Melbourne Law School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Melbourne Law School adalah pemimpin dan inovator dalam pendidikan undang-undang, dan tempat pembelajaran yang dinamis yang menghargai idea, kecemerlangan, dan pertukaran intelektual. Sejarahnya yang kaya menjangkau lebih dari 150 tahun. Komuniti Melbourne Law School aktif dan aktif terdiri daripada pakar dan kakitangan mengajar yang memenangi anugerah, rangkaian alumni yang kuat, mentor yang berdedikasi, melawat para ulama dari seluruh dunia, pusat penyelidikan dan institusi terkemuka, serta organisasi antarabangsa rakan kongsi kami.

Sejarah yang kaya dengan Melbourne Law School ditenun melalui politik Australia dan antarabangsa dan pembaharuan perlembagaan dari Persekutuan hingga ke hari ini.

Sejak tahun 1857 MLS telah mendidik para perdana menteri, gubernur umum, hakim, peguam dan ahli akademik, dan para alumninya terdapat dalam pelbagai pekerjaan di seluruh Australia dan dunia. Alumni terkenal termasuk Perdana Menteri Alfred Deakin, Robert Menzies, Harold Holt dan Julia Gillard, dan Perdana Menteri Victoria Rupert Hamer, serta Gubernur Jeneral Sir Ninian Stephen dan Sir Zelman Cowen. Empat graduan telah berkhidmat sebagai Ketua Hakim Australia, termasuk Sir Owen Dixon, dianggap sebagai ahli hukum terbesar Australia, Sir Isaac Isaacs, Ketua Hakim Yahudi pertama, dan Hakim Mahkamah Tinggi Australia semasa Hon. Geoffrey Nettle QC. Menguatkan dan memandu segala-galanya di Melbourne Law School adalah tradisi dan komitmen yang berterusan untuk inovasi.

MLS sekilas

Kedudukan Melbourne Law School menduduki tempat ke-1 di Asia Pasifik dalam Peringkat Universiti Dunia Quacquarelli Symonds (QS) oleh Subjek (2016). Peringkat QS menyerlahkan universiti terkemuka di dunia dalam 36 mata pelajaran individu, berdasarkan reputasi akademik, reputasi majikan, dan kesan penyelidikan. Sambungan Antarabangsa Komuniti Melbourne Law School Bertaraf Dunia Melbourne Law School aktif dan aktif terdiri daripada kakitangan pengajar yang terkenal di peringkat antarabangsa, rangkaian alumni global yang kuat, mentor yang berdedikasi, melawat para ulama dari seluruh dunia, memimpin pusat penyelidikan dan institusi, serta banyak organisasi antarabangsa rakan kongsi. Melbourne Law School JD pelajar boleh mengambil bahagian dalam program pertukaran, menjalankan ijazah dua di salah satu universiti bersekutu kami di luar negara dan memohon magang antarabangsa semasa ijazah mereka. Ijazah Sarjana Melbourne Law School juga menyediakan graduan bagi kerjaya global. Lebih daripada satu pertiga daripada graduan kami telah bekerja atau bekerja di lokasi antarabangsa.

Fakta utama

Fakulti

 • Melbourne Law School telah ditubuhkan pada tahun 1857
 • Dibuka pada 2 Mei 2002, bangunan Sekolah Undang-undang semasa terletak di 185 Pelham Street, Carlton, selatan University Square
 • Program akademik termasuk Melbourne JD, Melbourne Law Master dan Gelaran Penyelidikan Siswazah. Sekolah ini juga menawarkan mata pelajaran yang luas kepada pelajar sarjana, serta kajian subjek tunggal
 • Melbourne Law School adalah sekolah sarjana profesional jabatan tunggal yang aktif dalam penyelidikan dan pengajaran pelbagai topik undang-undang melalui kerja-kerja 18 pusat penyelidikan dan institut kami.

Akademik

 • Lebih daripada 90 orang kakitangan akademik yang berterusan
 • Lebih daripada 170 pensyarah, kawan dan pelajar melawat dari Australia dan di seluruh dunia setiap tahun
 • Staf akademik Melbourne Law School secara aktif terlibat dalam program persahabatan, kuliah dan pertukaran mata wang antarabangsa.

Alumni

 • Melbourne Law School mempunyai lebih daripada 18 000 alumni aktif di lebih dari 90 buah negara
 • Alumni kami adalah pemimpin dalam firma undang-undang, kerajaan, kepentingan awam, perniagaan, akademik, bukan keuntungan dan badan kehakiman.

Perpustakaan Undang-undang

 • Perpustakaan Undang-undang mempunyai salah satu koleksi undang-undang terbaik di Australia
 • Terletak di dalam bangunan Sekolah Undang-Undang, Perpustakaan Undang-undang mempunyai koleksi teks undang-undang yang kaya sejarah termasuk kira-kira 180 000 volume bercetak, 30,000 jilid dalam mikrofik atau mikrofilm
 • Terdapat tiga makmal komputer yang lengkap di Perpustakaan di mana para pelajar boleh bekerja dengan koleksi lengkap pangkalan data undang-undang dalam talian
 • Perpustakaan ini direka khas untuk menempatkan dan menyampaikan koleksi perpustakaan penuh, menjadikannya sangat mudah untuk pelajar, penyelidik, ahli akademik, ahli-ahli akademik dan orang ramai.
 • Perpustakaan Undang-Undang mempunyai paparan tetap koleksi buku yang jarang berlaku, yang terdiri daripada barangan undang-undang yang jarang berlaku sejak 1600-an awal
 • Perpustakaan Undang-undang juga dilengkapi dengan bidang kajian yang luas, bilik perbincangan kumpulan dan karangan pascasarjana untuk kerja individu dan kerjasama.

Pertunangan

 • Melbourne Law School menganjurkan beratus-ratus pelajar, alumni, dan acara penglibatan awam setiap tahun, termasuk kuliah Awam utama, persidangan, bengkel dan fungsi rangkaian. Lihat kalendar peristiwa kami untuk maklumat lanjut mengenai acara akan datang
 • Pasukan komunikasi Melbourne Law School menyediakan pelbagai perkhidmatan kepada media yang meminta maklumat mengenai Sekolah Undang-undang, fakulti, penyelidikan, pelajar, kakitangan dan programnya. Semua pertanyaan media hendaklah diarahkan ke pejabat media dan komunikasi.

grYa, hantar saya maklumat percuma sekarang!

Lokasi

Melbourne

Melbourne Law School

Alamat
185 Pelham Street, Carlton VIC 3053, Australia

3053 Melbourne, Victoria, Australia
Telefon
+61 3 8344 4475