Melbourne Law School

The University of Melbourne

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Melbourne Law School adalah pemimpin dan inovator dalam pendidikan undang-undang, dan tempat yang bertenaga pengajian yang menghargai idea-idea, kecemerlangan dan pertukaran intelektual. kekayaan sejarah menjangkau lebih 150 tahun.

masyarakat cergas dan aktif Melbourne Law School terdiri daripada pakar dan memenangi anugerah tenaga pengajar, rangkaian alumni yang kuat, mentor yang berdedikasi, para ilmuwan dari seluruh dunia, pusat penyelidikan dan institusi terkemuka, serta organisasi antarabangsa rakan kongsi kami.

sejarah yang kaya Melbourne Law School dianyam melalui politik Australia dan antarabangsa dan pembaharuan perlembagaan dari Persekutuan hingga ke hari ini.

Sejak 1857 MLS telah dididik perdana menteri, gabenor Agung, hakim, peguam dan ahli akademik, dan alumni terdapat dalam pekerjaan yang berbeza-beza di seluruh Australia dan dunia.

alumni utama termasuklah Perdana Menteri Alfred Deakin, Robert Menzies, Harold Holt dan Julia Gillard, dan Victoria Premier Rupert Hamer, serta Gabenor-Jeneral Sir Ninian Stephen dan Sir Zelman Cowen.

Empat graduan telah berkhidmat sebagai Ketua Hakim Negara Australia, termasuk Sir Owen Dixon, yang dianggap sebagai terbesar yang pernah ahli undang-undang, Sir Isaac Isaacs Australia, pertama Yahudi Ketua Hakim Negara, dan semasa Hakim Mahkamah Tinggi Australia YB. Geoffrey Nettle QC.

Melaksanakan dan memandu segala-galanya di Melbourne Law School yang berkekalan tradisi dan komitmen kepada inovasi.

MLS Sekilas Pandang

kedudukan

Melbourne Law School berada di kedudukan No 1 di Asia Pasifik dalam Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings by Subject (2016). Ranking QS menyerlahkan universiti terbaik di dunia dalam 36 mata pelajaran individu, berdasarkan reputasi akademik, reputasi majikan dan kesan penyelidikan.

Sambungan Antarabangsa

masyarakat cergas dan aktif Melbourne Law School terdiri daripada kakitangan antarabangsa yang terkenal pengajaran, rangkaian alumni global yang kuat, mentor yang berdedikasi, para ilmuwan dari seluruh dunia, pusat penyelidikan dan institusi terkemuka, serta organisasi antarabangsa banyak rakan kongsi.

pelajar Melbourne Law School JD boleh mengambil bahagian dalam program pertukaran, menjalankan ijazah dual di salah sebuah universiti kita bekerjasama di luar negara dan memohon untuk magang antarabangsa semasa ijazah mereka. Ijazah Melbourne Law School juga menyediakan graduan untuk kerjaya global. Lebih daripada satu pertiga daripada graduan kita telah bekerja atau bekerja di lokasi antarabangsa.

fakta utama

Fakulti

 • Melbourne Law School telah ditubuhkan pada tahun 1857
 • Dibuka pada 2 Mei 2002, bangunan Sekolah Undang-undang semasa terletak 185 Pelham Street, Carlton, selatan University Square
 • program akademik termasuk Melbourne JD, Melbourne Law Masters dan Ijazah Penyelidikan Siswazah. Sekolah juga menawarkan mata pelajaran keluasan kepada pelajar-pelajar sarjana muda, serta kajian satu subjek
 • Melbourne Law School adalah sebuah sekolah siswazah profesional tunggal-jabatan aktif dalam penyelidikan dan pengajaran pelbagai topik undang-undang melalui kerja 18 pusat penyelidikan dan institusi kami.

AKADEMIK

 • Lebih daripada 90 meneruskan staf akademik
 • Lebih daripada 170 melawat pensyarah, rakan-rakan dan ulama melawat dari Australia dan di seluruh dunia setiap tahun
 • Melbourne Law School staf akademik secara aktif terlibat dalam fellowship Antarabangsa, jawatan pensyarah dan program pertukaran ulama.

Alumni

 • Melbourne Law School mempunyai lebih dari 18 000 alumni yang aktif di lebih 90 negara
 • alumni kami adalah pemimpin dalam firma undang-undang, kerajaan, kepentingan awam, perniagaan, ahli akademik, bukan untuk keuntungan dan badan kehakiman.

Perpustakaan Undang-undang

 • Perpustakaan Undang-undang mempunyai salah satu koleksi undang-undang terbaik di Australia
 • Terletak di dalam bangunan Law School, Perpustakaan Undang-undang mempunyai koleksi sejarah kaya dengan teks undang-undang termasuk kira-kira 180 000 jilid dicetak, 30 000 jilid dalam mikrofis atau mikrofilem
 • Terdapat tiga makmal komputer yang lengkap di Perpustakaan di mana pelajar boleh bekerja dengan koleksi yang komprehensif pangkalan data undang-undang atas talian
 • Perpustakaan direka semata-mata ke rumah dan membentangkan koleksi perpustakaan penuh, menjadikan ia diakses oleh para pelajar, penyelidik, ahli akademik, ulama melawat dan orang awam.
 • Perpustakaan Undang-undang mempunyai pameran tetap koleksi buku yang jarang berlaku, yang terdiri daripada perkara undang-undang yang jarang berlaku sejak tahun 1600-an awal
 • Perpustakaan Undang-undang juga dilengkapi dengan kawasan kajian yang luas, bilik perbincangan kumpulan dan lepasan ijazah karel untuk kerja-kerja individu dan kolaboratif.

Engagement

 • Melbourne Law School menjadi tuan rumah kepada ratusan pelajar, alumni dan acara penglibatan awam setiap tahun, termasuk Kuliah utama Awam, persidangan, bengkel dan fungsi rangkaian. Lihat kalendar acara kami untuk maklumat lanjut mengenai acara akan datang
 • pasukan komunikasi Melbourne Law School menyediakan pelbagai perkhidmatan kepada maklumat media memohon kira-kira Sekolah Undang-undang, fakulti, penyelidikan, pelajar, kakitangan, dan program. Semua pertanyaan media harus ditujukan kepada pejabat media dan komunikasi.
gr

Ya, hantar saya maklumat percuma sekarang!

This school offers programs in:
 • English

Lihat Law Doktor Juri » Lihat Law LLM »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Juri

Juris Doctor (JD)

Campus Sepenuh masa February 2019 Australia Melbourne

Diarahkan pada tahap siswazah, Melbourne JD (Juris Doctor) melengkapkan siswazah untuk mengambil peranan utama dalam amalan undang-undang kontemporari, dunia perniagaan, organisasi kerajaan atau komuniti. [+]

Diarahkan pada tahap siswazah, Melbourne JD (Juris Doctor) melengkapkan siswazah untuk mengambil peranan utama dalam amalan undang-undang kontemporari, dunia perniagaan, organisasi kerajaan atau komuniti.

Menamatkan pengajian dengan ijazah undang-undang dari Melbourne Law School terkenal di dunia bermakna bahawa di mana sahaja kerjaya anda membawa anda, ijazah anda akan diiktiraf sebagai luar biasa - baik secara nasional dan antarabangsa. Kurikulum JD membolehkan anda membina kemahiran teras yang penting untuk pelbagai kerjaya yang sah dan profesional. Ia juga memberi anda peluang untuk menyesuaikan pelajaran anda ke bidang-bidang tertentu melalui mata pelajaran elektif. Sebagai pelajar JD anda akan:... [-]


LLM

Master perbankan dan kewangan undang-undang

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 4  February 2019 Australia Melbourne + 1 lagi

The Melbourne Law Masters ialah program graduan undang-undang yang berkualiti tinggi, yang boleh didapati dengan undang-undang dan bukan undang-graduan. Pengkhususan dalam perbankan dan kewangan undang-undang direka untuk menyediakan pelajar, pengamal dan ahli profesional yang lain dengan pemahaman yang canggih rangka kerja perundangan dan kawal selia bagi sektor kewangan Australia dan antarabangsa. [+]

The Melbourne Law Masters ialah program graduan undang-undang yang berkualiti tinggi, yang boleh didapati dengan undang-undang dan bukan undang-graduan.

Pengkhususan dalam perbankan dan kewangan undang-undang direka untuk menyediakan pelajar, pengamal dan ahli profesional yang lain dengan pemahaman yang canggih rangka kerja perundangan dan kawal selia bagi sektor kewangan Australia dan antarabangsa. Kebanyakan mata pelajaran mempunyai fokus praktikal. Pilihan subjek termasuk perbankan (contohnya pinjaman dan produk perbankan), pengurusan dana, urus niaga kewangan, persaraan, perkhidmatan kewangan dan pasaran modal.

Hasil pembelajaran

Graduan Sarjana Undang-undang Perbankan dan Kewangan akan:... [-]


Master undang-undang awam dan antarabangsa

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 4  February 2019 Australia Melbourne + 1 lagi

The Melbourne Law Masters ialah program graduan undang-undang yang berkualiti tinggi, yang boleh didapati dengan undang-undang dan bukan undang-graduan. Pengkhususan dalam undang-undang awam dan antarabangsa membawa bersama-sama perlembagaan, pentadbiran awam dan undang-undang antarabangsa bagi mengiktiraf meningkatnya saling pergantungan undang-undang antarabangsa dan domestik. [+]

The Melbourne Law Masters ialah program graduan undang-undang yang berkualiti tinggi, yang boleh didapati dengan undang-undang dan bukan undang-graduan.

Pengkhususan dalam undang-undang awam dan antarabangsa membawa bersama-sama perlembagaan, pentadbiran awam dan undang-undang antarabangsa bagi mengiktiraf meningkatnya saling pergantungan undang-undang antarabangsa dan domestik. Pelbagai luar biasa mata pelajaran di seluruh bidang undang-undang awam menawarkan akses pelajar kepada perkembangan terkini dalam teori dan amalan di Australia dan tempat lain. Program ini akan merayu kepada kedua-dua pengamal dan kepada ulama yang mempunyai latar belakang atau kepentingan dalam kerajaan, institusi antarabangsa, organisasi bukan untuk keuntungan, hubungan perniagaan / kerajaan dan pembangunan antarabangsa. Pelajar boleh pakar dalam undang-undang antarabangsa, undang-undang awam Australia atau undang-undang awam perbandingan, atau boleh memilih pelbagai mata pelajaran dari seluruh tempat yang berlainan untuk memenuhi kepentingan dan keperluan mereka sendiri.... [-]


Sarjana Cukai Antarabangsa

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 4  February 2019 Australia Melbourne + 1 lagi

Melbourne Law Masters adalah program undang-undang siswazah yang berkualiti tinggi, yang boleh didapati untuk undang-undang dan bukan undang-undang siswazah. [+]

Melbourne Law Masters adalah program undang-undang siswazah yang berkualiti tinggi, yang boleh didapati untuk undang-undang dan bukan undang-undang siswazah.

Pengkhususan Melbourne Law School dalam undang-undang cukai antarabangsa membolehkan para profesional cukai, akademik, dan pegawai kerajaan dari Australia atau negara lain untuk mengkaji cukai antarabangsa dalam konteks global, bekerja bersamaan dengan rakan-rakan dari Australia dan banyak negara lain.

Program cukai antarabangsa adalah kelayakan cukai pakar yang diiktiraf secara global yang melengkapkan graduan bagi amalan undang-undang percukaian dalam dunia ekonomi yang pesat berubah. Program ini direka untuk mereka yang merancang kerjaya dalam undang-undang cukai, sama ada dari Australia atau di peringkat antarabangsa, di mana cukai antarabangsa akan memainkan peranan utama.... [-]


Sarjana Undang-Undang (LLM)

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 4  February 2019 Australia Melbourne + 1 lagi

Master Melbourne Law School Undang-Undang (LLM) adalah ijazah sarjana dalam undang-undang yang berkualiti tinggi, dengan salah satu mata pelajaran yang terbesar antara di dunia. Lebih daripada 175 mata pelajaran ditawarkan pada tahun 2017. Pelajar yang mengikuti LLM boleh memilih dari semua mata pelajaran yang terdapat di Melbourne Law Masters, yang membolehkan mereka untuk menyesuaikan ijazah yang sesuai dengan aspirasi profesional mereka dan kepentingan peribadi. [+]

Master Melbourne Law School Undang-Undang (LLM) adalah ijazah sarjana dalam undang-undang yang berkualiti tinggi, dengan salah satu mata pelajaran yang terbesar antara di dunia. Lebih daripada 175 mata pelajaran ditawarkan pada tahun 2017.

Pelajar yang mengikuti LLM boleh memilih dari semua mata pelajaran yang terdapat di Melbourne Law Masters, yang membolehkan mereka untuk menyesuaikan ijazah yang sesuai dengan aspirasi profesional mereka dan kepentingan peribadi. Pelajar juga boleh memilih untuk melaksanakan Sarjana Undang-Undang sebagai gabungan kerja kursus dan tesis kecil.

Hasil pembelajaran

Graduan Sarjana Undang-Undang akan:

Telah maju dan bersepadu pemahaman badan kompleks pengetahuan dalam bidang tertentu undang-undang Mempunyai pakar, khusus kemahiran kognitif dan teknikal yang melengkapkan mereka untuk secara bebas: menganalisis, kritikal merenung dan mensintesiskan maklumat yang kompleks, konsep dan teori dalam kawasan yang dipilih pada undang-undang penyelidikan dan menggunakan maklumat, konsep dan teori kepada badan berkaitan pengetahuan dan amalan dan mentafsir dan menghantar pengetahuan, kemahiran dan idea-idea mereka kepada pakar dan bukan pakar penonton Mengaplikasi pengetahuan dan kemahiran mereka untuk menunjukkan autonomi, pertimbangan pakar, keupayaan menyesuaikan diri dan tanggungjawab sebagai seorang pengamal dan pelajar di kawasan terpilih undang-undang. Timing subjek dan Format Semua mata pelajaran diajar dalam gaya seminar interaktif. Kira-kira 90% daripada subjek ditawarkan secara intensif. mata pelajaran Semester-panjang ditawarkan sepanjang semester. Saiz kelas biasanya antara 20 hingga 30 orang pelajar. Semua mata pelajaran mempunyai kuota. Ini memastikan saiz kelas adalah sesuai untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang optimum. ... [-]

Sarjana Undang-undang Perdagangan

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 4  February 2019 Australia Melbourne + 1 lagi

penawaran subjek yang luas Melbourne Law School dalam undang-undang komersial membolehkan pelajar untuk menyesuaikan program untuk melengkapkan kepakaran dan kerjaya profesional laluan mereka. penawaran subjek yang luas Melbourne Law School dalam undang-undang komersial membolehkan pelajar untuk menyesuaikan program untuk melengkapkan kepakaran dan kerjaya profesional laluan mereka. Peguam dan profesional lain akan mendalamkan pemahaman mereka daripada pelbagai aspek undang-undang komersial dari kedua-dua perspektif yang tempatan dan antarabangsa. [+]

The Melbourne Law Masters ialah program graduan undang-undang yang berkualiti tinggi, yang boleh didapati dengan undang-undang dan bukan undang-graduan.

penawaran subjek yang luas Melbourne Law School dalam undang-undang komersial membolehkan pelajar untuk menyesuaikan program untuk melengkapkan kepakaran dan kerjaya profesional laluan mereka. Peguam dan profesional lain akan mendalamkan pemahaman mereka daripada pelbagai aspek undang-undang komersial dari kedua-dua perspektif yang tempatan dan antarabangsa. Mata pelajaran yang tersedia di kawasan yang pelbagai seperti kewangan, undang-undang persaingan, penyelesaian pertikaian, cukai, harta intelek, pembinaan dan tenaga dan undang-undang sumber. Kualiti undang-undang pengkhususan komersial dipertingkatkan dengan suite mata pelajaran yang berkaitan dengan soalan-soalan teras undang-undang swasta yang terletak di tengah-tengah undang-undang komersial.... [-]


Video

The Melbourne Law Masters Experience

University of Melbourne - Create your own Melbourne

Contact

Melbourne Law School

Alamat 185 Pelham Street, Carlton VIC 3053, Australia
3053 Melbourne, Victoria, Australia
Website http://law.unimelb.edu.au/
Telefon +61 3 8344 4475