University of Southern California USC Gould School of Law

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

USC Gould adalah sekolah undang-undang elit yang komited untuk kecemerlangan akademik. Kejayaan kami terdiri daripada fakulti bertaraf dunia, badan pelajar yang rapat dan pelbagai, kampus yang terletak dengan baik, kurikulum antara disiplin, dan rangkaian alumni yang menyokong.

Fakulti ini diiktiraf secara nasional untuk biasiswanya dalam banyak bidang, fokus interdisipliner, perkhidmatan awam dan kepimpinan dalam profesion. Saiz kelas kecil kami dan nisbah profesor-ke-tahap yang rendah mencipta persekitaran pembelajaran intim dan kolektif.

Ditubuhkan pada tahun 1900, USC Gould adalah sekolah undang-undang pertama di California Selatan. Dari hari-hari awal sekolah, kami mendaftarkan wanita dan pelajar warna. Hari ini kita mengekalkan salah satu populasi pelajar undang-undang yang paling pelbagai bangsa dan mendaftarkan pelajar yang paling antarabangsa. Ini mewujudkan persekitaran yang memupuk pelbagai perspektif dan pengalaman.

Lokasi kami di Los Angeles menyediakan para pelajar dengan peluang yang luas di salah satu pasaran perundangan teratas dan mahkamah tersibuk di Amerika Syarikat.

Lokasi

Los Angeles Selatan

Alamat
USC Gould School of Law
699 Exposition Boulevard

90089 Los Angeles Selatan, California, Amerika Syarikat