Baca keterangan rasmi

Tentang kita

ANU adalah universiti kebangsaan Australia dengan reputasi global dalam undang-undang antarabangsa, berperlembagaan, awam dan swasta. ANU menduduki tempat ke-12 di dunia untuk mengkaji undang-undang (QS World Rankings by Subject, 2018).

Di peringkat sarjana, pascasiswazah dan penyelidikan, Sekolah Undang-undang ANU menyediakan pelajar dengan kefahaman unik tentang undang-undang, amalan dan dasar semasa. Pendekatan pengajaran menggabungkan kekakuan akademik dengan kepakaran praktikal. Pelajar belajar dari akademik dan pensyarah tetamu dengan pengalaman profesional dunia sebenar. Saiz kelas kecil menyediakan peluang yang lebih tinggi untuk pelajar berinteraksi dan melibatkan kakitangan akademik, melawat penceramah tetamu dan pelajar lain.

Sepanjang tahun ini, Sekolah Undang-undang ANU menjalankan kelas-kelas induk yang diajar oleh pengamal undang-undang terkemuka dari Australia dan di seluruh dunia. Masterclass lepas telah diajar oleh Hakim semasa dan bekas Hakim Mahkamah Tinggi Australia, Ketua Peguam Umum di Australian Government Solicitor, dan Global Director for Client

Universiti menawarkan pelbagai kursus klinikal dan peluang latihan undang-undang di Australia, Asia, United Kingdom dan Amerika Syarikat untuk membolehkan para pelajar meletakkan pengetahuan undang-undang mereka ke dalam tindakan dan mendapat pengalaman profesional di dunia semasa pendidikan undang-undang mereka.

ANU mempunyai profil penyelidikan yang mencukupi dengan banyak kakitangan akademiknya yang diiktiraf sebagai pemimpin dalam bidang mereka dan rangkaian yang sangat berkaitan dengan lebih daripada 20,000 alumni undang-undang di seluruh dunia, termasuk peguam, hakim, diplomat, ahli politik, ketua eksekutif, bank pelaburan, perunding pengurusan, penganalisis dasar, sarjana dan pemimpin firma global.

Mempelajari undang-undang di ibu negara

Sebagai sekolah undang-undang kebangsaan Australia, ANU menawarkan pelajar pelbagai peluang yang unik untuk mengkaji undang-undang di ibu negara - bandar di mana undang-undang dan dasar persekutuan dibuat.

Kedekatan Sekolah Undang-undang ANU ke Mahkamah Tinggi Australia, mahkamah-mahkamah Komanwel dan agensi-agensi persekutuan menawarkan akses pelajar kepada pengamal undang-undang, ahli-ahli badan kehakiman dan pembuat dasar kerajaan, yang kebanyakannya adalah alumni Law ANU.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:


Australian National University (ANU) - Law

The ANU Juris Doctor (JD) adalah program tersendiri yang direka untuk graduan bukan undang-undang (atau undang-undang bukan Australia) dan menyediakan kelayakan yang dipe ... [+]

Penerangan program

ANU adalah universiti terkemuka di Australia dan Sekolah Undang-undang ANU menduduki tempat ke-12 di dunia untuk kajian undang-undang (QS World Rankings by Subject 2018).

ANU JD adalah kelayakan undang-undang yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Melengkapkan JD, dan latihan undang-undang praktikal yang diperlukan (PLT), memenuhi syarat untuk mempraktikkan undang-undang di mana-mana di Australia dan di beberapa bidang kuasa lain.

Sebagai pelajar undang-undang ANU, anda akan belajar dari akademik kelas dunia dan pensyarah tetamu dengan pengalaman profesional dunia sebenar. Saiz kelas yang lebih kecil menyediakan peluang yang lebih besar untuk pelajar berinteraksi dan melibatkan diri dengan kakitangan akademik, melawat penceramah tetamu dan pelajar lain.... [-]

Australia Canberra
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 10 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Australian National University (ANU) - Law

Terbuka kepada siswazah undang-undang dan bukan undang-undang, ANU Master of Laws (LLM) sangat sesuai untuk mereka yang ingin mendapatkan pengetahuan undang-undang yang l ... [+]

Penerangan program

Majukan kerjaya anda dengan Master of Laws (LLM) dari salah satu sekolah undang-undang terkemuka di dunia.

ANU adalah universiti terkemuka di Australia dan Sekolah Undang-undang ANU menduduki tempat ke-12 di dunia untuk kajian undang-undang (QS World Rankings by Subject 2018).

ANU LLM adalah kelayakan pascasiswazah lanjutan yang dirancang untuk melengkapkan peguam pengamal, para profesional yang berpengalaman dan siswazah baru-baru ini dengan pengetahuan dan kemahiran undang-undang pakar.

Terbuka kepada kedua-dua undang-undang dan undang-undang bukan undang-undang, program pascasiswazah ini sesuai untuk mereka yang ingin mendalami pengetahuan mereka dalam bidang undang-undang tertentu, mereka yang merancang untuk memasuki bidang amalan baru atau mereka yang pengetahuan undang-undang akan bermanfaat dalam kerjaya mereka, termasuk profesional dasar awam, pengawal selia dan pengurus.... [-]

Australia Canberra
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Australian National University (ANU) - Law

Sarjana Undang-undang (Kepujian) di ANU adalah sarjana undang-undang sarjana kelas dunia yang disegani di peringkat antarabangsa. ANU adalah universiti terkemuka di Austr ... [+]

Penerangan program

The ANU Sarjana Muda Undang-Undang (Kepujian) adalah ijazah undang-undang sarjana kelas dunia yang disegani di peringkat antarabangsa.

ANU adalah universiti kebangsaan Australia dengan reputasi global dalam undang-undang antarabangsa, berperlembagaan, awam dan swasta. ANU adalah universiti terkemuka di Australia dan menduduki tempat ke-12 di dunia untuk mengkaji undang-undang (QS World Rankings by Subject, 2018).

Sekolah Undang-undang ANU menyediakan pelajar siswazahnya dengan pemahaman yang unik tentang undang-undang dan amalan semasa. Pendekatan pengajaran kami menggabungkan kekuatan akademik dengan kepakaran praktikal. Anda akan mendapat pengetahuan yang mendalam mengenai peranan dan fungsi undang-undang, dan mengembangkan pemahaman yang lebih lanjut mengenai bagaimana pengaruh dan pengaruh undang-undang terhadap hampir setiap aspek dunia kita.... [-]

Australia Canberra
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
4 - 10 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Australian National University (ANU) - College of Law
Website
Telefon
+61 2 6125 5111