Karoli Gaspar University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pendahulu undang-undang Universiti kami adalah Theological Academy Reformed Budapest, yang diasaskan pada tahun 1855 dan diberi status Universiti oleh Parlimen Hungary pada tahun 1900. Pada tahun 1993, Perhimpunan Agung Pertubuhan Reformed Church Hungary telah mengambil keputusan untuk menubuhkan sebuah Universiti multifaculty, dan keputusan ini telah diluluskan kemudian pada tahun pada 21 September oleh Parlimen Republik Hungary. Melalui penciptaan Karoli Gáspár University, Reformed Church Hungary telah memenuhi matlamat nenek moyang mereka. Universiti kita, dalam semangat scientiarium yang universitas, bertujuan untuk meningkatkan status tidak semata-mata Gereja, tetapi juga negara, melalui pendidikannya, pengajaran dan kerja akademik.

Komitmen Karoli Gáspár University adalah menjalankan tradisi yang terkenal dari Reformed Colleges of Sárospatak (ditubuhkan pada 1531), Pápa (ditubuhkan pada 1531), Debrecen (ditubuhkan pada 1538), Kolozsvár (ditubuhkan in1622) dan Nagyenyed (ditubuhkan pada 1632 ). Selain pendidikan menteri agama, bagi maksud penyelidikan akademik, latihan untuk jawatan pensyarah dan untuk ijazah Doktor Falsafah, dan pemberian darjah, matlamat dan objektifnya adalah untuk menyediakan BA dan MA tahap asas pendidikan dalam beberapa bidang dan cabang biasiswa, dan mampu menjalankan penyelidikan akademik, mengikut tradisi yang dinyatakan di atas dan dalam semangat Reformasi.

Jawatankuasa Akreditasi Hungary, dalam Keputusan no.1 daripada 6 Jun 2000 mengenai taraf pendidikan dan penyelidikan akademik yang dijalankan di Karoli Gáspár University, diberikan status bertauliah University kami akibat daripada hakikat bahawa aktiviti-aktiviti pendidikan dan penyelidikan kami mematuhi undang-undang sedang berkuatkuasa dan, di samping itu, selaras dengan pendapat Jawatankuasa Akreditasi Hungary dan garis panduan mereka mengenai standard pendidikan.

Bersama-sama, mungkin kami menerima inspirasi di atas jalan untuk pengetahuan, moral atau muhibah.

Setiap pengajian peringkat ketiga melibatkan komponen penting, penyertaan dalam pendidikan antarabangsa. University kami meletakkan penekanan khas mengenai peluang-peluang pengajian separuh masa sebagai program pertukaran.

Pelbagai program Kesatuan Eropah membuat penyertaan pelajar secara aktif dalam program mobiliti mungkin. Selepas penubuhan Universiti kami, kami mula dibangunkan hubungan dengan rantau Belanda, tetapi sekarang kami telah mengembangkan hubungan kami dengan negara-negara jiran, di luar negara dan dengan universiti-universiti agama dan awam di seluruh Kesatuan Eropah.

Kami menerima sokongan kewangan dan profesional yang berterusan dari Socrates dan Program Pembelajaran Sepanjang Hayat / Erasmus, Leonardo da Vinci atau program CEEPUS Suruhanjaya Eropah. jabatan University kita mengekalkan terutamanya pelajar dan pergerakan guru hubungan tetapi kita mengambil kira perkembangan lanjut seperti modul pendidikan bersama, pembangunan kurikulum dan evolusi program kajian baru. Matlamat kami adalah untuk mengukuhkan dimensi Eropah dengan pengiktirafan lengkap kredit yang diperolehi di luar negara, pembangunan kualiti pendidikan dan pengajaran bahasa asing, lanjutan projek berdasarkan hubungan antarabangsa, perbandingan antara struktur pendidikan dan dasar-dasar dan penggunaan biasanya mendapat pandangan.

Mengenai Budapest dan Hungary

Kawasan Hungary adalah hampir 100,000 km persegi dengan 10 juta penduduk, yang bahasa dituturkan di tempat lain di dunia. Walaupun atau kerana keunikan itu, rakyat Hungary telah tinggal di tengah-tengah Eropah selama lebih 1100 tahun. Kekayaan semula jadi, budaya dan sejarah yang akan dialami di Hungary ditunjukkan dalam kepekatan yang tinggi Tapak Warisan Dunia UNESCO, banyak yang boleh didapati di ibu negara.

Budapest adalah sarang muzik kelas atasan dan seni, dengan salah satu daripada rumah-rumah opera yang terbaik di dunia dan pelbagai muzium dan galeri. pesta dari semua jenis (semuanya itu akan seni halus, muzik, atau kemahiran memasak) mengambil tempat sepanjang tahun. Lake Balaton, sesuai untuk belayar dan berjemur, merupakan tasik yang terbesar di Eropah Tengah. Berhampiran bandar spa yang terkenal Hévíz di mana anda boleh menikmati keseronokan mandi di tasik haba semula jadi walaupun di kedalaman musim sejuk. mata air Hungary telah disokong dating budaya mandi kembali ke zaman Rom. Sama ada anda adalah selepas bersantai, makan minum, peremajaan atau pemulihan, Hungary tidak boleh gagal untuk memenuhi keperluan anda.

Jika anda suka untuk kekal aktif dan kembali ke alam semulajadi, terdapat banyak laluan ditanda untuk mendaki, berbasikal atau menunggang kuda, sering melalui pemandangan yang menakjubkan.

Negara ini adalah tempat kelahiran yang terkenal di dunia pencipta, ahli-ahli sains, peneroka, komposer dan bintang sukan.

E-mel: international@kre.hu dan llm@kre.hu.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Law LLM »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

LLM dalam undang-undang perniagaan Eropah dan antarabangsa

Campus Sepenuh masa October 2018 Hungary Budapest

Satu program satu tahun tuan-tahap yang diiktiraf dengan sepenuh masa penawaran kursus setiap hari untuk peguam di tengah-tengah Central-Eropah oleh Fakulti Undang-undang The Karoli Gáspár University of The Reformed Church di Hungary, Budapest. [+]

Program akreditasi sarjana selama satu tahun dalam bahasa Inggeris dengan penawaran kursus harian sepenuh masa untuk peguam di jantung Tengah-Eropah oleh Fakulti Undang-Undang Károli Gáspár University of the Reformed Church di Hungary, Budapest.

Tempoh: September 2018-Jun 2019 tempat Pengajaran: Budapest, Hungary (EU) Tarikh akhir permohonan: 30 April 2018 STRUKTUR PROGRAM

Ini adalah program sepenuh masa sebanyak 60 kredit ECTS. Program ini menawarkan 24 kursus berbeza yang memfokuskan kepada pelbagai aspek undang-undang perniagaan Eropah dan antarabangsa. Kira-kira separuh daripada semua kursus adalah pilihan dengan pelbagai jenis pengkhususan. Pensyarah profesional terkenal bidang mereka, kedua-dua sebagai ahli akademik dan pengamal dari firma-firma undang-undang, badan kehakiman dan peringkat tertinggi organisasi undang-undang antarabangsa atau domestik. Melawat pensyarah dari beberapa negara lain juga dimasukkan dalam program ini. Program ini diselesaikan dengan mempertahankan tesis tuan dan penyempurnaan peperiksaan akhir.... [-]