University of Hamburg, Institute of Law & Economics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Hamburg

Penyelidikan terbesar North Jerman dan institusi pendidikan dan Universiti ketiga terbesar G ermany ini, Universität Hamburg menggabungkan peluang kajian pelbagai dengan penyelidikan yang cemerlang. Ia menyediakan spektrum disiplin yang luas dengan pelbagai peluang antara disiplin dan mengejar kerjasama dengan rangkaian luas institusi serantau, kebangsaan dan antarabangsa. Universität Hamburg dikhaskan untuk biasiswa jangka panjang dan sains dan menggalakkan penyelidikan kelestarian di semua sekolah.

Sebagai sebahagian daripada Inisiatif Kecemerlangan Persekutuan, Universität Hamburg menerima kebenaran pada tahun 2007 untuk Pusat Kecemerlangan dalam penyelidikan iklim: yang KlimaCampus Hamburg adalah sebuah pusat pendidikan untuk sains penyelidikan iklim dan sistem bumi. Selain "iklim, Bumi, Alam Sekitar," lagi terutamanya berjaya bidang penyelidikan utama termasuk: Perkara dan Alam Semesta, Struktur dan Fungsi Biomolecules, Neurosciences, bahubahasa, Tadbir Urus, Kebudayaan dan Teknologi serta Kepelbagaian dan Pendidikan.

Universität Hamburg menawarkan kira-kira 150 program ijazah di enam buah sekolah berikut: Sekolah Undang-undang; Sekolah Perniagaan; Ekonomi dan Sains Sosial; Sekolah Perubatan; Sekolah Pendidikan, Psikologi dan Pergerakan Manusia; Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan dan Pusat Pengajian Matematik, Informatik dan Sains Semula Jadi.

Tambahan pula, beberapa muzium dan koleksi milik Universität Hamburg, seperti Muzium Zoologi, Herbarium Hamburgense, Muzium Geologi-Paleontologi, Taman Botani dan Planetarium Hamburg.

Universität Hamburg telah ditubuhkan pada tahun 1919 oleh rakyat swasta tempatan. angka pengasas penting termasuk Senator Werner von Melle dan ahli perniagaan Edmund Siemers. pemenang hadiah Nobel seperti Otto Stern, Wolfgang Pauli dan Isidor Rabi aktif di Universität dan banyak lagi ulama terkenal seperti Ernst Cassirer, Erwin Panofsky, Aby Warburg, William Stern, Agathe Lasch, Magdalene Schoch, Emil Artin, Ralf Dahrendorf dan Carl von Frierich Weizsäcker, untuk nama tetapi beberapa, mengajar di sini.

Institut Undang-undang & Ekonomi

Institut sebagai pusat penyelidikan bermula dengan analisis teori undang-undang sivil lebih daripada 40 tahun yang lalu. Hari ini, Institut boleh digunakan instrumen yang disediakan oleh analisis ekonomi undang-undang untuk kebanyakan aspek bidang undang-undang, termasuk awam dan undang-undang antarabangsa.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, analisis empirikal norma undang-undang telah menjadi lebih dan lebih penting untuk bidang analisis ekonomi undang-undang. Dalam hal ini juga, ahli-ahli institut menyumbang kepada inovasi sains dengan penyelidikan canggih.

Tugas utama institut itu ialah menggalakkan pengajaran disiplin dan penyelidikan dalam bidang Undang-undang dan Ekonomi dengan tumpuan khas kepada analisis ekonomi undang-undang sivil. Pengarah Urusan adalah Prof. Dr. rer. pol Thomas Eger.


Institut membawa, sebagai sebahagian daripada pendidikan, bidang pengkhususan "Analisis Ekonomi Undang-undang" dan mentadbir program pascasiswazah "Eropah Sarjana Undang-undang dan Ekonomi" dan juga sebagai "Kolej Siswazah Undang-Undang dan Ekonomi" undang-undang. Di samping itu, Institut Undang-undang dan Ekonomi mengambil bahagian dalam program kedoktoran antarabangsa "Eropah Kedoktoran dalam Undang-undang dan Ekonomi".

Lokasi

Hamburg

University of Hamburg, Institute of Law and Economics

Alamat
Johnsallee 35
Hamburg, D-20148 DE

Hamburg, Hamburg, Jerman
Telefon
+49 40 428380

Barcelona

Alamat
Barcelona, Catalonia, Sepanyol