Baca keterangan rasmi

Kredit untuk idea benih MIPLC ini adalah disebabkan oleh Profesor Schricker, bekas Pengarah Max Planck Institute for Harta Intelek dan Undang-undang Persaingan (kini MPI bagi Inovasi dan Pertandingan). Dari idea benih ini meningkat rancangan untuk menubuhkan sebuah LL.M. berkualiti tinggi antarabangsa program untuk mengajar undang-undang IP bagi sesuatu badan pelajar yang pelbagai. Pelaksanaan pelan ini telah ditangani oleh Profesor Joseph Straus, salah satu pengganti Profesor Schricker sebagai Pengarah Max Planck Institute, dan Max Planck Society, terutama yang ketika itu Setiausaha Agung Dr. Barbara Bludau.

Dengan pelajar-pelajar daripada membangun dan negara-negara maju, daripada amalan dan akademik, dari undang-undang, teknikal dan lain-lain latar belakang pendidikan dalam fikiran, ia adalah jelas bahawa program yang berikutnya akan menjadi sebagai selengkap yang mungkin. Oleh itu Dr. Bludau dan Profesor Straus dinyatakan untuk mengenal pasti rakan kongsi yang sesuai dengan kelayakan kukuh dalam mengajar undang-undang harta intelek, undang-undang secara umum, serta ekonomi dan perniagaan.

Mereka mendapati University of Augsburg; Technische Universität München; dan The George Washington University Law School (Washington, DC).

Berikutan rundingan lanjutan di beberapa Pusat Undang-undang Harta Intelek Munich (MIPLC) telah dirasmikan pada Majlis Pengasas pada 17 Mac 2003. Dengan kerjasama yang mulia Kementerian Bavaria untuk Sains, Penyelidikan dan Kesenian, empat rakan-rakan dapat mendapat kelulusan rasmi Program Sarjana "Harta Intelek dan Pertandingan Undang-undang" dalam masa yang singkat. Pada masa yang sama, kami fakulti merekrut sibuk dari seluruh dunia, memuktamadkan butiran pentadbiran program ini, dan mula mengiklankan untuk pelajar.

Pada Oktober 2003, kami telah dapat menarik pelajar dari lapan buah negara yang terletak di lima benua. Pada bulan Ogos 2004, ini 13 pelajar kelas pertama kami lulus dari MIPLC, dengan University of Augsburg menganugerahkan "Sarjana Undang-Undang" ijazah. tahun akademik pertama kami - walaupun semua masalah tumbuh gigi yang diceburi baru bercita-cita tinggi ini - telah berakhir dengan jayanya. Pada tahun akademik kedua, enrolmen kami meningkat kepada 18 pelajar dari 13 buah negara. Selain itu, MIPLC LL.M. program telah dipilih untuk menyumbang kepada pendidikan selanjutnya tujuh ulama ASEAN yang menyertai program ini selama tempoh musim sejuk 2004/05 dalam rangka program ECAP II.

Menjelang 2008, kita dapat mendaftar 30 pelajar baru untuk kali pertama dan berada di tengah-tengah proses akreditasi yang mempunyai dalam masa yang sama telah berjaya membuat kesimpulan. Kelas semasa 2013/14 memegang 23 pelajar dari 15 buah negara di Eropah, Amerika Utara dan Selatan, Afrika, dan Asia.

Kami terhutang budi kepada banyak orang kerana sumbangan penting mereka untuk usaha baru ini. Dari awal-awal lagi, pemimpin-pemimpin daripada empat rakan kongsi MIPLC menunjukkan komitmen mereka terhadap kerjasama yang unik ini, dan mengendalikan isu-isu rumit mahir dan fleksibel.

terima kasih adalah disebabkan khususnya kepada Profesor Wolfgang A. Herrmann dan Dr. Ludwig Kronthaler, Presiden dan (ketika itu) Kanzler Technische Universität München; Profesor Wilfried Bottke, mendiang Presiden Universiti Augsburg; Professor Michael K. Muda, kemudian Dekan The George Washington Law School (Washington, DC), dan Profesor Martin J. Adelman GW Undang-undang.

Semua individu-individu ini telah memainkan peranan penting dalam membantu menubuhkan MIPLC kerjasama pelbagai rakan kongsi yang kukuh. terima kasih lagi adalah disebabkan oleh Profesor Thomas MJ Møllers Universiti Augsburg dan Allahyarham Dr. Manfred Scholz, bekas ahli Lembaga Pengarah Pemegang Amanah, yang bersama-sama mendapat sokongan pembiayaan ketara daripada Gesellschaft der Freunde der Universität Augsburg eV

Akhir sekali, Profesor Josef Drexl, kini Pengerusi Lembaga Urusan MIPLC, memainkan peranan penting dalam membantu untuk merangka Peraturan Pengajian dan Peperiksaan yang semua pelajar MIPLC tertakluk.

Tanpa sokongan mereka, dan tanpa pendekatan yang ramah dan membantu Kementerian Bavaria untuk Sains, Penyelidikan dan Kesenian, kami sebelum itu tidak bermula LL.M. yang program pada musim gugur tahun 2003, hanya enam bulan selepas Pusat telah diwujudkan.

Dan sudah tentu, tanpa lebih daripada 65 ahli fakulti kami, kami tidak akan dapat membuat apa-apa program yang pelbagai dan pelbagai rupa. Tidak kurangnya kerana komitmen berterusan mereka untuk program MIPLC itu, ceramah berdedikasi mereka menjamin kualiti pendidikan MIPLC menawarkan.

Kami juga mengucapkan terima kasih kepada tutor akademik kami, yang, dengan mengadakan sesi tutorial satu-sama-satu dengan pelajar mereka, membuat sumbangan penting kepada kualiti LL.M. kami program.

Atas dasar ini kita tidak sabar-sabar untuk pembangunan tahun akademik semasa dan akan datang dan berusaha untuk terus meningkatkan kualiti program kami dengan lebih meningkatkan saling daripada kursus, dengan menyesuaikan kursus untuk keperluan pelajar, dan, bukan-kurangnya, dengan menawarkan kursus-kursus baru.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

MIPLC menyediakan pengalaman yang benar-benar antarabangsa dan interdisipliner, terima kasih kepada empat rakan kongsi, fakulti antarabangsa, dan pelajar dari seluruh dun ... [+]

Program kami

MIPLC menyediakan pengalaman yang benar-benar antarabangsa dan interdisipliner, terima kasih kepada empat rakan kongsi, fakulti antarabangsa, dan pelajar dari seluruh dunia.

Dengan hanya 38 pelajar (maksima) setahun, program kami jauh lebih kecil daripada yang lain. Ini menjamin interaksi intensif antara pelajar, profesor, dan kakitangan, serta sokongan peribadi. Kursus kami direka khas untuk program kami dan pelajar kami.

Program kami ialah:

Khusus dan terakreditasi sepenuhnya, dan intensifSesuai untuk graduan undang-undang dan pelajar dengan latar belakang yang lainDia diajar sepenuhnya dalam bahasa InggerisPelbagai bidang kuasa, meliputi undang-undang sivil dan tradisi undang-undang umum dan berbilang negaraPelbagai dengan pelbagai modul untuk dipilihAntara disiplin, membincangkan semua aspek IP dari perspektif ekonomi yang sah dan relevanBerkenaan, dengan aspek praktikal IP yang dibahas dalam simulasi, kajian kes, dan magangDilengkapi dengan lawatan belajar ke Pejabat Paten Eropah dan organisasi IP lain, lawatan studi pilihan ke Washington, DC, dan ceramah dan ceramah tamu sepanjang tahunSeorang ahli rangkaian EIPINTerletak di IP Capital Munich di EropahFakulti kami... [-]
Jerman Munich
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 cari doktor jurisprudens anda
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Munich Intellectual Property Law Center MIPLC
Alamat
Max Planck Institute for Innovation and Competition MIPLC Marstallplatz 1
80539 Munich, Bavaria, Jerman
Website
Telefon
+49 (89) 24246-5321