UNH Franklin Pierce School of Law

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Komuniti Pelajar dan Ulama

Sekolah Undang-undang Universiti New Hampshire adalah sekolah undang-undang yang intim dan inovatif, yang komited untuk membangunkan pelajar yang menikmati dialog yang mencabar dari saat-saat awal orientasi, merangkul pembelajaran berasaskan amalan, dan bersedia untuk menyertai barisan alumni yang merupakan pemimpin global dalam harta intelektual, amalan umum, kepentingan awam dan keadilan sosial, dan perdagangan dan teknologi.

Program Residensi Undang-Undang kami membolehkan pelajar untuk bekerja dalam bidang minat mereka sehingga semester penuh ketika menerima kredit dan program Daniel Webster Scholar kami adalah satu-satunya ujian ujian bar berasaskan praktik di negara ini. Lokasi kami di Concord, ibu negara New Hampshire, dan status kami sebagai satu-satunya sekolah undang-undang negeri menawarkan banyak pro bono , eksternship, dan pengalaman Kerja Persekutuan. Undang-undang UNH sentiasa memperbaharui teknologi dan programnya untuk memastikan bahawa graduan bersedia untuk mengamalkan undang-undang hari ini.

Fakulti kami terdiri daripada pengamal yang berpengalaman dalam bidang minat mereka. Nisbah pelajar / fakulti kecil menggalakkan kolaborasi dan kerjasama. Sejak ditubuhkan pada tahun 1973, Pusat Undang-undang Franklin Pierce, kini Sekolah Undang-undang Universiti New Hampshire, telah menjadi pemimpin global dalam pendidikan undang-undang yang inovatif. Bidang tumpuan kami membantu anda membentuk amalan masa depan anda: Harta Intelek mempunyai fakulti sepenuh masa terbesar di lapangan dan perpustakaan IP kami adalah yang terbesar di negara ini; Perdagangan dan Teknologi termasuk tumpuan kelebihan pisau cukur pada e-Law; sementara kepentingan awam dan keadilan sosial melatih pelajar dalam penyampaian perkhidmatan undang-undang kepada semua orang dari semua lapisan masyarakat.

Pelajar belajar di persekitaran yang rapat, koperasi. Kurikulum menekankan pendekatan intensif, berasaskan amalan yang melibatkan banyak peluang untuk belajar secara langsung. Rangkaian alumni kami yang luas di seluruh Amerika Syarikat dan di seluruh dunia menyediakan pilihan yang tidak terbatas untuk graduan mencari pekerjaan.

Diakreditasi oleh Persatuan Bar Amerika, UNH Law terletak di Concord, New Hampshire, rumah kepada badan perundangan negara, pejabat negara, serta mahkamah persekutuan, negeri dan AS. Concord hanya berjarak satu jam perjalanan dari Boston, dan kami terletak kurang dari satu jam dari gunung, tasik dan Lautan Atlantik.

Lokasi

Concord

UNH College of Law

Telefon
603-513-5300