Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1984, Fakulti Undang-Undang Universiti Trento adalah salah satu universiti terkemuka di Itali. Secara konsisten kedudukan di antara lima sekolah undang-undang Itali yang paling tinggi untuk penyelidikan dan pengajaran, Fakulti Undang-Undang Trento mendapati nilai tambah dalam pendekatan perbandingannya terhadap kajian undang-undang.

Di University of Trento, undang-undang diajar sebagai realiti kompleks, termasuk undang-undang domestik, antarabangsa, supranasional dan interaksi timbal balik mereka. Dalam perspektif ini, undang-undang perbandingan dikerahkan sebagai kaedah pilihan untuk meneroka sistem undang-undang domestik dan fenomena undang-undang tertentu. Oleh itu, memilih untuk belajar undang-undang di Trento menawarkan pelajar pengalaman pembelajaran yang mencabar, membawa pelajar ke bidang undang-undang dalam aspek perbandingan dan transnasionalnya.

Berlatarbelakangkan ini, dan mempertimbangkan globalisasi pasaran dan peningkatan hubungan antarabangsa, Fakulti Undang-undang akan dilancarkan pada tahun 2017/2018 program sarjana muda tiga tahun dalam kajian undang-undang berjudul "Ijazah Sarjana Muda dalam Perbandingan Undang-undang Perbandingan, Eropah dan Antarabangsa" (atau CEILS), diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Program CEILS bertujuan untuk menggabungkan kedua-dua dimensi antarabangsa di dalam etos Fakulti Trento dan peningkatan permintaan para profesional Eropah dan transnasional dalam kajian undang-undang.105882__ALE0718.jpg

Dengan mengumpul pelajar domestik dan asing dan menggunakan kaedah pengajaran terkini yang diperoleh daripada pengalaman fakulti domestik dan antarabangsa, para pelajar CEILS akan didedahkan kepada pelbagai metodologi, tradisi disiplin dan bidang kuasa, manakala kursus program ini akan meliputi pelbagai bidang dan meningkatkan dimensi perbandingan, antarabangsa dan transnasional undang-undang.

Para pelajar CEILS akan berpeluang untuk memohon program magang di institusi kebangsaan dan antarabangsa. Kepelbagaian komuniti pelajar akan meningkatkan komitmen pembelajaran mereka dan meningkatkan hubungan mereka dengan budaya lain dalam tempoh latihan mereka. Akhirnya, apabila berjaya menyelesaikan program ini, graduan CEILS akan dapat menyelesaikan pendidikan mereka dengan Ijazah Sarjana Bahasa Itali atau antarabangsa, atau segera memulakan kerjaya di pasaran antarabangsa profesion undang-undang.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLB

University of Trento – Faculty of Law

Program CEILS menyediakan para pelajarnya dengan pengalaman antarabangsa yang sahih dan pendidikan menyeluruh dalam undang-undang perbandingan, Eropah, antarabangsa dan t ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Pengajian Undang-undang Perbandingan, Eropah dan Antarabangsa (CEILS) Fakulti Undang-undang di Trento menawarkan pengalaman pendidikan yang menyeluruh untuk kerjaya di pasaran profesi undang-undang antarabangsa.

© Gianpiero Mendini - Videography Origami

CEILS akan menyediakan para pelajarnya dengan pengalaman antarabangsa yang sahih dan pendidikan menyeluruh dalam undang-undang perbandingan, Eropah, antarabangsa dan transnasional. Bersama sistem undang-undang negara lain, unsur-unsur undang-undang Itali akan diajar dalam kerangka Eropah, komparatif dan antarabangsa.

Akhir sekali, para pelajar CEILS akan berpeluang memohon program magang di institusi antarabangsa . Kepelbagaian komuniti pelajar akan meningkatkan komitmen pembelajaran mereka dan meningkatkan hubungan mereka dengan budaya lain. Kurikulum CEILS akan diajar oleh profesor Itali dan asing, yang mempunyai pengalaman penyelidikan dan pengajaran yang luas di Trento dan luar negara.... [-]

Itali Trento
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Presentation of the University of Trento

Alamat
Faculty of Law of the University of Trento via Verdi, 53
38122 Trento, Trentino-South Tyrol, Itali
Telefon
+39 - 04641281818