Baca keterangan rasmi

1

Penyampaian

Universiti Campania "Luigi Vanvitelli" telah ditubuhkan pada tahun 1991 (Keputusan MURST, 25 Mac) dengan tujuan untuk melegakan keadaan penuh sesak universiti Neapolitan utama dikenali sebagai "Federico II". Pada tarikh yang rasmi pada 1 November 1991, Universiti Campania mula berfungsi secara autonomi dengan 19.000 enrolmen dan lapan fakulti terletak di lima kawasan wilayah yang berbeza Caserta dan Naples. Pada masa ini, terdapat tiga puluh ribu pelajar yang menghadiri 19 Departments Universiti. struktur multicampus Universiti mempunyai dua pejabat untuk Rektor: satu di Naples dan satu di Istana Diraja Caserta.

3

University Lokasi

bangunan bersejarah yang terkenal adalah rumah kepada Universiti Sekolah, Jabatan, Pusat dan pejabat pentadbiran. Kebanyakan bangunan yang sama adalah juga tapak arkeologi, seperti Jabatan Kemanusiaan dan Warisan Budaya di Santa Maria Capua Vetere yang berdiri di atas apa yang pernah menjadi Cryptoporticus Roman dan Sekolah Perubatan yang terletak di pusat bandar lama Naples.

Seni Bina dan Reka Bentuk Perindustrian "Luigi Vanvitelli"

Aversa - San Lorenzo iklan bangunan Septimum dan biara.

Perubatan dan Pembedahan

Sekolah Perubatan menawarkan ijazah perubatan kitaran tunggal dalam dua hospital pengajar: kampus Naples terletak di Hospital Pengajaran Universiti yang dikenali sebagai "Vecchio Policlinico"; kampus Caserta ini terletak di "kawasan San Benedetto".

Semua aktiviti pengajaran klinikal juga diadakan di "Vecchio Policlinico" di Naples dan di Hospital Caserta Awam Caserta. Kursus Ijazah dalam Orthodontics diadakan di Kampus Naples.

The Neapolitan hospital pengajaran menduduki dua lokasi utama: kompleks Sant'Andrea delle Dame dan "Santa Patrizia Cloisters".

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

University of Campania "Luigi Vanvitelli"

Dari KK 2016/2017, Jabatan Undang-undang SUN menawarkan pelajarnya peluang baru untuk pengantarabangsaan, sebagai tambahan kepada program pertukaran tradisional. Pelajar ... [+]

Dari KK 2016/2017, Jabatan Undang-undang SUN menawarkan pelajarnya peluang baru untuk pengantarabangsaan, sebagai tambahan kepada program pertukaran tradisional. Pelajar akan dapat mengikuti kursus pengajian baru yang dikembangkan bersama oleh University of Murcia (Sepanyol) yang membolehkan mereka menghabiskan tiga semester di Universiti luar dan untuk memperoleh, pada akhir kursus, ijazah berganda, iaitu ijazah dua . Lebih khusus lagi, tajuk yang diberikan pada akhir kursus ialah "Grado en Derecho" di Universiti Murcia dan "Laurea Magistrale di Giurisprudenza" di Universiti Kedua Naples.

Matlamatnya adalah untuk membolehkan para pelajar SUN menjalani pengalaman merangsang di universiti asing yang berprestij dan dengan itu mengembangkan peluang kerjaya akademik, kebudayaan dan masa depan mereka. Pembebasan gelaran berganda membolehkan akses kepada "Master en abogacia" di Sepanyol untuk mencapai kelayakan forensik.... [-]

Itali Santa Maria Capua Vetere Sepanyol Murcia
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Campania "Luigi Vanvitelli"

Jabatan Perundangan SUN, dari ay. 2016/2017, telah mengaktifkan kursus kajian bersepadu baru dengan Universiti Negeri Scutari Luigj Gurakuqi (Albania). Kursus ini menawar ... [+]

Jabatan Perundangan SUN, dari ay. 2016/2017, telah mengaktifkan kursus kajian bersepadu baru dengan Universiti Negeri Scutari Luigj Gurakuqi (Albania). Kursus ini menawarkan pelajar peluang untuk mencapai ijazah berganda, iaitu ijazah dua dalam ijazah sarjana dalam fikih. Lebih tepat lagi, kursus berlangsung selama lima tahun; menyediakan program latihan yang direka bersama dengan universiti asing dan tempoh mobiliti di luar negara (1 dan setengah tahun); melibatkan isu ini, pada akhir tempoh pengajian, dua gelar dalam Undang-undang (gelar berganda) yang mana satu akan berlaku di Itali dan yang lain di negara universitas mitra. Oleh itu, bagi para pelajar kursus baru ini adalah peluang yang tidak dapat dipertahankan untuk memperkayakan kurikulum mereka dan membentangkan diri mereka dalam dunia kerja dengan profil latihan yang unik dan menawan.... [-]

Itali Santa Maria Capua Vetere Albania Shkodër
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Campania "Luigi Vanvitelli"
Alamat
Viale Beneduce n. 10
81100 Santa Maria Capua Vetere, Campania, Itali
Website
Telefon
+39 0823 274803