Read the Official Description

Selamat datang ke Université libre de Bruxelles!

BRUSSELS, A CITY ON SCALE MANUSIA

Di tengah-tengah Eropah, Hanya 1h20 dengan kereta api dari Paris, 1h30 dari Amsterdam, dan 1h50 dari London dan Cologne, Brussels menawarkan semua kelebihan sebuah ibu negara menjadi kualiti hidup bandar yang besar dan meriah. Brussels adalah rumah kepada semua institusi utama Eropah. Ia adalah tempat duduk rasmi Kesatuan Eropah dan banyak entiti politik dan ekonomi yang lain membuat keputusan, dan mempunyai semakin banyak perniagaan, organisasi dan pakar-pakar antarabangsa.

Tradisi lama hospitaliti dan pertukaran di ibu hijau Eropah bermakna pelawat dan penduduk sama-sama boleh menikmati campuran luas makanan dunia dan muzik, sementara peminat budaya boleh memilih dari pelbagai muzium dan pertunjukan. Terletak di tengah-tengah bandar, Université libre de Bruxelles atau ULB juga menawarkan pelbagai aktiviti kebudayaan, perayaan dan sukan. Kampus-kampus universiti dan sekitarnya amat menarik bagi menyediakan hanya campuran yang tepat antara kajian dan percutian.

Pelbagai budaya dan INTERNATIONAL

Sebagai sebuah universiti pelbagai budaya dengan satu pertiga daripada pelajar dan penyelidik dari luar negara, Hubungan antarabangsa adalah satu realiti setiap hari untuk Université libre de Bruxelles, seperti bandar Brussels sendiri, salah satu daripada bandar-bandar yang paling kosmopolitan di dunia. Kerjasama dengan universiti dari seluruh dunia telah dipertingkatkan dalam pendidikan dan penyelidikan, terima kasih di sebahagian besar kepada pelbagai program mobiliti Eropah. Selain program mobiliti pelajar, Universiti menawarkan pelbagai program bersepadu dengan rakan kongsi asingTermasuk Master bersama dan ijazah kedoktoran. Beberapa program-program ini telah menerima berprestij Erasmus Mundus akreditasi.

Kedudukannya yang berpandangan ke luar dengan mengambil kira Eropah dan dunia telah menyebabkan beberapa perjanjian, kerjasama dan perkongsian khas yang ditubuhkan dengan beberapa universiti terkemuka di dunia. Dengan bertahun-tahun pengalaman di peringkat antarabangsa, Universiti melancarkan UNICA, rangkaian 45 universiti terkemuka Eropah yang merangkumi lebih daripada satu juta pelajar. Ia juga adalah ahli pengasas Forum Antarabangsa Universiti Awam (IFPU). pengantarabangsaan institusi itu diterajui oleh yang berikut:

kerjasama rentas sempadan dengan rantau Nord-Pas-de-Calais (Lille) Perancis Satu dasar rakan kongsi pilihan untuk membina jangka panjang bersama, aktiviti dengan kira-kira sepuluh institusi (terutamanya Oxford, Paris VI, Berkeley, Montreal, UBC di Vancouver, Fudan di Shanghai) Beberapa institusi khusus dan pusat termasuk Institut d'études européennes (Jean Monnet penyelidikan tiang), yang Solvay Brussels Sekolah Ekonomi dan Pengurusan, Sekolah Kesihatan Awam, Pusat Pengajian Kanada, Pengajian Czech, dan lain-lain Satu dialog transatlantik dan pembukaan negara-negara membangun

Selama bertahun-tahun, dan walaupun sumber yang terhad, ULB telah dapat mengekalkan tahap kecemerlangan dan memenuhi tanggungjawab awam dan sosial. Universiti percaya bahawa ia boleh membantu dalam penciptaan dunia yang lebih adil dan demokratik dengan menyumbang hubungan kepercayaan, satu dimensi kritikal dan kesaksamaan yang diperlukan dalam dunia global.

TANAH PENYELIDIKAN

Empat saintifik Hadiah Nobel, satu Pingat Fields, tiga Wolf Hadiah dan dua Marie Curie Hadiah adalah satu lagi bukti tradisi lamanya Universiti kecemerlangan.

The Université libre de Bruxelles adalah ahli aktif Bidang Penyelidikan dan terlibat dalam hampir 130 projek dibiayai oleh Program Rangka Kerja Eropah ke-7. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, ia telah mendapat 7 Geran permulaan dari Kawasan Penyelidikan Eropah (ERC) untuk membiayai penyelidikan dalam Perubatan, Ekonomi, Matematik, Sosiologi, atau Sains Politik, dan juga 2 Grant Lanjutan Kepintaran Buatan dan Fizik. Di samping itu, Institut Universiti Pengajian Eropah diiktiraf sebagai "pusat penyelidikan Jean Monnet Eropah"Untuk kerja-kerja integrasi Eropah.

STANDARD PENGAJARAN HIGH

The Université libre de Bruxelles mempunyai 13 fakulti, sekolah dan institusi khusus yang merangkumi semua disiplin, rapat menggabungkan input akademik dan penyelidikan. Ia menawarkan hampir 40 program sarjana muda dan 235 program siswazah. Ia juga rakan-rakan 20 buah sekolah Doktor Falsafah, Dengan hampir 1,600 PhD dijalankan. Sebahagian daripada program Master kami memberi tumpuan kepada transdisciplinarity, manakala yang lain lebih penekanan kepada hubungan antarabangsa melalui ijazah Masters Eropah, atau pada bahubahasa. Kami juga telah bekerja dalam kerjasama rapat dengan VÚB (Vrije Universiteit Brussel - universiti Brussels Flemish berbahasa) untuk beberapa tahun.

Kemanusiaan, tanggungjawab individu ...

"The Université libre de Bruxelles mendasarkan pengajaran dan penyelidikannya pada prinsip percuma siasatan. Ini postulat, dalam semua domain, kebebasan penghakiman dan penolakan sesuatu pandangan berdasarkan kuasa-ilmu. " (Artikel 1hb kepada ketetapan-ketetapan ULB). Satu ciri khusus pengajaran ULB adalah untuk menawarkan pelajar kebebasan peribadi mereka di samping menyediakan mereka dengan sokongan yang diperlukan. Terpulang kepada pelajar sendiri untuk mengambil kesempatan daripada peluang-peluang dan pelbagai bentuk sokongan yang boleh didapati kepada mereka: Universiti adalah dengan itu sebuah sekolah tanggungjawab.

... Dan inovasi

Inovasi yang paling menarik telah diperkenalkan di peringkat lepasan ijazah. Program-program ini, ada yang diajar pada waktu malam dan pada hujung minggu, bertujuan khususnya di orang dewasa yang bekerja, Dan berdasarkan sama ada di keperluan sosial dan ekonomi yang baru muncul (Euromarketing, tadbir urus korporat, dan lain-lain), atau penyelidikan maju (estetika dan falsafah seni, falsafah sains, bioinformatik, dan lain-lain). Kursus baru dan bersifat kemas kinian seperti ini membina diri mereka sendiri kepada tradisi lama wujud ULB terhadap ULB semasa membangunkan lagi dalam arah yang baru.

A FOCUS ON KEPELBAGAIAN LINGUISTIK DAN KEBUDAYAAN

Sebagai sebuah universiti berbahasa Perancis, kebanyakan kursus di Université libre de Bruxelles disampaikan dalam bahasa Perancis. Walau bagaimanapun, semakin ijazah Master sebahagiannya atau sepenuhnya disampaikan dalam bahasa Inggeris. The University menawarkan Pelbagai kursus Perancis, Sebelum dan semasa tahun akademik, untuk membantu pelajar antarabangsanya meningkatkan kemahiran bahasa mereka.

UNIVERSITI KOMITED

The Université libre de Bruxelles ini telah dipilih untuk memberi semua orang peluang untuk meneruskan pengajian pendidikan tinggi mereka dan telah membangunkan satu pelbagai inisiatif sokongan pelajar: Contohnya, sokongan kewangan dan psikologi, bimbingan, kelas Perancis, dan lain-lain Universiti juga menyediakan sokongan akademik luar kampus. Satu contoh yang ketara adalah program sokongan untuk murid berprestasi rendah sekolah menengah (Schola) yang telah dianugerahkan hadiah UNESCO Comenius. Sejak ditubuhkan pada tahun 1834, yang Université libre de Bruxelles telah lama melibatkan diri dalam perbahasan yang sedang berjalan pemikiran kritikal dan kebebasan. Ini termasuk pembangkang lantang untuk diktator dan penyalahgunaan nasionalis lain, promosi peluang yang sama dan rakit isu-isu sosial yang lain. Selepas pengasas salah satu daripada NGO pertama (CEMUBAC), Universiti telah terus memainkan peranan yang aktif dalam bantuan pembangunan dan kerjasama antarabangsa.

Eropah dan antarabangsa, mesra dan bebas, komited dan dinamik, Université libre de Bruxelles juga boleh bergantung kepada luas rangkaian alumni global (UAE), duta terbaik Universiti. Berdasarkan prinsip percuma pertanyaan yang postulat pemikiran bebas dan penolakan semua dogma, Universiti telah mengekalkan cita-cita asal sebagai institusi bebas yang tegas terlibat dalam mempertahankan nilai-nilai demokrasi dan manusia.

Kebebasan pertanyaan dan penyertaan

The Université libre de Bruxelles mendasarkan pengajaran dan penyelidikannya pada prinsip percuma siasatan dan sentiasa memberi pelajarnya kemungkinan memainkan peranan yang aktif dan penyertaan dalam kehidupan University dan dalam penilaian pengajaran yang mereka terima. Sesungguhnya prinsip siasatan bebas, yang diasaskan kepada pertimbangan bebas dan penolakan pandangan berdasarkan kuasa-pengetahuan, termaktub dalam undang-undang Universiti.

Hasilnya, ULB adalah salah satu daripada beberapa universiti Belgium, atau Eropah di mana pelajar diwakili di semua badan membuat keputusan. Dalam semangat yang sama, prosedur penilaian guru yang sistematik telah beroperasi selama lebih dua puluh tahun, dan adalah berdasarkan kepada 'penilaian sendiri guru-guru mereka' pelajar kebolehan pedagogi.

Programs taught in:
English
Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

Université libre de Bruxelles - ULB

The LL.M. adalah program siswazah lanjutan yang direka untuk memperluaskan pengetahuan dan kepakaran undang-undang anda dalam bidang perniagaan undang-undang antarabangsa ... [+]

The LL.M. adalah program sepenuh masa yang berlangsung dari Oktober hingga Jun. Kursus dibahagikan kepada dua semester, dengan peperiksaan yang diadakan pada bulan Januari dan Jun. Pelajar berhak menghadiri sesi peperiksaan kedua yang diadakan pada akhir bulan Ogos - awal bulan September. LL.M. calon yang berjaya menyempurnakan program ini dianugerahkan LL.M. dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa dari Université Libre de Bruxelles (University of Brussels, ULB), yang diiktiraf oleh Pihak Berkuasa Akademik Belgia yang kompeten (Communauté française) dalam rangka program pendidikan berterusan.

The LL.M. direka untuk pelajar yang ingin memanfaatkan sepenuhnya peluang luar biasa yang ditawarkan di Brussels, ibukota Eropah. Program ini termasuk lawatan ke institusi-institusi Kesatuan Eropah (Suruhanjaya Eropah, Majlis, dan Parlimen) yang beribu pejabat di Brussels. The LL.M. adalah sebahagian daripada program pengajian Universiti Brussels (Université percuma de Bruxelles, atau "ULB"), salah satu universiti utama di Eropah, dengan 25.000 pelajar, 32% daripadanya berasal dari luar Belgium.... [-]

Belgium Brussels
October 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Presentation of the LL.M. in International Business Law

Université Libre de Bruxelles
Address
Avenue Franklin Roosevelt 50 1050 Bruxelles
1050 Brussels, Belgium
Website
Telefon
+32 2 650 38 72