Australian National University (ANU) - Law

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

ANU adalah universiti kebangsaan Australia dengan reputasi global dalam undang-undang antarabangsa, berperlembagaan, awam dan swasta. ANU menduduki tempat ke-12 di dunia untuk mengkaji undang-undang (QS World Rankings by Subject, 2018).

Di peringkat sarjana, pascasiswazah dan penyelidikan, Sekolah Undang-undang ANU menyediakan pelajar dengan kefahaman unik tentang undang-undang, amalan dan dasar semasa. Pendekatan pengajaran menggabungkan kekakuan akademik dengan kepakaran praktikal. Pelajar belajar dari akademik dan pensyarah tetamu dengan pengalaman profesional dunia sebenar. Saiz kelas kecil menyediakan peluang yang lebih tinggi untuk pelajar berinteraksi dan melibatkan kakitangan akademik, melawat penceramah tetamu dan pelajar lain.

Sepanjang tahun ini, Sekolah Undang-undang ANU menjalankan kelas-kelas induk yang diajar oleh pengamal undang-undang terkemuka dari Australia dan di seluruh dunia. Masterclass lepas telah diajar oleh Hakim semasa dan bekas Hakim Mahkamah Tinggi Australia, Ketua Peguam Umum di Australian Government Solicitor, dan Global Director for Client

Universiti menawarkan pelbagai kursus klinikal dan peluang latihan undang-undang di Australia, Asia, United Kingdom dan Amerika Syarikat untuk membolehkan para pelajar meletakkan pengetahuan undang-undang mereka ke dalam tindakan dan mendapat pengalaman profesional di dunia semasa pendidikan undang-undang mereka.

ANU mempunyai profil penyelidikan yang mencukupi dengan banyak kakitangan akademiknya yang diiktiraf sebagai pemimpin dalam bidang mereka dan rangkaian yang sangat berkaitan dengan lebih daripada 20,000 alumni undang-undang di seluruh dunia, termasuk peguam, hakim, diplomat, ahli politik, ketua eksekutif, bank pelaburan, perunding pengurusan, penganalisis dasar, sarjana dan pemimpin firma global.

Mempelajari undang-undang di ibu negara

Sebagai sekolah undang-undang kebangsaan Australia, ANU menawarkan pelajar pelbagai peluang yang unik untuk mengkaji undang-undang di ibu negara - bandar di mana undang-undang dan dasar persekutuan dibuat.

Kedekatan Sekolah Undang-undang ANU ke Mahkamah Tinggi Australia, mahkamah-mahkamah Komanwel dan agensi-agensi persekutuan menawarkan akses pelajar kepada pengamal undang-undang, ahli-ahli badan kehakiman dan pembuat dasar kerajaan, yang kebanyakannya adalah alumni Law ANU.

Lokasi

Canberra

Australian National University (ANU) - College of Law

Telefon
+61 2 6125 5111

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami