Baca keterangan rasmi

Institut Undang-Undang dan Kewangan (ILF) adalah pusat kecemerlangan akademik dalam pengajaran dan penyelidikan. Ia ditubuhkan sebagai asas nirlaba pada tahun 2002 oleh Goethe University Frankfurt am Main dengan sokongan banyak institusi terkemuka. Bank perdagangan terkemuka dan firma undang-undang antarabangsa, Dewan Perniagaan dan Industri Frankfurt, Kota Frankfurt dan Negeri Hesse, serta Bank Pusat Eropah dan Deutsche Bundesbank telah terlibat secara aktif dalam ILF dari peringkat perancangan sehingga hari ini.

ILF menjalankan pengajaran dan penyelidikan akademik dan memainkan peranan sokongan sebagai pusat dasar sejak penubuhannya sebagai perkongsian awam-swasta. Ia menyediakan latihan interdisipliner kepada peguam, pengurusan kanan dan eksekutif di Jerman dan di seluruh dunia dan berfungsi sebagai pusat dasar dalam proses perundangan dengan menawarkan forum perbincangan dan pertukaran antara akademia dan pengamal.

Mengajar

ILF menawarkan program ijazah Sarjana Undang-Undang dalam Kewangan (LL.M. Kewangan) pada undang-undang perbandingan dan asas interdisiplinasi kepada graduan undang-undang atau perniagaan / ekonomi yang berkelayakan tinggi dari Jerman dan luar negara. Program Sarjana ini bertujuan untuk pelajar yang berminat dalam menggabungkan pengetahuan teoritis dan latihan praktikal dalam bidang khusus undang-undang dan kewangan antarabangsa. Kursus dalam program yang sangat khusus ini dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

Fakulti kami terdiri daripada kedua-dua ahli akademik dan pengamal yang terkenal. Para profesor undang-undang dan ekonomi terkemuka dari Goethe University Frankfurt, yang semuanya mempunyai pengalaman antarabangsa yang hebat, serta para profesor tetamu dari luar negara dan rakan kongsi dari firma undang-undang antarabangsa utama, pakar dari bank pusat dan komersial serta badan pengawalseliaan dan syarikat pengauditan adalah di sini untuk memindahkan pengetahuan dan kepakaran mereka kepada pelajar kami.

Nisbah fakultas pelajar 70 hingga 50 sangat baik dan kelas kecil kami menjamin hubungan langsung antara fakultas dan pelajar. Di samping itu, semua pelajar kami mempunyai peluang untuk menerapkan pengetahuan yang diperoleh semasa program dan juga membuat hubungan profesional dengan melakukan 6 hingga 8 minggu magang dengan penaja kami. Tambahan lagi, ILF mempunyai perjanjian kerjasama untuk pertukaran pelajar dengan Columbia Law School, FGV DIREITO RIO di Brazil dan Sekolah Perniagaan Amsterdam.

Setiap tahun, ILF juga menawarkan sekolah musim panas dan musim bunga 2 minggu. Pakar dari firma undang-undang dan bank dari senarai panjang penaja ILF memberi gambaran yang mendalam mengenai isu-isu praktikal yang terlibat dalam undang-undang perbankan dan pasaran modal dan undang-undang syarikat kepada kira-kira 40 peserta undang-undang yang telah dipilih sebelum ini.

Pusat Penyelidikan dan Dasar

Sebagai tambahan kepada peranan pendidikannya, ILF juga merupakan pusat kecekapan untuk penyelidikan dan pembuatan dasar dalam bidang undang-undang dan kewangan antarabangsa.

ILF membantu dalam proses di mana perubahan perundangan penting dibuat dalam bidang undang-undang syarikat, perbankan, dan pasaran modal dengan memastikan perubahan tersebut dipertimbangkan dan dibincangkan dengan baik melalui penyelidik dan forum akademik. Untuk tujuan ini, ILF mempunyai siri kertas kerja dan kerap menganjurkan kuliah tetamu, persidangan dan podium perbincangan mengenai topik semasa. Pembicara termasuk profesor universiti dari Jerman dan luar negara serta wakil dari badan pengawalseliaan, syarikat, organisasi, dan firma guaman.

Orang ramai dijemput untuk semua kuliah tetamu ILF yang diadakan secara tetap di Dewan Kewangan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

Institute for Law and Finance

Graduan dari Asia yang memegang ijazah pertama dalam undang-undang, perniagaan atau ekonomi dan yang mempunyai rekod akademik yang baik layak memohon untuk menyertai LL.M ... [+]

Graduan dari Asia yang memegang ijazah pertama dalam undang-undang, perniagaan atau ekonomi dan yang mempunyai rekod akademik yang baik layak memohon untuk menyertai LL.M. Program Kewangan Antarabangsa.

Program Sarjana Perbankan dalam Perbankan, Sekuriti dan Kewangan Antarabangsa (LL.M. International Finance) menawarkan latihan interdisiplin dan praktikal yang berorientasikan dalam bidang undang-undang perbankan, sekuriti dan kewangan antarabangsa dan Eropah. Dengan belajar di ILF , anda akan dilatih bukan sahaja untuk berurusan tetapi juga untuk mencapai kecemerlangan di kawasan yang semakin penting di mana dunia undang-undang antarabangsa dan kewangan global bertemu. Anda akan diajar oleh profesor terkemuka dari Goethe University Frankfurt am Main serta pakar dari industri perundangan dan kewangan. Frankfurt memainkan peranan penting dalam kewangan Eropah dan global.... [-]

Jerman Frankfurt
Oktober 2020
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Institute for Law and Finance

LL.M. ini Program ijazah Kewangan di ILF akan melatih anda bukan sahaja untuk menangani tetapi juga untuk mencapai kecemerlangan dalam bidang ini semakin penting di mana ... [+]

LL.M. Kewangan

Banyak perubahan pesat dalam pasaran kewangan global sejak beberapa dekad yang lalu telah mengubah secara mendadak keperluan dan kandungan pengajian undang-undang. Dengan pembangunan instrumen kewangan baru seperti derivatif dan dana lindung nilai antarabangsa dan keperluan yang baru untuk peraturan kewangan, perbankan pusat dan undang-undang ketidaksolvenan, terdapat keperluan mendesak untuk profesional untuk dilatih dalam bidang kualitatif baru dan berkembang pesat undang-undang amalan.

The LL.M. Kewangan program ijazah di ILF akan melatih anda bukan sahaja untuk menangani tetapi juga untuk mencapai kecemerlangan dalam bidang ini semakin penting di mana dunia undang-undang antarabangsa dan kewangan global bertemu. Program LL.M Kewangan boleh dilakukan secara sambilan dengan melengkapkan LL.M. satu tahun biasa Program kewangan dalam tempoh dua tahun. Tujuan perjanjian tersebut adalah untuk membolehkan pelajar bekerja sambilan semasa pengajian mereka, dengan itu membiayai pengajian mereka di ILF.... [-]

Jerman Frankfurt
Oktober 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
House of Finance
The Goethe-Universität

Campus Westend
Grüneburgplatz 1

Frankfurt, Hesse, 60323 DE