Ghent University Law School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

build

Universiti Ghent adalah universiti yang giat dengan tarikan antarabangsa. Motto kami adalah "Berani berfikir": di mana 37,000 pelajar dan 8,000 kakitangan digalakkan menggunakan pendekatan pemikiran kritis. Pluralisme dan komitmen sosial adalah teras falsafah kita, sama seperti kepelbagaian, penyertaan dan pemikiran bebas.

Walaupun penyertaan dalam program LLM dan MSc memerlukan sokongan kewangan yang mencukupi, keputusan masuk diterima tanpa mengira cara kewangan peribadi pemohon. Keputusan berikutnya mengenai bantuan kewangan akan membolehkan pelajar yang memerlukan sokongan kewangan luaran untuk menilai kemungkinan kelayakan kewangan mereka.

Universiti Ghent adalah salah satu institusi pengajian tinggi dan penyelidikan terkemuka di Negara-negara Rendah. Terletak di bandar bersejarah yang mesra pelajar di pusat budaya dan ekonomi Eropah, Ghent University adalah rakan kongsi aktif dalam pelbagai rangkaian kerjasama pendidikan, sains dan perindustrian yang pelbagai dan nasional. Walaupun Universiti Ghent secara rasminya sebuah universiti berbahasa Belanda, bahasa Inggeris secara lisan dituturkan oleh kedua-dua pelajar dan kakitangan. Selain itu, pelajar antarabangsa boleh memilih pelbagai kursus dan program bahasa Inggeris seperti LLM dan Program MSc kami.

Fakulti Universiti Ghent terdiri daripada 125 jabatan, yang menawarkan program berasaskan penyelidikan yang berkualiti tinggi dalam pelbagai disiplin akademik. Penduduk pelajar antarabangsa (11.5%) membuktikan kualiti dan kepelbagaian pendidikan dan penyelidikan Ghent University. Universiti Ghent adalah universiti terbaik ke-61 di peringkat Shanghai pada 2018. Semua faktor ini, digabungkan dengan tumpuan antarabangsa yang kuat, menjadikan Universiti Ghent sebagai universiti terkemuka di Eropah.

Sekolah Undang-undang

peoppe

Sekolah Undang terletak di pusat bersejarah bandar Ghent. Semasa menduduki beberapa bangunan bersejarah dari abad ketujuh belas dan kesembilan belas, ia mempunyai kemudahan pengajaran moden termasuk perpustakaan yang sangat baik dan kemudahan komputer yang lengkap.

Bahasa pengajaran rasmi adalah bahasa Belanda, kecuali untuk program pascasiswazah bahasa Inggeris tertentu seperti LLM

Fakulti ini terdiri daripada lebih 80 profesor dan kira-kira 90 pembantu yang, selain mengajar, terlibat secara luas dalam penyelidikan, penulisan, kuliah dan perkhidmatan awam. Kebanyakan ahli-ahlinya mempunyai reputasi antarabangsa dalam bidang pengkhususan mereka, mengambil bahagian dalam projek-projek nasional dan antarabangsa dan dipanggil sebagai pakar dalam penyediaan dasar awam. Dalam Program LLM, beberapa profesor asing dengan reputasi antarabangsa memperkukuh fakulti untuk kursus tertentu.

The Ghent Law School adalah EU "Jean Monnet Centre of Excellence", yang diiktiraf atas kepakarannya dan sumbernya yang ada untuk Undang-undang Kesatuan Eropah. Dengan institusi EU di sekitarnya, Ghent Law School menawarkan semua kemudahan yang diperlukan untuk kajian mendalam mengenai undang-undang dan amalan Kesatuan Eropah dan undang-undang perniagaan antarabangsa. Pelajar juga boleh mendapat manfaat daripada perpustakaan yang sangat baik, yang berfungsi sebagai Pusat Dokumentasi Eropah.

Dengan populasi pelajar sekitar 4,000 pelajar, Ghent University Law School kini merupakan salah satu sekolah undang-undang terbesar di kedua-dua Flanders dan Belgium. Kebanyakan alumni memainkan peranan penting dalam sistem undang-undang sebagai pegawai kerajaan, hakim, ahli firma undang-undang domestik dan antarabangsa atau sebagai profesor undang-undang di universiti-universiti lain di Belgium dan luar negara.

Ghent University Law School menganggotai alumninya bekas Perdana Menteri Belgium, Guy Verhofstadt, dan menteri-menteri terkemuka lain dari kerajaan persekutuan Belgium dan kerajaan Flemish, ahli-ahli Mahkamah Kasasi, Mahkamah Perlembagaan dan Majlis Negara di Belgium.

Untuk maklumat lanjut mengenai Ghent University Law School , sila layari www.ugent.be/re.

Program LLM

llm

Program LLM terdiri daripada tiga LLM khusus yang mana calon pelajar siswazah boleh dipilih, iaitu:

 • LLM dalam Undang-undang Antarabangsa dan Eropah; atau
 • LLM dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa; atau
 • LLM dalam Undang-undang Kesatuan Eropah.

Keistimewaan program ini membolehkan para pelajar membangunkan kemahiran dan kecekapan khusus dalam bidang EU yang pesat berkembang. Ketiga program LLM ini memberikan para pelajar peluang untuk mereka bentuk kursus pengajian mereka sendiri selaras dengan keutamaan kerjaya mereka. Ia membolehkan mereka mendapat kepakaran mengenai banyak isu berkaitan dan isu undang-undang antarabangsa. Walau bagaimanapun, walaupun kursus mungkin khusus dan disesuaikan mengikut keperluan pelajar, apa yang mereka kongsi bersama adalah bahawa ketiga-tiga Program LLM ini sesuai untuk pelajar dari luar EU yang memerlukan latar belakang menyeluruh dalam peraturan EU dan bagi mereka dalam EU yang mahu melarikan diri dari kajian wilayah undang-undang negara.

Pendek kata, program LLM Ghent University Law School membentuk batu loncatan penting bagi peguam dan profesional yang memerlukan pengetahuan tentang undang-undang EU dan / atau institusi EU untuk pembangunan kerjaya mereka. Untuk maklumat lanjut mengenai setiap kursus khusus, pelajar dinasihatkan untuk melawat laman web rasmi Program LLM.

Memohon Tahun Akademik 2020-2021 dari 1 Oktober 2019 melalui http://www.law.ugent.be/alt="llm/application-form!

Maklumat Penting Program LLM

12883_program_highlights.png

Program Latihan Ghent Law School LLM memastikan bahawa aktiviti kokurikulum yang berorientasi karier baru ditambah setiap tahun kepada kajian LLM di Ghent University untuk menguatkan CV anda (untuk anda mendapatkan pekerjaan yang menarik di institusi dan organisasi Eropah dan antarabangsa, undang-undang dan firma perundingan yang terkenal).

12880_3.png

Kursus Praktikal "Kemahiran untuk Peguam"

Kursus LLM teras ini pada mulanya direka untuk membangunkan kemahiran pelajar undang-undang dan meningkatkan kefasihan dan celik huruf mereka dalam membaca, merujuk, menggunakan dan menulis bahasa Inggeris yang sah, serta membangunkan kemahiran komunikasi dan persembahan. Pada masa kini kursus ini semakin menarik dan praktikal!

Kursus "Kemahiran untuk Peguam" dinaik taraf terdiri daripada blok-blok berikut:

 • Menguasai kemahiran penyelidikan dan kemahiran bahasa Inggeris dan undang-undang untuk peguam
 • Mempraktikkan sebagai seorang peguam antarabangsa dan mendapat tahu tentang kehidupan di firma undang-undang
 • Seminar kejuruteraan kursus mengenai Penggubalan Kontrak Perdagangan
 • Rundingan dan Pengantaraan
 • Siri syarahan oleh peguam terkemuka, ahli politik dan ahli ekonomi dari seluruh dunia.

Memberi pengetahuan, kemahiran dan teknik untuk menarik perhatian majikan anda dari hari pertama di tempat kerja - itulah yang kami sasarkan!

Penyertaan di Mahkamah Moot

Baru-baru ini, pelajar LLM kami telah memperoleh kemungkinan luar biasa untuk menyertai Moot Courts sebagai sebahagian daripada kurikulum rasmi mereka.

Dapatkan beberapa pengalaman pertama di merayu dan buktikan bahawa anda adalah seorang pelajar yang bermotivasi dan berdedikasi dengan menyertai salah satu Pertandingan Moot Court berikut:

 • Mahkamah Moot Undang-undang Eropah
 • Willem C. Vis Arbitrase Komersial Perdagangan Antarabangsa Moot Court
 • Persaingan Mahkamah Antarabangsa Jessup Antarabangsa Moot.

"Klinik Undang-undang: Hak Asasi Manusia" sebagai Kursus Elektif

Pelajar bekerja dalam 'klinik undang-undang' yang dikatakan dalam projek kehidupan sebenar, dalam kumpulan kecil. Projek boleh melibatkan penyelidikan, laporan atau nasihat yang akan dihantar kepada organisasi yang aktif dalam bidang hak asasi manusia. Mereka juga boleh membincangkan penyediaan fail kes yang akan dibawa ke mahkamah. Klinik undang-undang menyediakan pelajar yang terdaftar untuk kerja masa depan mereka dalam persekitaran profesional nasional dan antarabangsa yang semakin pelbagai dan kompetitif.

Skim Latihan Musim Panas

Program LLM kami cuba terus menjadi platform untuk maju ke depan dalam karier para pelajar kami: kami menawarkan beberapa ceramah berorientasikan karier dan bimbingan kepada pelajar LLM kami untuk lebih mempersiapkan mereka untuk pelbagai proses permohonan dan wawancara yang mengarah ke pekerjaan berpotensi antarabangsa . Kami juga menawarkan peluang pelajar LLM untuk rangkaian dalam pelbagai kuliah dan acara tamu.

Kami baru-baru ini memperkenalkan program latihan musim panas (tidak dibayar) selama 1 bulan untuk graduan LLM teratas. Kami berhasrat untuk memadankan kepentingan para graduan terbaik dan majikan yang berpotensi dan menawarkan pelajar yang bekerja keras yang telah mencapai skor tertinggi dan mengagumi para profesor dengan motivasi mereka untuk berjaya mendapatkan peluang untuk berpindah di Ghent Law School, undang-undang firma dan pertubuhan bukan kerajaan!

Program Mentorship

Kami telah melancarkan program ini supaya anda boleh membincangkan rancangan kerjaya anda dan mendapat nasihat daripada alumni yang cerah dan berpengalaman yang akan datang dan berkongsi pengetahuan dan pengalaman praktikal dengan anda, pembentuk peguam, melalui pelbagai ceramah dan sesi bimbingan!

Syarat kemasukan

Pelajar layak masuk jika memenuhi kriteria kemasukan berikut:

 • Mempunyai ijazah undang-undang, iaitu ijazah yang di negara asalnya membuat seseorang layak untuk menjalankan profesion undang-undang. Pelajar dalam tahun akhir pengajian sarjana muda mereka boleh memohon dan boleh diterima secara kondusif, tertakluk kepada kejayaan gelaran mereka.
 • Khususnya, selepas pemeriksaan kurikulum mereka dan memandangkan kecekapan mereka yang diperoleh, calon yang tidak mempunyai ijazah undang-undang juga boleh diterima. Dalam apa-apa kejadian, kemasukan boleh dibuat tertakluk kepada batasan yang berkaitan dengan kursus yang akan diikuti.
 • Untuk mengemukakan bukti penguasaan Bahasa Inggeris yang mencukupi (Berkenaan dengan semua penutur Bahasa Inggeris bukan asli) Kami memerlukan skor minima 560 untuk TOEFL kertas, 95 untuk TOEFL berasaskan Internet atau 7 untuk IELTS. Namun, ada kemungkinan untuk mendapatkan pengecualian untuk bakal calon yang telah menamatkan kursus pengajian minimum satu tahun (sama dengan 60 kredit ECTS) di institusi pengajian tinggi berbahasa Inggeris (semasa pembentangan dokumen masing-masing membuktikan penyelesaian program tersebut)).
 • Mempunyai sokongan kewangan yang mencukupi, seperti yang ditunjukkan dalam borang permohonan, sama ada melalui cara kewangan peribadi atau melalui bantuan kewangan. Sila ambil perhatian bahawa yuran pengajian untuk program LLM adalah 5624,30 Euro.
 • Untuk memohon kemasukan ke program LLM dengan semua dokumen yang diperlukan.

Proses permohonan Tahun Akademik 2020-2021 dibuka mulai 1 Oktober 2019! Sapukan di sini: http://www.law.ugent.be/llm/application-form

Prosedur Permohonan

Proses pemilihan diselaraskan oleh Jawatankuasa Perhubungan Antarabangsa Law School. Dalam memilih pelajar, Jawatankuasa mengambil kira potensi akademik, kesungguhan tujuan dan motivasi. Pemilihan adalah penghormatan, bukan hanya kepada prestasi pemohon masa lalu tetapi juga kepada kemampuannya yang dipercayai untuk melaksanakan dengan baik dalam program LLM yang menuntut dan untuk menyumbang kepada kumpulan LLM.

Sekolah Undang-undang Ghent tidak mendiskriminasi mana-mana pemohon berdasarkan bangsa, warna, kebangsaan atau asal etnik, agama, umur, jantina, orientasi seksual, status perkahwinan atau ibu bapa, kecacatan, pendapatan atau cara kewangan peribadi.

Walaupun penyertaan dalam program LLM memerlukan sokongan kewangan yang mencukupi, keputusan masuk diterima tanpa mengira cara kewangan peribadi pemohon. Keputusan berikutnya mengenai bantuan kewangan akan membolehkan pelajar yang memerlukan sokongan kewangan luaran untuk menilai kemungkinan kelayakan kewangan mereka.

Tuisyen dan Yuran

Universiti Ghent adalah universiti negeri, dan dasarnya adalah untuk memastikan tunjangan minimum (untuk program LLM, ia adalah 5624,30 Euro). Walau bagaimanapun, Universiti menyediakan beberapa Geran Top-Up, butiran yang boleh didapati di laman web Universiti.

Program LLM itu sendiri tidak mempunyai dana untuk mendapatkan biasiswa untuk menampung kos sara hidup di Ghent. Sebaliknya, program LLM menawarkan bilangan biasiswa atau pemberhentian tuisyen separa / penuh, bergantung kepada had belanjawan dan keperluan pemohon.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk memahami bahawa kekangan kewangan biasanya mengurangkan jumlah biasiswa / pengecualian ke peringkat yang jauh di bawah permintaan mereka. Oleh itu, pemohon sangat didesak untuk menyokong diri secara kewangan, sama ada melalui cara peribadi atau melalui intervensi pihak ketiga.

Keputusan mengenai bantuan kewangan universiti diambil selepas keputusan pengambilan.

Bantuan kewangan

Calon-calon LLM digalakkan untuk meneroka jalan untuk bantuan kewangan luaran kepada program LLM. Perlu ditekankan bagaimanapun program LLM tidak dapat menawarkan sebarang sokongan teknikal atau logistik untuk proses permohonan luaran ini, selain daripada surat cadangan dan / atau pengesahan permohonan atau pemilihan, jika diperlukan.

Lokasi

grad

Untuk belajar di Ghent adalah benar untuk bekerja di tengah-tengah Eropah! Brussels dan banyak institusi EUnya adalah perjalanan kereta api pendek, selesa dan mudah. The Hague, Luxembourg, dan Strasbourg semua ibu institusi utama di dalam hak mereka sendiri adalah kurang dari satu hari perjalanan dari sini, dan bersama-sama dengan Brussels, kami akan melawat sebahagian besar mereka semasa penginapan anda. Dan tentu saja, bagi anda yang ingin meneroka metropolis Eropah yang hebat, Ghent adalah gerbang yang hebat.

Dengan akses langsung ke rangkaian keretapi berkelajuan tinggi di Eropah dan dengan lapangan terbang utama antarabangsa hampir di hujung jari anda, anda akan dapat melawat Paris, London, Berlin dan banyak lagi destinasi menarik di titik topi. Kami akan membuat anda sibuk, tetapi anda juga akan mempunyai masa untuk menemui beberapa bandar besar di Eropah dengan kemudahan anda sendiri dan akan mengurangkan kekecohan.

Ghent Law School terletak di Universiteitstraat 4-6, 9000 Ghent, Belgium. Bangunan pentadbiran utama Ghent University, Rektorat, terletak di Sint-Pietersnieuwstraat 25, 9000 Gent, Belgium.

Penginapan

Dengan Universiti dan institusi pengajian tinggi lain, bandar Ghent mempunyai populasi pelajar kira-kira 50,000. Oleh itu pasaran perumahan difahami dengan jelas. Bagi pelajar asing yang masuk mencari penginapan yang sesuai dapat dilakukan dengan sempurna tetapi mungkin memerlukan usaha dan fleksibilitas. Pada dasarnya ada dua cara untuk mencari perumahan yang sesuai: melalui pasar swasta, atau melalui Perumahan Universiti.

Anda boleh meminta penginapan di kediaman universiti selepas kemasukan anda ke program LLM.

Kehidupan seorang pelajar

12884_student_life.png

Sekolah universiti dan undang-undang kami mempunyai program pertukaran dengan banyak universiti di seluruh dunia. Sekolah undang-undang menarik beratus-ratus pelajar asing setiap tahun. Kelas LLM anda akan mencerminkan kepelbagaian budaya ini. Profesor dan pensyarah LLM anda akan termasuk melawat pakar antarabangsa. Pengalaman LLM anda di Ghent akan, sebagai hasilnya, menjadi lebih daripada pendidikan akademik. Ia juga akan menjadi pengalaman budaya seumur hidup sekali dalam seumur hidup. Anda akan bertemu, belajar, dan hidup, dengan orang yang menarik dan berbakat dari seluruh dunia. Anda akan meninggalkan tempat ini manusia yang diperkaya dan tercerahkan dengan pemahaman yang lebih baik mengenai dunia hari ini dan dengan ikatan dan ikatan yang melintasi banyak sempadan. Untuk lebih banyak tera foto, sila lawati laman FB kami di mana kami sering mengemas kini dengan petua dan aktiviti terkini - akademik dan ekstrakurikuler: www.facebook.com/llmugent.

Lokasi

Ghent

Ghent University

Alamat
Ghent University Law School
Universiteitstraat 4

BE-9000 Ghent, Flanders, Belgium
Telefon
+32 (0)9 264 97 00

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami