah institusi swasta dengan jumlah pendaftaran kurang daripada 400, menawarkan peluang pendidikan undang-undang kepada JD, LLM, ijazah bersama, dan calon sijil kepimpinan dan kecemerlangan akademik. Kolej Undang-undang TU menyediakan suasana yang akademik yang ketat dan akrab di mana para pelajar menjadi praktisi-bersedia melalui penyertaan dalam program pro bono, jurnal undang-undang yang memenangi anugerah, organisasi pelajar, pasukan pengadilan berdaya saing, dan klinik undang-undang di kampus. TU College of Law menawarkan nisbah pelajar-ke-profesor yang rendah, menawarkan pelajar pendidikan yang sangat peribadi dan menggalakkan pembangunan rangkaian profesional yang kuat. Pelajar juga mempunyai akses ke salah satu pejabat pembangunan profesional yang terbaik di negara ini, yang kadar penempatan siswazah secara konsisten lebih tinggi daripada purata kebangsaan. Kolej Undang-undang TU dengan bangga menjadi tuan rumah komuniti alumni yang aktif terlibat lebih daripada 6,000, yang kebanyakannya telah membangunkan karier yang sangat terkenal sebagai peguam, hakim, penggubal undang-undang, penasihat korporat, dan pemimpin masyarakat. Alumni terlibat dengan pelajar semasa melalui beberapa program, termasuk program mentoring, menyediakan peluang latihan dan eksternship, dan menyampaikan kuliah di kampus. Universiti Kolej Undang-undang Tulsa menawarkan:

 • 10.5: 1 nisbah pelajar-ke-fakulti
 • Salah satu sekolah undang-undang terkecil di dalam senarai US News and World Report Top 100 Law School
 • Komitmen untuk berkhidmat melalui program pro bono, organisasi pelajar, dan klinik undang-undang
 • Salah satu daripada kadar tuisyen terendah di negara ini di kalangan sekolah undang-undang persendirian
 • Peluang yang dijamin untuk pengalaman praktikal bermula pada tahun pertama
 • Memimpin undang-undang tenaga dan sumber yang mampan dan program undang-undang Amerika Asli

Percepatan kerjaya adalah sebahagian daripada kursus di TU Law. Kejayaan siswazah kami tidak dapat ditandingi. Hubungi kami! Tulsa Law menawarkan 5 undang-undang dan ijazah dasar lulusan yang berbeza , 2 untuk bukan peguam (Master of Jurisprudence) dan 3 untuk peguam (LL.M):

Sarjana Undang-Undang (LL.M) - Dalam Kajian Orang

Kurikulum LL.M graduan TU Law memberi tumpuan kepada undang-undang tenaga dan sumber semula jadi, undang-undang minyak dan gas, undang-undang alam sekitar, pembangunan ekonomi puak, penentuan nasib India (Orang Asli Amerika), hak orang pribumi, dan mempertahankan kedaulatan suku.

Master of Jurisprudence - Kajian Dalam Talian

Dengan pengalaman selama 40 tahun di India, tenaga, sumber asli dan pendidikan undang-undang alam sekitar, sumber tenaga dan sumber daya alam Universiti Tulsa mengilhami Master of Jurisprudensi dalam Undang-undang Tenaga (MJEL) untuk memeriksa pendekatan undang-undang dan dasar untuk mencapai matlamat penting kebolehpercayaan tenaga, bekalan sumber asli yang mampan dan persekitaran yang sihat.

Strategi Kerjaya Master Strategi Kerjaya Calon

Pelajar Ijazah Sarjana yang berjaya mengambil pendekatan pro-aktif untuk pembangunan strategi kerjaya mereka sendiri. Di TU Law, pelajar Ijazah Sarjana disokong dan dipandu oleh program, perkhidmatan dan sumber berikut untuk mendapatkan kemahiran yang mereka perlukan untuk memaksimumkan peluang untuk kemajuan profesional semasa mereka berkhidmat dengan kami:

 • Perkhidmatan Strategi Kerjaya, Sumber
 • Selepas tamat pengajian
 • Tenaga dan Pekerjaan Undang-undang dan Dasar India (Seluruh Negara)

Kemasukan

Masters of Jurisprudence Deadlines Permohonan

Spring 2015: 8 Disember 2014
(kelas bermula 12 Januari 2015)
Musim panas 2015: 1 Mei 2015
(kelas bermula tarikh TBA)

LLM Aplikasi Deadlines

Spring 2015: 31 Oktober 2014
Kejatuhan 2015: 1 April 2015
Terdapat tiga darjah LLM berbeza. Sila pilih tahap yang anda minati untuk proses kemasukan yang sesuai:

 • LL.M. dalam Tenaga
 • LL.M. di Amerika Syarikat
 • LL.M. dalam Undang-undang Amerika untuk Pengacara Asing

Ayo berjumpa kita secara peribadi! - sila semak Kalendar Perekrutan

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

College of Law - The University of Tulsa

LL.M dalam Tenaga ... [+]

LL.M dalam Tenaga

Di samping itu, para pelajar akan memilih kursus lain dalam kurikulum Undang-undang Tenaga dan Sumber Daya Hukum Kolej Undang-undang (SERL), seperti Peraturan Tenaga; Undang-undang Air; Undang-undang Sumber Tenaga dan Sumber Asli Antarabangsa; dan Sumber Asli dan Undang-undang Alam Sekitar mengenai Tanah Persekutuan. Calon ijazah LLM terlatih asing juga mendaftar dalam kursus satu semester yang direka untuk memperkenalkan undang-undang AS.

Pelajar dijemput untuk memilih elektif dari mana-mana kursus yang ditawarkan oleh TU College of Law dan jabatan siswazah lain dari The University of Tulsa, seperti kolej perniagaan dan kejuruteraan.

Ini adalah 24 program ijazah kredit yang bermula pada kampus pertengahan bulan Ogos setiap tahun. Semua pelajar dikehendaki menghadiri orientasi "Asas Pengajian Hukum" dalam sehari sebelum kelas bermula pada bulan Ogos.... [-]

Amerika Syarikat Tulsa
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
College of Law - The University of Tulsa

LL.M dalam program Undang-undang Amerika untuk Program Lepasan Asing terdiri daripada kursus penuh selama dua semester. Untuk memenuhi keperluan pelajar LLM antarabangsa, ... [+]

LL.M dalam undang-undang Amerika untuk program Pengacara Asing terdiri daripada kursus penuh selama dua semester dari bulan Ogos hingga Mei. Untuk memenuhi keperluan pelajar LLM antarabangsa, College of Law menawarkan kursus khusus dalam pendidikan undang-undang Amerika Syarikat dan penulisan undang-undang, analisis dan metodologi AS untuk peguam antarabangsa.

Pelajar akan melengkapkan tambahan enam hingga lapan kelas dan akan menerima nasihat dan bimbingan dalam pemilihan kursus mereka. Pelajar dijemput untuk memilih mana-mana kursus elektif yang ditawarkan oleh TU College of Law dan jabatan siswazah lain The University of Tulsa.

Di samping itu, program ini menawarkan peluang kepada peguam asing untuk membangunkan pemahaman tentang undang-undang Amerika serta peluang untuk menjadi pakar dalam bidang khusus undang-undang, seperti undang-undang perniagaan antarabangsa. Pelajar program menikmati kelonggaran pekerjaan yang lebih tinggi di negara masing-masing, serta kemungkinan untuk mengamalkan undang-undang di negara-negara yang membolehkan peguam asing duduk untuk pemeriksaan bar.... [-]

Amerika Syarikat Tulsa
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
College of Law - The University of Tulsa

The LL.M dalam program undang-undang India adalah fleksibel. Dalam berunding dengan fakulti, para pelajar boleh menyesuaikan bidang pengajian bukan hanya kepada undang-un ... [+]

The LL.M dalam program undang-undang India adalah fleksibel. Dalam berunding dengan fakulti, para pelajar boleh menyesuaikan bidang pengajian bukan hanya kepada undang-undang India secara amnya, tetapi untuk sub kepakaran tertentu yang mereka ingin membangunkan. Program ini boleh didapati sebagai trek akademik (menekankan kursus) atau trek penyelidikan. Kedua-dua trek memerlukan berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya 24 jam kredit dari kurikulum undang-undang India.

Pelajar digalakkan untuk membuat pilihan awal mengenai trek yang mereka mahu untuk meneruskan apabila mereka memasuki program ini. Walau bagaimanapun, pilihan awal itu tidak mengikat pelajar. Fakulti berkomitmen untuk bekerja secara individu dengan setiap pelajar untuk memenuhi keperluan akademik tertentu.... [-]

Amerika Syarikat Tulsa
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

The University of Tulsa College of Law | US News Top 100