Europa-Institut

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The Europa-Institut Universiti Saarland adalah institut tertua kedua yang seumpamanya di Eropah dan telah berdiri untuk pendidikan dan penyelidikan yang cemerlang dalam undang-undang Eropah dan antarabangsa selama lebih dari enam dekad. Sudah pada tahun penubuhan 1951 , pengarah pertama institut, Prof. dr. Joseph-François Angelloz, visi untuk penyelidikan saintifik di Europa-Institut "Eropah masa depan, untuk menyampaikan kepada Eropah seorang remaja yang berpendidikan mengikut kaedah pengajaran tradisional di negara-negara yang berlainan, untuk semua negara-negara pendidik berfikir Eropah dan mungkin tidak lama lagi untuk melatih kuasa-kuasa utama Eropah ". Bukan sahaja visi ini menjadi realiti di Institut Eropah; Sebaliknya, ia telah berkembang menjadi sebuah institut global dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Selama lebih dari tiga dekad, institut itu, yang terletak di sudut tiga negara Perancis , Luxembourg dan Jerman , menawarkan program tuan yang terkenal di peringkat antarabangsa dalam Undang-Undang Eropah dan Antarabangsa. Sejak itu, lebih daripada 5,000 pelajar telah berjaya menamatkan pengajian dan kini memegang jawatan eksekutif di institusi Eropah dan antarabangsa, firma undang-undang antarabangsa, syarikat dan kerajaan dan pentadbiran negara. Setiap tahun, pensyarah terkenal dari seluruh dunia mengajar pelajar dari lebih daripada 30 negara untuk menyediakan mereka dengan sempurna untuk menghadapi cabaran pasaran buruh Eropah dan antarabangsa.

Di samping itu, saintis terkenal dan penceramah tetamu dari seluruh dunia menggunakan keadaan penyelidikan yang cemerlang di Europa-Institut dengan perpustakaannya sendiri, yang juga Pusat Dokumentasi Eropah. Rangkaian yang baru ditubuhkan di Eropah Timur, banyak kursus musim panas Eropah dan sekolah musim sejuk menyokong kepentingan antarabangsa institut dalam bidang penyelidikan dan pendidikan lanjut. Penerbitan institut sendiri menggariskan sifat penyelidikan institut, sementara fokus berorientasi praktiknya tercermin dalam penawaran yang terus diperpanjang dalam bidang pendidikan lanjut serta layanan karir yang luas. Europa-Institut sentiasa menjadi rakan kongsi yang boleh dipercayai dalam semua kegiatannya di EVER eV, persatuan alumni di Europa-Institut , dengan rangkaian yang luas di seluruh dunia.

kecemerlangan disahkan

The Europa-Institut disokong oleh Pejabat Luar Negeri, Kementerian Persekutuan Pendidikan dan Penyelidikan, Suruhanjaya Eropah dan Jerman Academic Exchange Service. Ia mempunyai ciri-ciri standard pendidikan yang tinggi, kenalan rapat dan pertukaran tetap dengan institusi Kesatuan Eropah, Majlis Eropah dan dengan Pejabat Luar Negeri dari.

Sebagai sebahagian daripada akreditasi sistem Universiti Saarland, Europa-Institut telah dinilai secara meluas dan disahkan oleh agensi akreditasi antarabangsa ACQUIN. Europa-Institut program Europa-Institut secara rasmi mengesahkan bahawa Europa-Institut kajian yang cemerlang serta pengajaran berkualiti tinggi. Europa-Institut juga telah menerima "Sijil Kualiti Pengantarabangsaan (CeQuInt)" untuk strategi pengantarabangsaan yang berjaya dalam program induknya.

Lokasi

Saarbrücken

Alamat
Universität des Saarlandes
Campus, Building B2. 1

66123 Saarbrücken, Saarland, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami