Baca keterangan rasmi

Universiti Mississippi Sekolah Undang-undang menjadi negeri yang disokong keempat sekolah undang-undang di negara ini pada tahun 1854, hampir sepuluh tahun selepas universiti itu dibuka pada 1848. Badan perundangan negeri mengiktiraf keperluan untuk arahan undang-undang formal di Mississippi, dan "Jabatan Undang-undang" kerana ia bertajuk, telah ditubuhkan.

Pada bulan Januari 2011, program undang-undang yang berpindah ke rumah baru yang dinamakan Robert C. Khayat, seorang profesor undang-undang yang telah berkhidmat sebagai Canselor Universiti dari tahun 1995 hingga 2009. Sebuah bangunan LEED terletak di hujung selatan kampus dan direka dengan keperluan pelajar dalam fikiran, seni bina yang menggabungkan dengan baik dengan keindahan kampus Ole Miss.

Mengapa UM Undang-undang?

Menyediakan Anda Amalan

Profesional Program Latihan Kemahiran kami menawarkan anda satu spektrum penuh pilihan supaya anda boleh mereka bentuk pendidikan undang-undang anda untuk menyesuaikan masa depan anda. Kami menawarkan komponen-komponen berikut:

Pusat-pusat dan klinik: tujuh program sekolah itu memberikan pengalaman praktikal dan latihan akademik dalam bidang yang merangkumi undang-undang perniagaan untuk penyediaan perkhidmatan kepada mereka yang memerlukan.

Peluang Penerbitan: The Mississippi Law Journal, Jurnal Angkasa Undang-undang dan Sukan Law Review memberi peluang untuk mengasah kemahiran menulis undang-undang. The National Laut Grant Law Center juga menempatkan tiga peluang utama untuk penerbitan pelajar: The gosong, Air Log dan Laut Grant Undang-undang & Dasar Journal.

Moot Lembaga Mahkamah: Kedudukan dalam 25 peringkat kebangsaan sejak empat tahun yang lalu, Moot Court menyediakan latihan intensif dalam advokasi rayuan, menghantar pasukan untuk pertandingan Interscholastic di seluruh negara. Papan percubaan sokongan kami dan pasukan rundingan kedua-duanya menawarkan peluang persaingan elit untuk pelajar yang berminat dalam perbicaraan olok-olok dan penyelesaian pertikaian alternatif. Alam Sekitar pasukan Law Moot Court kami telah memenangi pertandingan kebangsaan dua tahun berturut-turut!

Sesi Kemahiran: Menawarkan kemahiran intensif latihan dua minggu pertama setiap semester musim bunga di pelbagai elektif dari kemahiran Percubaan untuk Perniagaan Gubalan, Transaksi Amalan dan Undang-undang Sepanyol.

Program externship: Pelajar diletakkan dengan peguam yang luar biasa dan mendapatkan sokongan kelas pengajaran. Program termasuk Perkhidmatan externship Awam, Pendakwaan externship, externship Kehakiman dan Perniagaan Kawal Selia externship.

Bono Inisiatif Pro: Memberi tumpuan kepada kepimpinan bangunan hamba dalam profesion dan latihan peserta undang-undang dalam kemahiran undang-undang tertentu. Projek-projek baru-baru ini termasuk penjagaan, kanak-kanak sokongan pengubahsuaian, jagaan kanak-kanak dan pembangunan program cukai bantuan.

Solo Program Amalan: Program ini menyediakan pelajar dengan kemahiran dan keyakinan untuk membuka pejabat undang-undang serta-merta selepas tamat pengajian. Kursus, mentor dan sokongan berterusan melengkapkan pelajar yang berminat dengan kemahiran profesional yang perlu dan kepintaran perniagaan untuk berjaya.

Akademik yang cemerlang: program akademik kami direka untuk memberikan pelajar outlet untuk penyelidikan dan penulisan. Penyertaan dalam seminar kumpulan kecil dan pengalaman simulasi untuk memastikan pelajar-pelajar kita yang terlibat dan memahami perkembangan undang-undang, institusi undang-undang dan isu-isu etika. Kami menawarkan Doktor Juris, yang Juris Doctor / Sarjana Percukaian dan Juris Doctor / Sarjana Perakaunan, serta program sijil dalam undang-undang jenayah. Lihat kurikulum penuh kami.

Perkhidmatan Kerjaya: The Office Services Kerjaya membantu pelajar membangunkan pelan kerjaya individu, menyediakan arahan mengenai kemahiran kerja-carian dan memudahkan akses kepada majikan dan sumber pekerjaan, serta secara aktif merekrut firma undang-undang, hakim, agensi kerajaan, organisasi kepentingan awam dan lain-lain bakal undang-undang majikan untuk menemubual dan mengambil graduan kami. Graduan telah pergi untuk amalan swasta dan juga telah mendapat pekerjaan yang memuaskan di NASA, Stennis Space Center, Senat Amerika Syarikat, KPMG, US Mahkamah Cukai dan daerah Amerika Syarikat dan mahkamah negeri Mississippi.

Kepimpinan Mahasiswa: Lebih daripada 20 pertubuhan pelajar, seperti Persatuan Sekolah Undang-Undang Pelajar Badan, Perlembagaan Amerika Persatuan Pelajar undang-undang hitam Persatuan dan Persatuan Undang-undang Alam Sekitar, menyediakan keseimbangan peluang akademik, sosial dan perkhidmatan, membantu untuk membangunkan kemahiran kepimpinan untuk membantu anda dalam profesion undang-undang anda.

Town College Cool

Dinamakan oleh majalah Travel & Leisure sebagai salah satu daripada "top 10 bandar-bandar kolej yang paling hebat di Amerika," Oxford mempunyai tarikan seperti yang terdapat pada Courthouse Square, William Faulkner ini Rowan Oak dan tahunan Double Decker Arts Festival untuk menjadikannya gabungan ideal bersejarah dan pinggul. Jika anda suka di luar rumah, anda akan mendapati memancing, berkhemah dan sukan air di Sardis Lake. Jika anda menikmati menghadiri acara-acara sukan, maka tailgating di Grove tidak boleh mengalahkan! Malah, Sports Illustrated menilainya No. 3 daripada 100 perkara yang perlu dilakukan sebelum tamat pengajian.

Sangat Mampu

Dengan tuisyen mampu milik untuk penduduk Mississippi dan bukan pemastautin, pelajar lulus dari sekolah undang-undang kami dengan beban hutang yang lebih rendah daripada purata negara, yang membolehkan mereka untuk pergi ke dalam perkhidmatan awam atau bidang amalan yang lain dengan lebih mudah. Majalah PreLaw telah meletakkan kita kelima di negara ini dalam senarai Nilai Best Undang-undang Sekolah.

State-of-the-Art Kemudahan

Direka untuk meningkatkan pengalaman klinikal untuk pelajar, pusat undang-undang kita hanya bangunan LEED di negeri ini. Ia mempunyai lounge pelajar dan halaman, pertubuhan pelajar suite, bilik belajar berkumpulan, Perkhidmatan Kerjaya bilik temuduga, Moot Court bilik, kafe dan ruang makan. Bilik darjah dengan teknologi canggih menawarkan persekitaran pembelajaran yang cemerlang untuk pelajar-pelajar kita. Pusat ini juga memegang suite untuk pelbagai klinik undang-undang kita, Mississippi Law Journal, dan mempunyai sebuah dewan kuliah tempat duduk 220 orang.

Kuat Alumni Networks

Hampir 7,000 alumni hidup kami mengamalkan seluruh dunia, menyediakan sistem rangkaian yang kukuh untuk pelajar mencari pekerjaan, seorang mentor atau dunia sebenar pengalaman. Alumni yang penting termasuk penulis John Grisham, Memphis Datuk AC Wharton, US Senator Roger Wicker dan Thad Cochran, dan ketua peguam pembantu NASA-Stennis Meredith Blasingame.

Fakulti: Biasiswa Berdasarkan Pengalaman nyata dunia

Oleh kerana pengalaman mereka mengamalkan peguam dan penyelidikan canggih mereka, ahli-ahli fakulti kami cemerlang dalam menyediakan pelajar untuk amalan undang-undang. Mereka juga mempunyai kepentingan yang pelbagai dan pengalaman untuk berkhidmat kepada pelajar-pelajar kita dan masyarakat sekeliling, serta masyarakat global. Di luar kelas, fakulti sekolah undang-undang berada di barisan hadapan biasiswa yang baru muncul dalam beberapa bidang.

Capaian Global

Bukan sahaja pelajar-pelajar kita mendapat pekerjaan yang besar di seluruh Selatan, ramai graduan kami telah pergi untuk amalan peribadi dan perkhidmatan awam di seluruh negara dan dunia. Skop membentang dari pantai timur ke pantai barat dan seterusnya.

Budaya Ramah

Kita terus mendengar fakulti undang-undang kami, pentadbiran, dan pelajar adalah antara yang paling ramah di sekitar. Kami berdedikasi untuk kejayaan para pelajar kita, dan dengan nisbah pelajar kepada fakulti yang rendah, pelajar mempunyai peluang untuk mendapatkan bantuan dan sokongan yang mereka perlukan. Dan, kemudahan baru kami direka khusus untuk menggalakkan interaksi masyarakat kedua-dua di kalangan pelajar dan antara pelajar dan fakulti.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

The University of Mississippi - School of Law

Universiti Mississippi Sekolah Undang-undang adalah sebuah pemimpin dunia di udara dan undang-undang ruang pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan awam. ... [+]

Universiti Mississippi Sekolah Undang-undang adalah sebuah pemimpin dunia di udara dan undang-undang ruang pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan awam.

LL.M. ini program ijazah direka untuk kedua-dua Amerika Syarikat dan lulusan sekolah undang-undang asing terlatih berminat dalam kurikulum undang-undang yang ketat di Amerika Syarikat, antarabangsa, dan perbandingan udara dan ruang undang-undang. Ia adalah LL.M. yang pertama dan hanya program di Amerika Syarikat yang menawarkan gabungan udara dan ruang undang-undang undang-undang pasca siswazah ijazah pada ABA diiktiraf sekolah undang-undang.

Permohonan diterima secara berterusan.

LL.M. Program Kelebihan Penekanan yang unik di Amerika Syarikat udara dan ruang undang-undang. Meluas kepakaran undang-undang udara dan lebih 45 tahun dalam undang-undang angkasa. Di kampus atau dalam talian, sepenuh masa atau separuh masa. Mengambil bahagian, jika layak, dalam Jurnal Angkasa Undang-undang. Udara yang komprehensif dan koleksi undang-undang angkasa. Akses kepada University of Mississippi Angkasa Undang-undang Arkib. American Bar Association yang diiktiraf sekolah undang-undang. ... [-]
Amerika Syarikat Oxford
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

The History of the University of Mississippi School of Law