Baca keterangan rasmi

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam adalah universiti penyelidikan yang terkenal di peringkat antarabangsa yang ditubuhkan pada tahun 1880. Universiti ini menawarkan lebih 150 program pengajaran Bahasa Inggeris di peringkat Sarjana, Sarjana dan PhD kepada 23,000 pelajar dari seluruh dunia. Pelajar dan kakitangan 130 warganegara mencipta masyarakat akademik antarabangsa dinamik.

Universiti ini terletak di bandaraya Amsterdam yang meriah, salah satu daripada bandar-bandar yang paling banyak budaya di dunia, dengan tumpuan terbesar pelajar di Belanda dan di mana bahasa Inggeris adalah bahasa kedua yang dituturkan. Kampus ini dikelilingi oleh salah satu daerah perniagaan yang paling dinamik dan berkembang pesat di Belanda yang menganjurkan lebih dari 700 syarikat.

Dengan lebih daripada 24,000 pelajar, di mana 3,300 adalah antarabangsa, universiti itu menjalankan penyelidikan canggih ke dalam masalah kepentingan sosial dan saintifik. Universiti membezakannya dalam penyelidikan dan pendidikan melalui empat tema interdisipliner: Kesihatan dan Sains Hayat, Sains untuk Kemapanan, Dunia yang Terhubung dan Tadbir untuk Masyarakat. Sebagai seorang pelajar, ini akan membantu anda untuk melangkaui sempadan saintifik sains, dan mencari penyelesaian yang nyata untuk dunia yang lebih baik. Di samping itu, Vrije Universiteit Amsterdam menganggap kepelbagaian, sama ada dalam budaya, keyakinan, kewarganegaraan atau pendidikan terdahulu, sebagai sumber inovasi dan kemajuan, dan dengan itu sebagai kekuatan khusus.

Kualiti pendidikan

Vrije Universiteit Amsterdam (VU) mempunyai reputasi baik untuk kualiti pengajarannya. Anda bekerja dalam kumpulan yang agak kecil, di mana penekanan yang banyak diberikan pada interaksi dan pendekatan peribadi. Pengajaran adalah teratur. Ini dapat dilihat, sebagai contoh, dalam struktur jelas program pengajian.

Hidup Amsterdam

Universiti ini terletak di bandaraya Amsterdam yang meriah, salah satu daripada bandar-bandar yang paling banyak budaya di dunia, dengan tumpuan terbesar pelajar di Belanda dan di mana bahasa Inggeris adalah bahasa kedua yang dituturkan. Sebagai pelajar VU Amsterdam , anda mendapat manfaat daripada semua kelebihan yang ditawarkan oleh modal. Hanya dalam masa lima belas minit anda berada di pusat Amsterdam yang meriah, di mana terdapat banyak kedai, tempat hiburan, taman, dan kafe jalan kaki. Amsterdam selamat dan bahasa Inggeris digunakan secara meluas.

Pengawasan peribadi

VU Amsterdam menumpukan perhatian kepada nasihat kajian peribadi. Pada permulaan kursus anda, anda akan diperkenalkan kepada penasihat pengajian program anda. Orang ini akan memberikan nasihat tentang masalah yang mungkin anda ada dengan kursus pengajian anda, dan menjawab soalan mengenai pasaran kerja.

Identiti unik

VU Amsterdam adalah universiti pertama di Belanda yang ditubuhkan oleh orang perseorangan, tanpa gangguan dari gereja atau negara. Warisan ini masih sebahagian besar daripada siapa kita: VU bermaksud Vrije Universiteit, yang diterjemahkan secara literal sebagai 'Universiti Percuma'. Dari awal lagi, universiti telah menentukan bidang penyelidikannya sendiri, mencipta program pengajian sendiri dan mengamalkan kaedah didaktiknya sendiri.

Mudah diakses

Vrije Universiteit Amsterdam mudah diakses oleh pengangkutan awam. Lapangan Terbang Schiphol hanya berjarak 8 minit perjalanan dengan kereta api. Stesen Amsterdam Zuid berada dalam jarak berjalan kaki dari VU University Amsterdam. Terdapat juga sambungan trem yang cepat ke Stesen Amsterdam Central atau Stesen Amsterdam Sloterdijk, dengan masa perjalanan hanya enam belas minit. VU Amsterdam juga mudah dicapai dengan kereta, terletak berhampiran dengan lebuh raya orbit Amsterdam.

Kampus universiti

Hampir semua pelajar, kakitangan dan program kami terletak di kampus: kompleks bangunan tunggal di daerah perniagaan di Amsterdam. Sehubungan itu, semasa pembelajaran anda, sangat mudah untuk membiasakan diri dengan disiplin lain.

Akreditasi

Vrije Universiteit Amsterdam diiktiraf sepenuhnya oleh Kementerian Pendidikan Belanda sebagai universiti penyelidikan. Semua program ijazah di VU University Amsterdam sama ada diakreditasi oleh atau dalam proses yang diakreditasi oleh NVAO, Pertubuhan Akreditasi Belanda dan Flanders. Badan ini ditubuhkan oleh perjanjian antarabangsa dan menjamin mutu pendidikan tinggi di Belanda dan Belgium yang berbahasa Flemish melalui akreditasi program studi.

Jenis program

VU Amsterdam menawarkan empat jenis program:

  • Program ijazah sarjana muda (yang membawa kepada BA / LLB / BSc)
  • Program ijazah Sarjana (membawa kepada MA / LLM / MSc / MPhil)
  • Program PhD / Doctorate (yang membawa kepada PhD / Doktorat)
  • Program bukan darjah (Kajian Luar Negara

Beasiswa

Dengan beasiswa kami sendiri, VU Fellowship Program (VUFP), kami menawarkan pelajar yang bermotivasi tinggi dengan hasil kajian yang sangat baik yang memberi peluang yang unik untuk mengikuti gelar Sarjana dengan sokongan kewangan yang disediakan oleh universitas. Beasiswa VUFP adalah penepian yuran pengajian. Program Beasiswa Holland (HSP) bertujuan untuk pelajar dari luar Kawasan Ekonomi Eropah (EEA) yang ingin mengikuti program Sarjana di Belanda. VU Amsterdam merangkul kepelbagaian sebagai pengayaan kepada pengajaran, penyelidikan dan sumbangan kami kepada masyarakat. Biasiswa ini khusus ditujukan untuk pelajar cemerlang yang menyumbang kepada kepelbagaian di kampus kami. Sebagai pelajar antarabangsa yang merancang untuk belajar di VU Amsterdam , anda boleh memohon untuk pelbagai geran dan bendahari. Maklumat terperinci tentang biasiswa dan tarikh akhir boleh didapati di WWW.VU.NL/SCHOLARSHIPS ATAU WWW.GRANTFINDER.NL.

VU Fellowship Program

Program VU Fellowship (VUFP) menawarkan pelajar yang berpengalaman berbakat peluang yang unik untuk mengikuti pengajian ijazah dalam pemilihan program Sarjana di VU University.

Pertubuhan

VU Amsterdam adalah sebuah universiti Belanda tradisional yang diketuai oleh sebuah Lembaga Eksekutif (tiga ahli) dan mempunyai 10 fakultas langsung di bawah Lembaga Eksekutif. Setiap fakulti menyediakan satu atau lebih Ijazah Sarjana Muda dan program ijazah Sarjana dan menjalankan penyelidikan. Mereka semuanya teratur secara berbeza, tetapi kebanyakan mempunyai papan, kakitangan pusat dan beberapa jabatan dan sekolah siswazah. Universiti juga mempunyai beberapa jabatan perkhidmatan, di mana Pejabat Antarabangsa adalah satu, dan terdapat beberapa institut penyelidikan interdisipliner.

Peribadi atau awam?

VU Amsterdam adalah salah satu daripada 14 universiti awam yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Belanda dan oleh itu dibiayai sebahagiannya oleh kerajaan. Di bawah sistem Belanda, kerajaan memberi subsidi kepada universiti yang diiktiraf atas dasar bilangan pelajar mereka dan juga menetapkan had dan garis panduan untuk yuran pengajian yang dibenarkan oleh universiti-universiti ini. Ini memastikan akses kepada pendidikan tinggi berkualiti untuk semua warganegara Belanda, kaya atau miskin. VU Amsterdam mengalu-alukan pemohon dari semua latar belakang.

Perkhidmatan Pejabat Antarabangsa VU

  • Permit visa / kediaman

Ketahui jika anda memerlukan permit visa / kediaman dan bagaimana ia akan diatur.

  • Penginapan

Maklumat mengenai penginapan di VU Amsterdam .

  • Pendaftaran di perbandaran

Apabila anda tiba di Belanda, anda mesti mendaftar dengan perbandaran. Ketahui apa yang perlu anda lakukan.

  • Pengenalan aktiviti

Selepas ketibaan anda, banyak aktiviti pengenalan akan berlangsung di VU Amsterdam .

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

Vrije Universiteit Amsterdam

Di dalam program pensyarah dan penyelidik dari pelbagai latar belakang asing bekerjasama. Fakulti Undang-undang Vrije Universiteit Amsterdam adalah tersendiri dalam mempu ... [+]

Di dalam program pensyarah dan penyelidik dari pelbagai latar belakang asing bekerjasama. Fakulti Undang-undang VU Amsterdam adalah tersendiri dalam mempunyai bersatu Undang-undang EU, Undang-undang Awam Antarabangsa, Tadbir Urus Internet dan teori undang-undang semua dalam satu program penyelidikan bersama. Pendekatan ini membolehkan yang luas, dan pada masa yang sama secara mendalam, analisis isu-isu undang-undang transnasional. Pelajar boleh merekabentuk program mereka sendiri selaras dengan keutamaan peribadi mereka: praktikal, akademik, undang-undang awam, undang-undang sivil, ekonomi, teori dan sosial.

STRUKTUR PROGRAM

Transnational Pengajian Undang-undang adalah sepenuh masa, satu tahun program siswazah, dianjurkan sebagai pengkhususan dalam Master VU Undang-undang (LLM). Kurikulum dirancang untuk pelajar yang ingin meneruskan kerjaya yang berkaitan dengan isu-isu Eropah dan antarabangsa dan yang bersungguh-sungguh meneroka konteks politik, ekonomi dan sosial undang-undang. Anda akan mengikuti:... [-]

Belanda Amsterdam
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Vrije Universiteit Amsterdam

Jenayah perang, jenayah terhadap kemanusiaan dan pembunuhan beramai-ramai mengganggu masyarakat dan menjadi ancaman kepada keamanan dan keselamatan antarabangsa. Membangu ... [+]

Jenayah perang, jenayah terhadap kemanusiaan dan pembunuhan beramai-ramai mengganggu masyarakat dan menjadi ancaman kepada keamanan dan keselamatan antarabangsa. Membangunkan teori untuk memahami tingkah laku manusia ini dan mereka bentuk strategi yang berkesan untuk bertindak balas terhadap kekejaman ini adalah amat mencabar. Jenayah Antarabangsa dan Kriminologi adalah program Sarjana antara disiplin-kanak di mana anda akan belajar bagaimana untuk mengukur dan menyiasat jenayah-jenayah ini. Anda dicabar untuk kritis memikirkan undang-undang jenayah antarabangsa dan kaedah alternatif keadilan peralihan, seperti komisen kebenaran dan pengampunan. Program Sarjana adalah unik: ia tidak ditawarkan oleh mana-mana universiti lain di seluruh dunia. Vrije Universiteit Amsterdam adalah berhampiran dengan The Hague, ibu negara undang-undang di dunia.... [-]

Belanda Amsterdam
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Vrije Universiteit Amsterdam

ITL adalah satu tahun penuh program pengkhususan undang-undang LLM. ... [+]

Mengenai

ITL adalah satu tahun penuh program pengkhususan undang-undang LLM. Unsur wajib dari pengkhususan adalah:

Undang-undang Teknologi Antarabangsa (12 EC)Data Besar, Hak Asasi Manusia dan Keselamatan Manusia (6 EC)Kaedah Hukum (6 EC)Tesis Pengijazahan (12 EC)

Anda juga akan memilih sekurang-kurangnya satu kursus ini:

Bioetika, Teknologi dan Undang-undangUndang-undang Pengguna Eropah dalam Persatuan Digital

Dan anda juga akan memilih sekurang-kurangnya satu kursus ini:

Undang-undang dan Etika mengenai Robot dan Kepintaran ArtificialUndang-undang Senjata AntarabangsaBlockchain dan cabaran berteknologi perniagaan yang mengganggu undang-undang

Anda mempunyai 12 EC untuk memilih daripada banyak pilihan yang ditawarkan sebagai sebahagian daripada program tuan, termasuk kursus-kursus lain di atas Anda juga boleh melakukan latihan atau tempoh pengajian di luar negara.... [-]

Belanda Amsterdam
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Vrije Universiteit Amsterdam

Program Master perundangan ini mempunyai perspektif multidisiplin yang mendalam. Undang-undang adalah sudut pandang pemikiran kita. Bidang klasik seperti Undang-undang Ko ... [+]

Program Pengajian

Program Master perundangan ini mempunyai perspektif multidisiplin yang mendalam. Undang-undang adalah sudut pandang pemikiran kita. Bidang klasik seperti Undang-undang Kontrak, Hukum Tort, Borang Korporat, Hukum Insolvensi, dan Undang-undang Pengawalseliaan akan diajar dengan mendalam. Untuk membolehkan anda beroperasi dalam konteks antarabangsa, kami akan memberi tumpuan kepada prinsip-prinsip; butiran undang-undang negara tidak akan ditangani.

Perspektif bukan undang-undang akan dijalin di dalam kursus ini. Sebagai contoh, terdapat kursus mengenai undang-undang kontrak, separuh daripadanya adalah mengenai dinamik (psikologi) rundingan kontrak. Pendekatan yang sama diambil dalam mata pelajaran lain, di mana subjek undang-undang tradisional digabungkan dengan pandangan dari disiplin lain. Matlamat program tuan adalah untuk meningkatkan pemahaman pelajar tentang undang-undang kerana ia berfungsi dalam amalan, dengan matlamat utama untuk melatih peguam yang lebih baik, lebih mahir. Pelajar akan menulis beberapa kertas dan menyediakan persembahan lisan semasa tahun akademik.... [-]

Belanda Amsterdam
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Vrije Universiteit Amsterdam

VU Amsterdam adalah universiti pertama di Eropah untuk menawarkan ijazah Undang-undang Perniagaan Antarabangsa yang khusus yang menggabungkan satu Undang-undang Perniagaa ... [+]

Menargetkan Cabaran Hukum Paling Kompleks Masa Kita

Bagaimanakah undang-undang memudahkan kemapanan? Apa hak dan tanggungjawab yang dilakukan oleh perniagaan, kerajaan dan NGO dalam menangani isu-isu perubahan iklim? Bolehkah negara terpaksa membawa polisi mereka selaras dengan Perjanjian Paris 2015?

VU Amsterdam adalah universiti pertama di Eropah untuk menawarkan ijazah Undang-undang Perniagaan Antarabangsa yang khusus yang menggabungkan satu Undang-undang Perniagaan Master yang cemerlang, yang mempunyai tumpuan khusus pada salah satu cabaran undang-undang yang paling rumit di zaman kita: kemampanan. Ia mengambil sedikit masa untuk dunia korporat untuk mengakui ancaman eksistensi kepada manusia yang menimbulkan perubahan iklim. Tetapi kini, kemampanan berjalan seiring dengan kejayaan perniagaan - dan kelangsungan hidup perniagaan. VU Amsterdam akan membantu anda menjadi seorang peguam dengan permintaan yang tinggi, baik di sektor awam maupun sektor swasta.... [-]

Belanda Amsterdam
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
VU University Amsterdam
Alamat
Main building Vrije Universiteit Amsterdam De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam, North Holland, Belanda
Website
Telefon
+31 20 598 9898