UConn School of Law

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang UConn Sekolah Undang-undang adalah salah sebuah sekolah undang-undang awam yang terkemuka di negara ini. Kampusnya, yang disenaraikan di Daftar Negara Tapak Bersejarah, mungkin yang paling indah di mana-mana sekolah undang-undang di Amerika Syarikat. Yang Perpustakaan Undang-undang adalah salah satu yang terbesar di dunia dan baru-baru ini dinamakan antara 50 Kebanyakan Amazing University Libraries di Dunia oleh Masters Best Program. Dua batu dari pusat Hartford, Sekolah Undang-undang terletak di kawasan kejiranan yang rumah Victoria yang besar, di mana ramai pelajar, kakitangan, dan fakulti hidup.

Ditubuhkan pada tahun 1921, Sekolah Undang-undang yang diiktiraf oleh American Bar Association dan merupakan ahli Persatuan American Law Sekolah. Ia menawarkan pendidikan profesional yang berkualiti tinggi yang menyediakan graduan untuk seumur hidup memenuhi perkhidmatan di mana-mana kerjaya yang mereka pilih, termasuk bar, kerajaan, perniagaan dan pendidikan. Program sekolah menekankan disiplin intelektual dan pembangunan kemahiran analisis profesional yang diperlukan untuk bertindak secara berkesan kepada cabaran perubahan dalam undang-undang dan dalam masyarakat yang dilayaninya berterusan.

Pendidikan undang-undang UConn Undang-undang ini mencerminkan kepercayaan bahawa kehidupan minda adalah yang terbaik dirangsang oleh kualiti yang tinggi wacana awam di kalangan pelajar dan fakulti dilakukan dalam skala yang kecil. Kurikulum ini kaya dengan Kursus, Tetapi kelas itu sendiri adalah agak kecil. Setiap pelajar mempunyai peluang untuk menerokai undang-undang dan teori dalam suasana yang memupuk semangat kerjasama dan kerjasama. Intelektual bercita-cita tinggi, pelajar UConn Law menikmati faedah daripada memberi dan mengambil peribadi dengan rakan-rakan dan fakulti dilakukan oleh kelas-kelas kecil.

Sekolah ini menyediakan pelajar untuk mengamalkan undang-undang dalam mana-mana bidang kuasa, tanpa penekanan kepada undang-undang Connecticut. Latar belakang yang pelbagai, kepakaran dan pendekatan intelek fakulti memberi jaminan kepada pelbagai gaya pengajaran dan format, termasuk arahan klinikal, latihan kemahiran, kerja antara disiplin, dan kursus-kursus dan bengkel menggunakan kaedah masalah. Sekolah Undang-undang telah menerima pakai Pelan Akademik, menetapkan strategi kami untuk tahun-tahun akan datang dan menonjolkan kedua-dua kekuatan dan rancangan kami untuk memperkukuh dan membina kawasan kami yang terbilang terbaik.

Terdapat empat jurnal ilmiah di kampus, masing-masing berjaya, diedit dan diterbitkan oleh pelajar. Mereka adalah Connecticut Law Review, Connecticut Insurance Law Journal, Connecticut Journal Undang-undang Antarabangsa, dan Connecticut Kepentingan Awam Law Journal.

Kampus ini terletak beberapa minit dari Bangunan Kerajaan, mahkamah dan agensi, dan pejabat-pejabat firma guaman dan syarikat Hartford ini. Pelajar mempunyai akses bersedia untuk semua institusi-institusi ini untuk belajar, externships, pendidikan klinikal dan amalan, dan pekerjaan.

Lokasi

Hartford

University of Connecticut School of Law

Alamat
University of Connecticut School of Law
55 Elizabeth Street

CT 06105-2290 Hartford, Connecticut, Amerika Syarikat
Telefon
+1 860-570-5172

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami