The Hebrew University of Jerusalem

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

HUJI - Kesan Antarabangsa

The Hebrew University of Jerusalem secara konsisten disenaraikan sebagai universiti terulung di Israel dan di antara bahagian atas 100, di seluruh dunia. Di samping itu, The University menduduki peringkat universiti teratas Israel dan 201-205 terbaik daripada 800 institusi teratas dalam 2016-17 Times Higher Education World University Rankings, yang diterbitkan oleh majalah Britain Times Higher Education. HUJI adalah satu-satunya universiti Israel yang menempatkan 200 universiti teratas di dunia dalam kedudukan.

Juga, The Hebrew University of Jerusalem telah menduduki tempat pertama di Israel dan ke-88 di dunia dalam 100 Universiti Terbaik di Dunia Reuters.

Menghasilkan kecemerlangan dalam penyelidikan, pengajaran, dan kajian, para sarjana terkenal di Universiti Ibrani telah mencapai kejayaan yang luar biasa dalam bidang-bidang dari bidang pertanian hingga penyelidikan otak, dari ekonomi hingga pendidikan, dan banyak lagi. Pencapaian ini tercermin dalam jumlah geran penyelidikan kompetitif yang diperoleh oleh fakultinya, dan juga dengan pendaftaran sejumlah besar paten antarabangsa yang tidak seimbang.

Artikel dan kajian oleh para sarjana Universiti sering muncul dalam jurnal ilmiah dan akademik yang berprestij, dan penyelidikan mereka telah memperoleh penghargaan yang luar biasa di Israel dan di luar negara. Sejauh ini, fakulti dan alumni telah memenangi tujuh Hadiah Nobel, satu Medan Medan (setara dengan Hadiah Nobel dalam matematik), satu Anugerah Antarabangsa Kanada Gairdner dalam sains bioperubatan, dan 14 Hadiah Wolf.

Universiti Ibrani sangat berbangga dengan syarikat pemindahan teknologi "Startup Nation", Yissum , yang berada di antara kerangka inkubator paling produktif dan berjaya di dunia:

 • Sejak ditubuhkan pada tahun 1964, Yissum telah melesenkan lebih dari 530 teknologi
 • Ia mendaftarkan lebih daripada 50 paten baru setiap tahun
 • Yissum menjana pendapatan $ 2 bilion setiap tahun

142205_pexels-photo-2087387.jpeg

Aktiviti Global: Nombor

Angka-angka itu bercakap sendiri:

 • 265 perjanjian akademik dengan institusi di 45 negara
 • Perjanjian pertukaran pelajar dengan lebih 90 institusi di lebih 30 negara
 • 90 kursus untuk kajian kira-kira 30 bahasa
 • 308 penyelidik pasca doktoral dari 34 negara
 • Pendaftaran tahunan hampir 2000 pelajar dari 80 negara di Rothberg International School.
 • Pada bulan September 2012, Universiti Ibrani menjadi salah satu institusi pertama yang bergabung dengan Coursera , yang bekerjasama dengan universiti terkemuka untuk menawarkan kursus dalam talian percuma kepada orang di mana sahaja.

Kesan Merasakan Di Seluruh Dunia

Universiti Ibrani telah menjadi pemimpin dalam secara aktif mendorong kemajuan yang baik meningkatkan kehidupan - dan menyelamatkan nyawa - di seluruh dunia, dalam sektor seperti pertanian, kualiti alam sekitar, dan kesihatan awam. Pelajar dari negara membangun telah melakukan kajian lanjutan di Hebrew University dan kemudian kembali ke negara mereka, dilengkapi dengan pengetahuan untuk menerapkan pengetahuan dan kemahiran yang mereka perlukan untuk mengubah kenyataan menjadi lebih baik.

Sekolah Antarabangsa Universiti Rothberg untuk pelajar luar negara dengan bangganya dapat disenaraikan dalam kalangan alumninya: Pelakon Natalie Portman, wartawan Thomas Friedman.

Amigos em campus universitário

Mengapa Belajar di Universiti Ibrani?

 • Menduduki tempat nombor satu di Israel dan antara 100 universiti terbaik di seluruh dunia
 • Lapan pemenang Hadiah Nobel dalam beberapa tahun kebelakangan ini adalah graduan atau penyelidik HU
 • Penyelidik HU telah memenangi banyak hadiah berprestij
 • Lebih daripada 150 bidang pengajian ditawarkan, termasuk banyak program disiplin
 • Inovasi dan kreativiti dalam pengajaran dan penyelidikan (Pengiraan Neural, Kognisi, Biologi Komputasi, Kajian Rasionaliti)
 • Empat kampus menjadi tuan rumah kepada pelajar dari seluruh dunia
 • Perkhidmatan pelajar peringkat atasan, termasuk kemudahan sukan canggih dan perumahan pelajar di semua kampus
 • Pemandangan panorama kota Yerusalem yang berusia 3000 tahun dari tingkap bilik darjah.

Lokasi

Yerusalem

Alamat
Mt. Scopus 9190501 Jerusalem
Yerusalem, Daerah Jerusalem, Israel

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami