UNH Franklin Pierce School of Law

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Komuniti Pelajar dan Ulama

Pendekatan berasaskan praktik Undang-undang Franklin Pierce University of New Hampshire untuk pendidikan undang-undang, bersama dengan kurikulumnya yang luas dan inovatif, memastikan pelajar lulus bersedia untuk menjadi pemimpin dalam bidang mereka.

Sebagai contoh, Institut Pemindahan Teknologi Antarabangsa memberi pelajar peluang pembelajaran dan peluang untuk menyumbang kepada kejayaan saintifik di seluruh dunia semasa bekerjasama dengan organisasi seperti Bank Dunia, Organisasi Harta Intelek Sedunia, Jabatan Perdagangan Amerika Syarikat dan Pertubuhan Kesihatan Sedunia. Pelajar di Klinik Harta Intelek dan Transaksi membantu pelanggan dengan usaha perniagaan, termasuk strategi IP dan pelaksanaan, transaksi perniagaan, dan pelesenan.

LL.M. dan pelajar Sarjana terlatih dalam teknik penulisan undang-undang dan penyelidikan seperti yang diamalkan di Amerika Syarikat, dan mempunyai akses penuh ke Program Sukses Akademik sekolah , termasuk peluang untuk mengambil peperiksaan Bar awal - ujian semua peguam AS harus lulus untuk mengamalkan - dan ahli fakulti yang berdedikasi yang menyokong persediaan untuk kelas undang-undang dan untuk peperiksaan Bar.

Saiz kecil UNH Franklin Pierce memastikan LL.M. dan pelajar Sarjana mempunyai akses kepada profesor mereka, dan fakulti mengenali setiap pelajar dalam kelas mereka. Bon tersebut mewujudkan pengalaman akademik yang luar biasa dan memastikan LL.M. pelajar dapat mewujudkan jaringan sosial dan profesional yang kuat yang berkembang pesat melampaui tamat pengajian.

Selepas tamat pengajian, pelajar menyertai rangkaian alumni global dari lebih 80 negara yang mengetuai undang-undang dan dasar IP di negara-negara seperti Argentina, Nigeria, dan Taiwan, serta untuk gergasi teknologi global, firma undang-undang teratas, dan pejabat IP nasional.

UNH Franklin Pierce School of Law menawarkan biasiswa yang murah hati, separa tuisyen kepada pelajar yang berkelayakan dalam kedua-dua program pembelajaran kediaman dan jarak jauh kami. Pemohon dianggap sebagai biasiswa berdasarkan kajian semula permohonan mereka untuk kemasukan. Tidak ada proses permohonan secara berasingan bagi biasiswa, tetapi pelajar harus menunjukkan pada permohonan mereka bahawa mereka ingin dipertimbangkan untuk pembiayaan biasiswa.

Diakreditasi oleh Persatuan Bar Amerika, UNH Franklin Pierce School of Law terletak di Concord, New Hampshire, rumah kepada badan perundangan negara, pejabat negara, serta mahkamah persekutuan, negeri dan AS. Concord hanya satu jam perjalanan dari Boston, dan kami terletak kurang dari satu jam dari gunung, tasik dan Lautan Atlantik. Berita AS dan Laporan Dunia menduduki tempat New Hampshire # 2 untuk hidup dan keadaan paling aman # 3 di Amerika Syarikat.

Pautan Laman Web: https://law.unh.edu/admissions/graduate-admissions

Lokasi

Concord

UNH College of Law

Telefon
603-513-5300

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami