Utrecht University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Utrecht

Ditubuhkan pada tahun 1636, Utrecht University adalah sebuah universiti penyelidikan antarabangsa yang dihormati, yang secara konsisten menempatkan nombor satu di Belanda, ke-17 di benua Eropah dan ranking teratas di peringkat antarabangsa di seluruh dunia, dan ahli universiti penyelidikan Liga Eropah yang terkenal.

Salah seorang pelajar Sarjana antarabangsa kita dan graduan baru-baru ini akan berkongsi pengalaman mereka untuk belajar dan tinggal di Utrecht dan Belanda pada umumnya. Untuk maklumat lanjut dan mendaftar, pergi ke laman web. Kami berharap dapat melihat anda dalam talian tidak lama lagi!

Inovatif dan komuniti akademik berorientasikan antarabangsa

Menyertai Universiti Utrecht sebagai pelajar sarjana akan membuat anda sebahagian daripada komuniti akademik yang inovatif dan berorientasikan antarabangsa - yang dibawa ke hadapan tidak kurang daripada 12 pemenang Hadiah Nobel - terlibat dalam canggih dan pengajaran dan penyelidikan pelbagai disiplin.

Saintis Utrecht yang telah memberi sumbangan cemerlang kepada masyarakat termasuk pemenang Hadiah Nobel Christiaan Eijkman, salah seorang penemu vitamin; neuropharmacologist David de Wied, yang memenangi pujian kebangsaan dan antarabangsa untuk mengetahui bahawa neuropeptides (protein kecil) aktiviti otak kawalan dan tingkah laku; dan yang terbaru pemenang Hadiah Nobel Gerard 't Hooft, seorang saintis terkemuka dalam bidang fizik teori. Ia juga termasuk Johanna Westerdijk (Dutch sahaja), profesor wanita pertama di Belanda.

Pengajaran peribadi dan interaktif

Di Universiti Utrecht anda akan mengalami satu model pendidikan yang berkualiti yang berdiri untuk pengajaran peribadi dan interaktif berdasarkan refleksi dan perbahasan, fleksibiliti dan tahap pilihan pelajar, serta pembangunan profesional kekal untuk pensyarah.

Pelajar dan Program

Universiti Utrecht yang diambil kira lebih 30,000 pelajar dari 118 buah negara. Anda boleh memilih antara lebih 140 program siswazah, 90 (+) di mana diajar bahasa Inggeris, dan 32 program latihan guru (kedua-dua bahasa Belanda dan bahasa Inggeris) - program pengajian bahasa Inggeris yang paling banyak di Belanda. Program Sarjana di Universiti Utrecht adalah program 1 atau 2 tahun yang membawa kepada gelar Sains (MSc), Ijazah Sarjana (MA) atau Undang-undang (LLM). Di atas Program Sarjana anda boleh mengambil bahagian dalam Program Innovators Muda: terpilih 15 ECTS penghormatan kursus di peringkat ijazah.

Bidang profesional

Yang berkaitan dengan bidang profesional secara konsisten diterapkan dalam kurikulum program UU sarjana. Sebuah pusat Career Services akan menyokong peralihan anda ke dalam pasaran kerja siswazah Belanda atau antarabangsa.

Top 5 tempat paling gembira untuk hidup

Inggeris digunakan secara meluas di Belanda. Utrecht adalah sebuah bandar yang indah zaman pertengahan, yang terletak di pusat di Belanda. Amsterdam Schiphol Airpoft kurang daripada setengah jam jauhnya, dan terdapat sambungan kereta api yang mudah di seluruh Eropah. Ini dengan alasan yang baik bahawa BBC Travel meletakkan Utrecht di "tempat paling atas 5 paling gembira untuk Iive '.

Cara memohon?

Proses permohonan kita dilakukan dalam talian. Sila layari laman web kami untuk maklumat lanjut mengenai proses permohonan.

Hubungi kami

Jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai program Sarjana kami, sila hubungi kami. Perkhidmatan Pelajar (Isnin hingga Jumaat, 10 pagi - 4 petang) Tel: +31 30 253 7000 E-mel: study@uu.nl Alamat Pelawat: UU untuk U, Perkhidmatan Pelajar, Heidelberglaan 6, de Uithof

This school offers programs in:
  • English

Lihat Law LLM » Lihat Health BSc » Lihat Health MSc » Lihat BAs » Lihat BScs » Lihat MA » Lihat MSc » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

Master in European Law

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

Program LLM kami dalam Undang-undang Eropah, diajar dalam bahasa Inggeris sepenuhnya, akan membenamkan anda dalam bidang yang mencabar dan dinamik ini sambil membuka banyak peluang baru kepada anda semasa dan selepas program anda. [+]

Eropah hari ini menuntut peguam yang memiliki penguasaan menyeluruh undang-undang Eropah . Kesatuan Eropah semakin mempengaruhi semua bidang undang-undang dan sistem undang-undang nasional Negara-negara Anggota telah mencapai tahap integrasi yang tinggi. Program LLM kami dalam Undang-undang Eropah , diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, akan membenamkan anda dalam bidang yang mencabar dan dinamik ini sambil membuka banyak peluang baru kepada anda semasa dan selepas program anda. Ia menyediakan asas yang menyeluruh dalam undang-undang Eropah, yang meliputi bidang-bidang seperti undang-undang dalaman pasaran, undang-undang persaingan, undang-undang sosial, perlindungan kehakiman, undang-undang hak asasi manusia, undang-undang jenayah, dan undang-undang awam. Program yang unik kami akan membantu anda membina kedua-dua pengetahuan substantif dan institusi undang-undang Eropah sambil memberi anda peluang untuk menganalisis undang-undang Eropah berhubung dengan sistem undang-undang negara-negara anggota. ... [-]


Menguasai penyelidikan undang-undang

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

Adakah anda ingin peluang untuk melengkapkan program master's peringkat yang mendalam dalam undang-undang yang melangkaui tempoh setahun standard? Dua tahun master Penyelidikan Undang-Undang di Universiti Utrecht boleh menjadi pilihan yang sempurna untuk anda! [+]

Adakah anda ingin tahu, analisis, dan bersedia untuk menghadapi cabaran baru dalam persekitaran akademik yang dinamik? Adakah anda berminat untuk menulis teks akademik, atau melibatkan diri dalam perbahasan, dan menangani isu-isu undang-undang yang rumit? Adakah anda ingin peluang untuk melengkapkan program master's peringkat yang mendalam dalam undang-undang yang melangkaui tempoh setahun standard? Sarjana Penyelidikan Undang - undang dua tahun di Utrecht University mungkin pilihan yang tepat untuk anda!

Ambil Kelebihan Keperluan Berkembang Untuk Penyelidik Undang-undang

Bagi pengamal undang-undang dan ahli akademik sama, kemahiran penyelidikan undang-undang yang semakin penting. Firma undang-undang mempunyai keperluan yang semakin meningkat untuk teliti, peguam terlatih dengan kemahiran menulis yang sangat baik dan pemikiran penyelidikan berorientasikan. Program Penyelidikan Undang-Undang akan membantu anda menjadi jenis peguam yang serba boleh yang perlu masyarakat kita berubah.... [-]


Menguasai undang-undang antarabangsa awam

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

Program tuan kami dalam Undang-undang Antarabangsa (PIL) di Utrecht University akan melengkapkan anda dengan pelbagai alat untuk menangani kebimbangan undang-undang semasa yang dihadapi penduduk global. [+]

Program tuan kami dalam Undang-undang Antarabangsa (PIL) di Utrecht University akan melengkapkan anda dengan pelbagai alat untuk menangani kebimbangan undang-undang semasa yang dihadapi penduduk global. Program PIL kami telah dipilih sebagai Program Sarjana Terbaik di Belanda dalam bidang Undang-undang Antarabangsa oleh Dutch Elsevier Guide yang sangat dihormati di Peringkat Terbaik selama dua tahun berturut-turut (2013 dan 2014). PIL adalah program yang fleksibel yang menawarkan banyak pilihan, baik semasa masa belajar dan kemungkinan kerjaya anda setelah tamat pengajian. Dalam dunia global sekarang ini, undang-undang antarabangsa awam menangani isu-isu rumit, mencabar yang menyentuh kehidupan setiap orang. Dalam program PIL kami, anda akan meneroka tema umum undang-undang antarabangsa awam dengan pilihan untuk mengambil pengkhususan dalam Hak Asasi Manusia atau Alam Sekitar dan Undang-Undang Laut. Anda akan membina kemahiran yang relevan dan terkini dengan mengkaji kes-kes sebenar yang dihadapi oleh Mahkamah Keadilan Antarabangsa dan institusi-institusi penyelesaian pertikaian antarabangsa yang lain. Anda akan membangunkan kebolehan argumentasi anda di mahkamah pengadilan, antara kaedah latihan lain dan belajar untuk menerapkan pengetahuan anda mengenai undang-undang ke situasi kehidupan sebenar. Program LLM yang mengajar akademik, mencabar, mengajar bahasa Inggeris ini mencerminkan penyelidikan pelbagai disiplin yang muncul dari Fakulti Undang-undang, Ekonomi, dan Tadbir Universiti Utrecht. Pendekatan kajian fakulti, dan program PIL, adalah pelbagai dimensi: perkembangan dalam undang-undang antarabangsa awam paling baik dilihat dari perspektif yang luas. Anda akan membangunkan ajaran umum yang berkaitan dengan kebimbangan di seluruh dunia dan belajar untuk menerapkan ajaran-ajaran ini kepada kes-kes tertentu. Sebagai faedah tambahan, campuran pelajar antarabangsa dalam program ini bermakna anda - dengan... [-]


Video

Master you future @ Utrecht University

Contact

Utrecht University

Alamat Utrecht University P.O Box 80125
3508 TC Utrecht, Utrecht, Belanda
Website http://www.uu.nl/masters/en
Telefon +31 30 253 3550