Karoli Gaspar University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Karoli Gaspar University menawarkan program LLM terakreditasi peringkat sarjana dalam bahasa Inggeris dengan tawaran kursus harian sepenuh masa untuk peguam di tengah-tengah Central-Europe, Budapest.

  • Tempoh: September 2019-Jun 2020
  • Tempat mengajar: Budapest, Hungary (EU)
  • Tarikh akhir permohonan: 30 April 2019

Karoli Gaspar University

Pendahulu undang-undang universiti kami ialah Akademi Teologi Reformasi Budapest, yang ditubuhkan pada tahun 1855 dan mendapat status Universiti oleh Parlimen Hungary pada tahun 1900. Pada tahun 1993, Perhimpunan Agung Gereja Reformed Hungary mengambil keputusan untuk menubuhkan Universiti fakulti, dan keputusan ini telah diluluskan pada tahun ini pada 21 September oleh Parlimen Republik Hungary. Melalui penciptaan Universiti Károli Gáspár, Gereja Reformed Hungary telah memenuhi tujuan nenek moyangnya. Universiti kami, dalam semangat universiti sains, bertujuan untuk meningkatkan status bukan semata-mata Gereja, tetapi juga negara, melalui pendidikan, mengajar dan akademik.

Komitmen Universiti Károli Gáspár adalah untuk menjalankan tradisi terkenal Kolej Reformasi Sárospatak (ditubuhkan pada tahun 1531), Pápa (ditubuhkan pada tahun 1531), Debrecen (ditubuhkan pada tahun 1538), Kolozsvár (ditubuhkan pada tahun 1622) dan Nagyenyed (ditubuhkan pada tahun 1632 ). Sebagai tambahan kepada pendidikan menteri-menteri agama, untuk tujuan penyelidikan akademik, latihan untuk pensyarah dan untuk gelar Doktor Falsafah, dan pemberian derajat, tujuan dan tujuannya adalah untuk menyediakan dasar tingkat BA dan MA pendidikan dalam beberapa bidang dan cawangan biasiswa, dan mampu melakukan penyelidikan akademik, sesuai dengan tradisi yang disebutkan di atas dan semangat Reformasi.

Jawatankuasa Akreditasi Hungary, dalam Keputusan no.1 6 Jun 2000 mengenai standard pendidikan dan penyelidikan akademik yang dijalankan di Károli Gáspár University, memberikan status universiti kami yang terakreditasi sebagai akibat dari kegiatan pendidikan dan penyelidikan kami yang mematuhi undang-undang yang sedang berkuatkuasa dan, selain itu, menurut pandangan Jawatankuasa Akreditasi Hungary dan dengan garis panduan mereka mengenai standard pendidikan.

Bersama-sama, bolehkah kita menerima inspirasi pada jalan menuju pengetahuan, moral atau muhibah.

Setiap kajian peringkat ketiga melibatkan komponen penting, penyertaan dalam pendidikan antarabangsa. Universiti kami memberikan penekanan khusus kepada peluang untuk pengajian sambilan sebagai program pertukaran.

Pelbagai program Kesatuan Eropah membuat penyertaan aktif pelajar dalam program mobiliti mungkin. Selepas penubuhan Universiti kami, kami mula-mula membangun hubungan dengan rantau Belanda, tetapi sekarang kami telah meluaskan hubungan kami dengan negara-negara jiran, di luar negara dan universiti-universiti keagamaan dan awam di seluruh Kesatuan Eropah.

Kami menerima sokongan kewangan dan profesional yang berterusan dari Socrates dan Program Pembelajaran Sepanjang Hayat / Erasmus, Leonardo da Vinci atau program CEEPUS dari Suruhanjaya Eropah. Jabatan-jabatan Universiti kami mengekalkan perhubungan utama pelajar dan guru, tetapi kami menimbangkan perkembangan selanjutnya seperti modul pendidikan bersama, pembangunan kurikulum dan perkembangan program pengajian baru. Matlamat kami adalah untuk mengukuhkan dimensi Eropah dengan pengiktirafan sepenuhnya kredit yang diperoleh di luar negeri, pembangunan kualiti pendidikan dan pengajaran bahasa asing, peluasan projek berdasarkan hubungan antarabangsa, perbandingan struktur pendidikan dan dasar yang berbeza dan penggunaan biasa mendapat pandangan.

Mengenai Budapest dan Hungary

Kawasan Hungary hampir 100,000 km persegi dengan 10 juta penduduk, yang bahasanya tidak digunakan di mana pun di dunia. Walaupun atau disebabkan keunikan ini, penduduk Hungary telah tinggal di pusat Eropah selama lebih dari 1,100 tahun. Kekayaan semulajadi, kebudayaan dan sejarah yang dialami di Hungaria dapat dilihat dalam kepelbagaian Tapak Warisan Dunia UNESCO yang banyak terdapat di ibu negara.

Budapest adalah sarang seni dan kelas atas, dengan salah satu rumah opera terbaik di dunia dan pelbagai muzium dan galeri. Perayaan-perayaannya yang pelbagai (boleh jadi seni rupa, muzik, atau gastronomi) berlaku sepanjang tahun. Tasik Balaton, sesuai untuk belayar dan berjemur, adalah tasik yang terbesar di Eropah Tengah. Berdekatan adalah bandar spa Hévíz yang terkenal di mana anda boleh menikmati keseronokan mandi di tasik terma semulajadi walaupun di kedalaman musim sejuk. Mata air Hungary telah menyokong budaya mandi sejak zaman Rom. Sama ada anda selepas relaksasi, penyegaran, peremajaan atau pemulihan, Hungary tidak dapat gagal memenuhi keperluan anda.

Jika anda ingin terus aktif dan kembali ke alam semula jadi, terdapat laluan yang agak banyak untuk mendaki, berbasikal atau menunggang kuda, selalunya melalui pemandangan yang menakjubkan.

Negara ini adalah tempat kelahiran pencipta, saintis, penjelajah, komposer dan bintang olahraga terkenal di dunia.

E-mel: international@kre.hu dan llm@kre.hu.

Szechenyi outdoor thermal baths during the morning light without people in Budapest, HungaryChain bridge on Danube river in Budapest city. Hungary. Urban landscape panorama with old buildings and domes of operaBudapest, Hungary - Beautiful aerial skyline view of Buda Castle Royal Palace and South Rondella at sunset with Szechenyi Chain Bridge over River Danube, Matthias Church and Parliament of Hungary

Lokasi

Budapest

Károli Gáspár Református Egyetem

Alamat
H-1091 Budapest, Kálvin tér 9.
Budapest, Hungary