Baca keterangan rasmi

Selamat datang

Selamat datang ke Pacific Training Group , di mana kami membawa pendekatan baru untuk pendidikan dan latihan vokasional dalam bidang kepimpinan dan pengurusan, perjalanan dan pelancongan, pengurusan acara dan perhotelan.

Bekerjasama dengan rangkaian rakan kongsi industri yang signifikan, Pacific Training Group menawarkan gabungan unik latihan berasaskan kelas, pembelajaran dalam talian dan penyisihan industri. Lulusan dengan kemahiran industri yang luas, rangkaian hubungan pekerjaan dan kelayakan yang diiktiraf di Australia dan seterusnya.

Pilih untuk belajar di ibukota perniagaan Sydney atau pusat pelancongan di Gold Coast, atau kedua-duanya! Mana-mana yang anda pilih, anda akan menikmati kemudahan latihan yang terkini, jurulatih dan mentor yang memenangi anugerah, dan suasana yang sangat sejuk. Pacific Training Group membantu memudahkan visa pelajar untuk pelajar antarabangsa.

Tempat yang sempurna untuk melatih kerjaya masa depan anda sambil menikmati segala yang ditawarkan oleh Australia.

116043_pexels-photo-864994.jpeg

Perbezaan Pacific Training Group

Hospitaliti

Melatih di kelas, dalam talian dan di tempat kerja

Kumpulan Latihan yang unik untuk Kumpulan Latihan, semua kursus kemasyarakatan mempunyai penempatan kerja selama 20 minggu di mana anda akan melakukan latihan secara langsung. Peluang anda untuk mendapatkan pengalaman kerja yang berharga, membuat sambungan industri dan mengamalkan apa yang telah anda pelajari di dalam bilik darjah.

Pengurusan acara

Melatih di tempat di acara sebenar

Pacific Training Group Kursus Pacific Training Group disusun di sekitar perancangan dan pementasan acara kehidupan sebenar. Sebagai pelajar, anda akan terlibat secara aktif dalam pelbagai acara utama di sekitar bandaraya, serta acara butik yang dijalankan oleh PTG itu sendiri.

Kepimpinan dan Pengurusan

Satu program eksklusif dari tempoh 1 - 4 tahun

Dilatih dan dibimbing oleh beberapa minda perniagaan terbaik di Australia, mendapat manfaat daripada metodologi dan teknologi pengajaran terkini dan belajar bersama pelajar dari campuran negara yang luar biasa.

Perjalanan dan Pelancongan

Dapatkan kelayakan AFTA yang diiktiraf di peringkat antarabangsa

Salah satu daripada beberapa penyedia latihan yang akan diakreditasi dan disahkan oleh AFTA, badan perjalanan puncak Australia, Pacific Training Group berada di barisan hadapan latihan perjalanan di Australia dan pilihan terbaik jika anda serius tentang kerjaya dalam perjalanan dan pelancongan.

112185_pexels-photo-1438072.jpeg

Kampus Sydney

Selamat datang ke Ibu Pejabat Pacific Training Group , pusat kemasukan kebangsaan dan ibu pejabat kampus. Kami telah membuat rumah kami di kawasan kelas atas Wynyard di CBD Sydney. Terletak di kalangan mercu tanda dan tarikan Sydney yang paling popular dan menawarkan semua kemudahan yang anda harapkan di sebuah bandar bertaraf dunia, ini adalah lokasi yang sempurna untuk pembelajaran.

Sensasi Sydney

Sydney adalah bandar terbesar di Australia dengan penduduk sekitar 5 juta orang. Ia adalah rumah kepada pantai yang indah, bangunan ikonik, mercu tanda bersejarah dan budaya yang meriah. Dari pemandangan Sydney Harbour ke ketenangan tenang Hyde Park, Sydney mempunyai sesuatu untuk semua orang.

Sydney adalah tempat yang bagus untuk belajar. Ia mempunyai satu populasi pelajar antarabangsa yang terbesar di dunia dan secara konsisten mengangkat kaji selidik gaya hidup pelajar, menduduki tempat sebagai bandar keempat paling popular di dunia di kalangan pelajar antarabangsa dalam 2015 QS Best Student Cities Index.

Iklim

Sydney menikmati iklim sederhana dengan musim sejuk yang sederhana dan mempunyai purata 104 hari cerah, bebas daripada awan setahun.

Pengangkutan awam

Sistem pengangkutan awam Sydney mempunyai rangkaian perkhidmatan kereta api, bas dan feri yang komprehensif. Laluan kereta api ringan, sambungan lapangan terbang, bas persiaran dan perkhidmatan teksi melengkapkan rangkaian.

Membeli-belah dan waktu perniagaan

Kebanyakan kedai dan kedai utama dibuka 7 hari seminggu. Belanja malam lewat berlaku pada petang Khamis, dengan banyak kedai dibuka sehingga jam 9 malam.

Bank dan pejabat pos dibuka dari hari Isnin hingga Jumaat. Beberapa pejabat pos dibuka pada hari Sabtu pagi.

115971_pexels-photo-2193300.jpeg

Kampus Gold Coast

Serius mengenai kerjaya dalam pelancongan, hospitaliti atau pengurusan acara? Melatih di tengah-tengah tindakan di Pacific Training Group , Gold Coast. Diiktiraf sebagai ibu kota pelancongan Australia yang tidak dipertikaikan dan menjadi tuan rumah kepada Sukan Komanwel 2018, Gold Coast menawarkan anda dunia tempat latihan dan peluang pekerjaan.

Terletak di pinggir bandar pinggir pantai dan pusat pelancongan Surfers Paradise yang terkenal, Pacific Training Group menawarkan lokasi kajian yang indah dan akses kepada majikan industri tempatan termasuk hotel dan pusat peranginan, tempat pelancongan, hiburan dan sukan dan banyak lagi.

Glorious Gold Coast

Gold Coast diiktiraf sebagai ibu negara pelancongan Australia yang tidak dapat dipertikaikan. Ketika lebih dari 600,000 penduduk tempatan menikmati gaya hidup yang ditawarkan kawasan itu (menjadikannya bandar keenam terbesar di Australia), 12 juta pelawat setahun juga tiba untuk mencari tempat yang luar biasa untuk bercuti.

Gold Coast menawarkan 300 hari cahaya matahari setiap tahun, 70kms pantai yang bersih, berpasir, hiburan dan rekreasi bertaraf dunia, dan hiburan malam. Dan untuk pencinta alam semula jadi, pedalaman Gold Coast mempunyai lebih dari 100,00 hektar hutan hujan Warisan Dunia dan hidupan liar Australia yang unik, menawarkan dunia pengembaraan.

Dengan iklim sub-tropika, kos sara hidup dan industri pekerjaan berasaskan pelancongan, anda akan menyukai hidup, belajar dan bekerja di Gold Coast yang indah.

Iklim

Musim panas (Disember - Februari)

 • Pada musim panas suhu purata adalah menyenangkan 21 - 28.4 ° C (69.8 - 83.1 ° F). Februari adalah bulan paling basah (menerima purata 184mm / 7.2 "), dan ribut tropika yang pendek adalah biasa pada waktu petang dan petang. Semasa kelembapan musim panas adalah tinggi, kira-kira 69 - 75%, tetapi ini diimbangi oleh angin laut yang sejuk.

Musim luruh (Mac - Mei)

 • Pada musim luruh yang cerah, diikuti oleh malam sejuk dengan purata suhu antara 18 - 25.7 ° C (64.4 - 78.2 ° F). Suhu air masih cukup tinggi untuk berenang (25.2 ° C / 77.3 ° F) dan umumnya kurang hujan berbanding bulan-bulan musim panas.

Musim Sejuk (Jun - Ogos)

 • Musim sejuk di Gold Coast umumnya cerah dan kering dengan suhu purata antara 12.5 - 21.5 ° C (54.5 - 70.7 ° F). Kosongkan langit dan malam sejuk yang sejuk.

Spring (September - November)

 • Hari-hari cerah diikuti oleh malam tropika yang ringan dan suhu purata antara 16.9 - 25.4 ° C (62.4 - 77.7 ° F). Hari kering tetapi boleh berangin, terutama pada bulan September.

Pengangkutan

Berbasikal

 • Dengan medan yang rata dan iklim yang hangat, Gold Coast adalah tempat yang sempurna untuk dikelilingi dengan basikal. Gunakan lebih daripada 800kms laluan basikal dan selamat.

Pengangkutan awam

 • Gold Coast mempunyai pelbagai pilihan pengangkutan awam termasuk kereta api, bas dan kereta ringan yang semua beroperasi sebagai sebahagian daripada rangkaian TransLink. Anda perlu membuat pra-pembelian kad pergi untuk perjalanan.

116042_pexels-photo-513799.jpeg

Temui Australia

Australia, The Lucky Country

Australia dikenali di seluruh dunia sebagai salah satu negara yang paling pelbagai dan mengalu-alukan di dunia, dan ia adalah sesuatu yang kami bangga dengannya. Sebenarnya, 23 juta penduduk Australia, hampir separuh (47%) dari semua orang Australia dilahirkan di luar negara atau mempunyai seorang ibu bapa yang dilahirkan di luar negara. Kami juga tahu satu atau dua perkara mengenai bahasa, dengan lebih daripada 260 bahasa yang dituturkan di rumah Australia: sebagai tambahan kepada Bahasa Inggeris, yang paling umum ialah Mandarin, Itali, Arab, Kantonis dan Yunani. Kepelbagaian Australia dan sikap mesra disesuaikan dengan kestabilan ekonomi. Sehingga kini, Australia telah mengalami lebih daripada 20 tahun pertumbuhan ekonomi yang berterusan, melanda krisis kewangan global 2008 yang lebih baik daripada kebanyakan ekonomi maju. Dan kita bersaing dalam peringkat ekonomi global kerana kita berada di arena sukan dunia! Tidak menghairankan, dengan lebih 120 organisasi sukan yang diperakui di seluruh negara, meliputi aktiviti popular seperti AFL, kriket, bola sepak, liga ragbi, golf, tenis, bola jaring dan hoki untuk menamakan beberapa. Anda mungkin tidak tahu tetapi Australia adalah pulau terbesar di dunia, negara keenam terbesar di dunia di kawasan tanah, dan satu-satunya negara untuk mentadbir seluruh benua. Dalam negara kita yang luas, terdapat lebih daripada 500 taman negara dan lebih daripada 2,700 kawasan pemuliharaan, mulai dari tempat perlindungan hidupan liar kepada rizab Aborigin. Terdapat juga 17 laman Warisan Dunia UNESCO - lebih daripada negara lain - termasuk Great Barrier Reef, Taman Nasional Kakadu, Kumpulan Lord Howe Island, Wilderness Tasmania, Pulau Fraser dan Sydney Opera House. Tetapi ramai orang di seluruh dunia tahu Australia sebagai negara yang indah. Kami juga mempunyai infrastruktur kelas dunia, dengan lima daripada 40 bandar teratas dengan infrastruktur terbaik di dunia. Kami juga mempunyai reputasi untuk membina perkara-perkara 'besar' - lebih dari 150 sebenarnya dari Big Banana di New South Wales, ke Big Koala di Victoria, Mango Besar di Queensland, dan Big Ram di Australia Barat. Ia bernilai perjalanan untuk melihat mereka semua! Dengan semua ciri-ciri indah di seluruh Australia, kami mempunyai alasan yang baik untuk menjadi gembira. Begitu begitu, kami baru-baru ini menduduki tempat keempat sebagai negara paling bahagia di dunia di belakang hanya Norway, Denmark dan Sweden. Kenapa anda tidak mahu mengalami yang terbaik Australia tawarkan?

Sistem Pendidikan Australia

Pengiktirafan global

Dengan belajar di Australia, anda akan menerima kelayakan yang diiktiraf dan dicari di seluruh dunia. Rangka Kerja Kelayakan Australia (AQF) membolehkan pelajar mudah bergerak melalui sistem pendidikan di sini dan menyediakan cara mudah bagi negara-negara di seluruh dunia untuk mengenali kelayakan anda, dan mengeluarkan kelayakan yang setara untuk kegunaan tempatan. Sistem pendidikan Australia menyediakan pendidikan rendah, menengah dan tertiari.

Pendidikan sekolah (Utama dan Menengah)

Pendidikan sekolah adalah sama di seluruh Australia dengan hanya variasi kecil antara negeri dan wilayah. Pendidikan sekolah (sekolah rendah dan menengah) adalah wajib antara umur enam dan enam belas (Tahun 1 hingga Tahun 9 atau 10). Pendidikan sekolah adalah 13 tahun dan dibahagikan kepada:

 • Sekolah rendah - Berjalan selama tujuh atau lapan tahun, bermula dari Tadika / Persiapan hingga Tahun 6 atau 7.
 • Sekolah menengah - Berjalan selama tiga atau empat tahun, dari Tahun 7 hingga 10 atau 8 hingga 10.
 • Sekolah menengah kanan - Berjalan selama dua tahun, Tahun 11 dan 12.

Pengajian Tinggi

Pendidikan tertelur termasuk pendidikan tinggi (termasuk universiti) dan pendidikan dan latihan vokasional (VET).

Bahasa arahan

Bahasa Inggeris adalah bahasa rasmi Australia dan bahasa utama pengajaran dalam sistem pendidikan. Banyak sekolah menawarkan program atau program dwibahasa dalam bahasa lain.

Rangka Kerja Kelayakan Australia

Sistem pendidikan Australia dibezakan dari banyak negara lain oleh Rangka Kerja Kelayakan Australia (AQF). ) AQF ditubuhkan pada tahun 1995 dan merupakan dasar kebangsaan yang meliputi kelayakan dari sektor pendidikan tinggi (pendidikan tinggi dan pendidikan vokasional dan latihan) sebagai tambahan kepada sijil yang meninggalkan sekolah; Sijil Pendidikan Menengah Kanan. AQF mempunyai 10 peringkat dan menghubungkan kelayakan pendidikan sekolah, vokasional dan universiti ke dalam satu sistem kebangsaan. Ini membolehkan anda bergerak dengan mudah dari satu peringkat pengajian ke peringkat seterusnya, dan dari satu institusi ke institusi yang lain, selagi anda memenuhi keperluan visa pelajar. Ia membolehkan pilihan dan fleksibiliti dalam perancangan kerjaya. Semua kelayakan dalam AQF membantu menyediakan anda untuk kedua-dua kajian lanjut dan kehidupan kerja anda. Jika anda mengkaji kelayakan AQF, anda boleh memastikan bahawa institusi anda adalah yang diberi kuasa oleh Kerajaan dan diiktiraf secara nasional, dan gelaran atau kelayakan AQF anda yang asli. Institusi Australia dikaitkan di seluruh negara dan di seluruh dunia, yang menjadikannya mudah untuk bergerak sepanjang sistem pendidikan antara kursus atau institusi dan perjanjian formal dan rangka pengiktirafan bermaksud setiap langkah jalan akan menyumbang kepada masa depan anda tidak peduli apa kajian atau kerjaya anda matlamat.

Kos Hidup Di Australia

Berikut adalah beberapa kos yang berkaitan dengan tinggal di Australia. Semua kos dalam dolar Australia dan dikaitkan dengan indeks harga pengguna.

Penginapan

 • Asrama dan Guesthouses - $ 90 hingga $ 150 seminggu
 • Sewaan Dikongsi - $ 85 hingga $ 215 seminggu
 • Homestay - $ 235 hingga $ 325 seminggu
 • Sewa - $ 165 hingga $ 440 seminggu

Perbelanjaan hidup lain

 • Roti dan makan keluar - $ 80 hingga $ 280 seminggu
 • Gas, elektrik - $ 35 hingga $ 140 seminggu
 • Telefon dan Internet - $ 20 hingga $ 55 seminggu
 • Pengangkutan awam - $ 15 hingga $ 55 seminggu
 • Kereta (selepas pembelian) - $ 150 hingga $ 260 seminggu
 • Hiburan - $ 80 hingga $ 150 seminggu

Kos sara hidup minimum

Jabatan Hal Ehwal Dalam Negeri mempunyai keperluan kewangan yang anda mesti temui untuk menerima visa pelajar untuk Australia. Dari 1 Julai 2016, kos hidup 12 bulan adalah:

 • Anda - $ 19,830
 • Rakan atau pasangan - $ 6,940
 • Kanak-kanak - $ 2,970

Sila ambil perhatian bahawa mana-mana tanggungan warga sekolah yang mengiringi pelajar ke Australia akan diminta membayar yuran penuh jika mereka mendaftar di sekolah kerajaan atau bukan kerajaan.

115257_110883_pexels-photo-1595391.jpeg

Program diajar dalam:
 • English
Alamat
Level 2, 171 Clarence Street
NSW 2000 Sydney, New South Wales, Australia
Alamat
Level 2, 3033 Surfers Paradise Boulevard
QLD 4216 Surfers Paradise, Queensland, Australia