Institute for Law and Finance

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Undang-Undang dan Kewangan (ILF) adalah pusat kecemerlangan akademik dalam pengajaran dan penyelidikan. Ia ditubuhkan sebagai asas nirlaba pada tahun 2002 oleh Goethe University Frankfurt am Main dengan sokongan banyak institusi terkemuka. Bank perdagangan terkemuka dan firma undang-undang antarabangsa, Dewan Perniagaan dan Industri Frankfurt, Kota Frankfurt dan Negeri Hesse, serta Bank Pusat Eropah dan Deutsche Bundesbank telah terlibat secara aktif dalam ILF dari peringkat perancangan sehingga hari ini.

ILF menjalankan pengajaran dan penyelidikan akademik dan memainkan peranan sokongan sebagai pusat dasar sejak penubuhannya sebagai perkongsian awam-swasta. Ia menyediakan latihan interdisipliner kepada peguam, pengurusan kanan dan eksekutif di Jerman dan di seluruh dunia dan berfungsi sebagai pusat dasar dalam proses perundangan dengan menawarkan forum perbincangan dan pertukaran antara akademia dan pengamal.

Mengajar

ILF menawarkan program ijazah Sarjana Undang-Undang dalam Kewangan (LL.M. Kewangan) pada undang-undang perbandingan dan asas interdisiplinasi kepada graduan undang-undang atau perniagaan / ekonomi yang berkelayakan tinggi dari Jerman dan luar negara. Program Sarjana ini bertujuan untuk pelajar yang berminat dalam menggabungkan pengetahuan teoritis dan latihan praktikal dalam bidang khusus undang-undang dan kewangan antarabangsa. Kursus dalam program yang sangat khusus ini dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

Fakulti kami terdiri daripada kedua-dua ahli akademik dan pengamal yang terkenal. Para profesor undang-undang dan ekonomi terkemuka dari Goethe University Frankfurt, yang semuanya mempunyai pengalaman antarabangsa yang hebat, serta para profesor tetamu dari luar negara dan rakan kongsi dari firma undang-undang antarabangsa utama, pakar dari bank pusat dan komersial serta badan pengawalseliaan dan syarikat pengauditan adalah di sini untuk memindahkan pengetahuan dan kepakaran mereka kepada pelajar kami.

Nisbah fakultas pelajar 70 hingga 50 sangat baik dan kelas kecil kami menjamin hubungan langsung antara fakultas dan pelajar. Di samping itu, semua pelajar kami mempunyai peluang untuk menerapkan pengetahuan yang diperoleh semasa program dan juga membuat hubungan profesional dengan melakukan 6 hingga 8 minggu magang dengan penaja kami. Tambahan lagi, ILF mempunyai perjanjian kerjasama untuk pertukaran pelajar dengan Columbia Law School, FGV DIREITO RIO di Brazil dan Sekolah Perniagaan Amsterdam.

Setiap tahun, ILF juga menawarkan sekolah musim panas dan musim bunga 2 minggu. Pakar dari firma undang-undang dan bank dari senarai panjang penaja ILF memberi gambaran yang mendalam mengenai isu-isu praktikal yang terlibat dalam undang-undang perbankan dan pasaran modal dan undang-undang syarikat kepada kira-kira 40 peserta undang-undang yang telah dipilih sebelum ini.

Pusat Penyelidikan dan Dasar

Sebagai tambahan kepada peranan pendidikannya, ILF juga merupakan pusat kecekapan untuk penyelidikan dan pembuatan dasar dalam bidang undang-undang dan kewangan antarabangsa.

ILF membantu dalam proses di mana perubahan perundangan penting dibuat dalam bidang undang-undang syarikat, perbankan, dan pasaran modal dengan memastikan perubahan tersebut dipertimbangkan dan dibincangkan dengan baik melalui penyelidik dan forum akademik. Untuk tujuan ini, ILF mempunyai siri kertas kerja dan kerap menganjurkan kuliah tetamu, persidangan dan podium perbincangan mengenai topik semasa. Pembicara termasuk profesor universiti dari Jerman dan luar negara serta wakil dari badan pengawalseliaan, syarikat, organisasi, dan firma guaman.

Orang ramai dijemput untuk semua kuliah tetamu ILF yang diadakan secara tetap di Dewan Kewangan.

Lokasi

Frankfurt

Alamat
House of Finance
The Goethe-Universität

Campus Westend
Grüneburgplatz 1

60323 Frankfurt, Hesse, Jerman