Utrecht University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Utrecht

Ditubuhkan pada tahun 1636, Utrecht University adalah sebuah universiti penyelidikan antarabangsa yang dihormati, yang secara konsisten menempatkan nombor satu di Belanda, ke-17 di benua Eropah dan ranking teratas di peringkat antarabangsa di seluruh dunia, dan ahli universiti penyelidikan Liga Eropah yang terkenal.

Salah seorang pelajar Sarjana antarabangsa kita dan graduan baru-baru ini akan berkongsi pengalaman mereka untuk belajar dan tinggal di Utrecht dan Belanda pada umumnya. Untuk maklumat lanjut dan mendaftar, pergi ke laman web. Kami berharap dapat melihat anda dalam talian tidak lama lagi!

Inovatif dan komuniti akademik berorientasikan antarabangsa

Menyertai Universiti Utrecht sebagai pelajar sarjana akan membuat anda sebahagian daripada komuniti akademik yang inovatif dan berorientasikan antarabangsa - yang dibawa ke hadapan tidak kurang daripada 12 pemenang Hadiah Nobel - terlibat dalam canggih dan pengajaran dan penyelidikan pelbagai disiplin.

Saintis Utrecht yang telah memberi sumbangan cemerlang kepada masyarakat termasuk pemenang Hadiah Nobel Christiaan Eijkman, salah seorang penemu vitamin; neuropharmacologist David de Wied, yang memenangi pujian kebangsaan dan antarabangsa untuk mengetahui bahawa neuropeptides (protein kecil) aktiviti otak kawalan dan tingkah laku; dan yang terbaru pemenang Hadiah Nobel Gerard 't Hooft, seorang saintis terkemuka dalam bidang fizik teori. Ia juga termasuk Johanna Westerdijk (Dutch sahaja), profesor wanita pertama di Belanda.

Pengajaran peribadi dan interaktif

Di Universiti Utrecht anda akan mengalami satu model pendidikan yang berkualiti yang berdiri untuk pengajaran peribadi dan interaktif berdasarkan refleksi dan perbahasan, fleksibiliti dan tahap pilihan pelajar, serta pembangunan profesional kekal untuk pensyarah.

Pelajar dan Program

Universiti Utrecht yang diambil kira lebih 30,000 pelajar dari 118 buah negara. Anda boleh memilih antara lebih 140 program siswazah, 90 (+) di mana diajar bahasa Inggeris, dan 32 program latihan guru (kedua-dua bahasa Belanda dan bahasa Inggeris) - program pengajian bahasa Inggeris yang paling banyak di Belanda. Program Sarjana di Universiti Utrecht adalah program 1 atau 2 tahun yang membawa kepada gelar Sains (MSc), Ijazah Sarjana (MA) atau Undang-undang (LLM). Di atas Program Sarjana anda boleh mengambil bahagian dalam Program Innovators Muda: terpilih 15 ECTS penghormatan kursus di peringkat ijazah.

Bidang profesional

Yang berkaitan dengan bidang profesional secara konsisten diterapkan dalam kurikulum program UU sarjana. Sebuah pusat Career Services akan menyokong peralihan anda ke dalam pasaran kerja siswazah Belanda atau antarabangsa.

Top 5 tempat paling gembira untuk hidup

Inggeris digunakan secara meluas di Belanda. Utrecht adalah sebuah bandar yang indah zaman pertengahan, yang terletak di pusat di Belanda. Amsterdam Schiphol Airpoft kurang daripada setengah jam jauhnya, dan terdapat sambungan kereta api yang mudah di seluruh Eropah. Ini dengan alasan yang baik bahawa BBC Travel meletakkan Utrecht di "tempat paling atas 5 paling gembira untuk Iive '.

Cara memohon?

Proses permohonan kita dilakukan dalam talian. Sila layari laman web kami untuk maklumat lanjut mengenai proses permohonan.

Hubungi kami

Jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai program Sarjana kami, sila hubungi kami. Perkhidmatan Pelajar (Isnin hingga Jumaat, 10 pagi - 4 petang) Tel: +31 30 253 7000 E-mel: study@uu.nl Alamat Pelawat: UU untuk U, Perkhidmatan Pelajar, Heidelberglaan 6, de Uithof

This school offers programs in:
  • English

Lihat Law LLM » Lihat Health BSc » Lihat Health MSc » Lihat BAs » Lihat BScs » Lihat MA » Lihat MSc » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

Sarjana dalam Penyelidikan Undang-Undang

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

Adakah anda berpeluang melengkapkan program peringkat sarjana secara mendalam dalam undang-undang yang melangkaui tempoh satu tahun standard? Sarjana Penyelidikan Undang-undang dua tahun di Utrecht University mungkin pilihan yang tepat untuk anda! [+]

JUDGED TERBAIK DALAM BIDANG

Panduan Pemilihan Kelebihan Keuzegids 2018 menduduki tempat Utrecht University 's Research Research program sebagai yang terbaik di lapangan di Belanda.

TENTANG

Adakah anda ingin tahu, analitis dan bersedia untuk menghadapi cabaran baru dalam persekitaran akademik dinamik? Adakah anda berminat menulis teks akademik, terlibat dalam perbahasan, dan menangani isu-isu undang-undang rumit? Adakah anda ingin diberi peluang untuk melengkapkan program peringkat Master dalam mendalam dalam undang-undang yang melangkaui tempoh satu tahun standard? Jika ya, Sarjana Penyelidikan Undang-undang dua tahun di Utrecht University mungkin pilihan yang tepat untuk anda!

MEMAKAN KEUNTUNGAN YANG PERLU BANYAK PENYELIDIKAN HUKUM... [-]

Sarjana dalam Undang-undang Antarabangsa Awam

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

Program tuan kami dalam Undang-undang Antarabangsa (PIL) di Utrecht University akan melengkapkan anda dengan pelbagai alat untuk menangani kebimbangan undang-undang semasa yang dihadapi penduduk global. [+]

TENTANG

Program Sarjana kami dalam Undang-undang Antarabangsa (PIL) di Utrecht University akan melengkapkan anda dengan pelbagai alat undang-undang untuk menangani kebimbangan undang-undang semasa yang dihadapi dunia. PIL adalah program yang fleksibel yang menawarkan banyak pilihan, baik semasa masa belajar dan kemungkinan kerjaya anda setelah tamat pengajian. Sebagai manfaat tambahan, campuran pelajar antarabangsa dalam program ini bermakna anda - dengan bekerja bersama - sebenarnya akan menawarkan pandangan "komparatif" peribadi masing-masing mengenai undang-undang antarabangsa.

Dua trek pengkhususan Dalam dunia global sekarang ini, undang-undang antarabangsa awam menangani isu-isu rumit, mencabar yang menyentuh kehidupan setiap orang. Dalam program PIL, anda akan meneroka tema umum undang-undang antarabangsa awam dengan pilihan untuk mengambil pengkhususan dalam dua trek:... [-]


Sarjana dalam Undang-undang Eropah

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

Program LLM kami dalam Undang-undang Eropah yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, akan membenamkan anda dalam bidang yang mencabar dan dinamik ini sambil membuka banyak peluang baru kepada anda semasa dan selepas program anda. [+]

TENTANG

Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai mempelajari Hukum Eropah di Utrecht University ? Lihat filem kami untuk mendapatkan gambaran. Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan atau ingin membincangkan isu mengenai Undang-undang Eropah, jangan ragu untuk berhubung dengan pasukan kami, yang sangat bersedia untuk membantu anda. Anda boleh menghubungi penyelaras program Dr. Ton van Den Brink atau Dr. Salvatore Nicolosi dan berbual dengan pelajar Vera yang sedang mendaftar dalam program ini.

Eropah hari ini menuntut peguam yang memiliki penguasaan menyeluruh undang-undang Eropah. Kesatuan Eropah semakin memengaruhi semua bidang undang-undang dan sistem undang-undang nasional negara anggotanya telah mencapai tahap integrasi yang tinggi. Undang-undang EU mengajar banyak tentang hubungan antara undang-undang dan ekonomi, sejarah, politik dan hubungan antarabangsa. Ini menjadikan undang-undang EU menarik bukan sahaja kepada peguam tetapi juga kepada sesiapa yang cuba memahami salah satu percubaan yang paling bercita-cita untuk mendapatkan negara-negara yang berbeza bekerja bersama-sama. Program LLM kami akan membenamkan anda dalam bidang yang mencabar dan dinamik semasa membuka banyak peluang baru kepada anda semasa dan selepas program. Ia menyediakan asas menyeluruh dalam undang-undang Eropah, meliputi bidang seperti undang-undang pasaran dalaman, undang-undang persaingan, undang-undang sosial, perlindungan kehakiman, undang-undang pelarian, undang-undang jenayah dan undang-undang awam.... [-]


Video

Master you future @ Utrecht University

Contact

Utrecht University

Alamat Utrecht University P.O Box 80125
3508 TC Utrecht, Utrecht, Belanda
Website http://www.uu.nl/masters/en
Telefon +31 30 253 3550