Danube University Krems FBG - Department of Law

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fakulti Perniagaan dan Globalisasi menawarkan pendidikan universiti yang berterusan dalam pelbagai bidang ekonomi dan sains pengurusan, komunikasi, pengetahuan dan maklumat, pentadbiran awam dan e-urus tadbir, integrasi Eropah serta perniagaan dan undang-undang Eropah. Khususnya, Fakulti menekankan pendidikan berterusan dalam bidang penghijrahan dan penyelidikan integrasi serta memerangi jenayah komputer. Sebagai sebahagian daripada proses ini, Fakulti bukan sahaja menyampaikan pengetahuan pakar tetapi juga pengetahuan pengurusan tertentu dan kecekapan sosial yang diperlukan untuk menangani masyarakat yang semakin pluralistik. Pasukan interdisipliner guru-guru berpengalaman yang diakui di dunia sains mempromosikan pemikiran dan kerja yang didorong oleh kaedah yang menggunakan pelbagai bentuk pengajaran. Selain itu, kerja penyelidikan Fakulti sangat menumpukan kepada isu ekonomi-politik dan sosiopolitik semasa dengan kerjasama yang erat dengan komuniti saintifik antarabangsa. Salah satu keutamaannya ialah penyelidikan berorientasikan aplikasi untuk, dan dengan kerjasama, perniagaan dan institusi awam. Di samping itu, pasukan interdisipliner menawarkan nasihat, kaunseling, dan latihan untuk usahawan, NGO, dan pembuat keputusan dalam dunia politik dan pentadbiran awam.

Jabatan Pengurusan dan Ekonomi

Kami berusaha untuk menjadi nombor satu di Eropah dalam pendidikan eksekutif dan menetapkan standard oleh kurikulum canggih kami yang disesuaikan dengan keperluan pengurus dalam abad ke-21 yang pantas. Sebagai jurulatih kerjaya sepanjang hayat dan rakan kongsi eksekutif kami, kami memenuhi keperluan khusus mereka dengan pengetahuan pengurusan yang canggih yang disampaikan oleh format pembelajaran yang dicampur dengan fleksibel berdasarkan teknologi terkini. Ini membolehkan kita mempunyai kesan yang berkekalan pada kedua-dua karier, pembangunan diri dan cabaran-cabaran baru-baru ini.

Jabatan Undang-undang Perniagaan dan Integrasi Eropah

Kecemerlangan Undang-undang Danube: fakulti terkenal - nisbah pelajar-ke-guru yang sangat baik - suasana kampus - kewarganegaraan Jabatan Undang-undang Perniagaan dan Integrasi Eropah adalah institusi terkemuka untuk kajian undang-undang pascasarjana di Austria. Kursus-kursusnya secara khusus berorientasikan kepada keperluan profesional yang bekerja dan menggabungkan kecemerlangan dalam penyelidikan dan pengajaran. Danube University Krems terletak 80 km dari Vienna - di salah satu landskap budaya yang paling indah di Eropah yang dikenali sebagai Wachau. Ia telah diisytiharkan sebagai tapak warisan dunia oleh UNESCO.

Jabatan E-Tadbir dan Pentadbiran

Perkembangan baru dalam teknologi, struktur sosial dan politik mengubah struktur kerja dan struktur tadbir tradisional. Jabatan E-Governance menyatukan teori dan amalan dan menyediakan pendidikan dan latihan lanjut di peringkat pascasiswazah. Ijazah dan seminar ditawarkan secara sambilan supaya profesional boleh belajar sambil mengejar kerjaya mereka. Melalui penyelidikan, perundingan dan beberapa kerjasama dan kebangsaan kedua-dua negara, kami dapat menawarkan kandungan, penyelesaian dan kaedah yang paling terkini. Kami berhasrat untuk memberikan idea-idea baru, pendekatan pengurusan inovatif dan penyelesaian berpusatkan manusia dan alat untuk pentadbiran awam dan pengurusan IT.

Jabatan Migrasi dan Globalisasi

Kami bekerjasama dengan isu-isu penting masyarakat moden, iaitu Migrasi dan Globalisasi. Dengan berbuat demikian, kami ingin menyumbang kepada pemahaman yang lebih baik mengenai proses di tempat kerja untuk menggalakkan perpaduan sosial dan kesejahteraan. Pengajaran dan penyelidikan kami memberi tumpuan kepada:

  • Penghijrahan
  • Eropah dan globalisasi
  • Pembelajaran, kerja dan hubungan industri
  • Kesihatan dan kebajikan sosial
  • Perumahan, kejiranan, dan pembangunan serantau
  • Keselamatan sosial dan hak asasi manusia
  • Agama dan komunikasi antara budaya
  • Dengan penekanan khusus terhadap jantina dan jurang generasi

Kami terlibat dalam penyelidikan asas dan penyelidikan, menyediakan panduan saintifik untuk penggubal dasar, perniagaan, masyarakat sivil dan media. Kami mengikuti pendekatan bersepadu untuk penyelidikan dan pembelajaran sepanjang hayat. Pasukan kami meliputi pelbagai jenis disiplin profesional supaya kami dapat menangani kerumitan migrasi dan globalisasi dari pelbagai sudut pandangan.

Jabatan Pengurusan Pengetahuan dan Komunikasi

Kami adalah Pusat Kecekapan berasaskan universiti untuk Penyelidikan, Amalan dan pendidikan lanjut . Perkara utama yang kita saksikan meliputi kognisi dan komunikasi ke pengetahuan dan pengurusan maklumat, sementara karya kita Mencetuskan dorongan untuk Ekonomi dan masyarakat. Kepakaran penyelidikan dan pengajaran kami adalah berdasarkan gabungan tiga bidang utama: Sains Kognitif, Sains Maklumat dan Sains Komunikasi. Kami menggunakan kepakaran ini untuk membangun dan mengajar kecekapan utama dalam Kedua-dua Teori dan Amalan untuk Orang dan Organisasi. Jabatan kami kini menawarkan 16 program induk, masing-masing yang menggabungkan kecekapan komunikasi dengan kepakaran pengurusan. Pada masa ini, kami sedang menjalankan tujuh projek antarabangsa berskala besar dalam bidang reka bentuk maklumat penyelidikan dan sistem sosial (kebolehgunaan dan Penyelidikan Rangkaian). Untuk melengkapkan program Sarjana kami, kami menawarkan program bersertifikat, seminar universiti, dan latihan pengurusan khusus.

Danube University Krems

Universiti untuk Pendidikan Berterusan Universiti Danube Krems adalah universiti untuk pendidikan berterusan. Kursus-kursusnya secara khusus berorientasikan kepada keperluan profesional yang bekerja. Universiti menawarkan program sarjana eksklusif dan program pendek dalam lima bidang pengajian. Melayani lebih daripada 8,500 pelajar dan 17,000 graduan dari 90 negara, ia merupakan salah satu penyedia kursus pendidikan lanjut di Eropah. Danube University Krems menggabungkan hampir 20 tahun pengalaman dalam pendidikan pascasiswazah dengan inovasi dan standard kualiti tertinggi dalam penyelidikan dan pengajaran.

Lokasi

Krems an der Donau

Donau-Universität Krems

Alamat
Donau-Universität Krems
Dr.-Karl-Dorrek-Str. 30

3500 Krems an der Donau, Lower Austria, Austria
Telefon
+43 2732 8930

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program