Baca keterangan rasmi

Kecemerlangan dalam penyelidikan dan pengajaran

Sejak mula beroperasi kepada orang ramai pada tahun 1978, Universiti Passau telah dengan cepat berkembang menjadi sebuah alamat pertama dalam bidang akademik Jerman. Universiti kerap mencapai kedudukan teratas dalam kedudukan akademik, contohnya dalam Undang-undang, Perniagaan dan Ekonomi, Sains Komputer, Pengajian Komunikasi, Sains Politik dan Pengajian Kebudayaan.

Kira-kira 12,000 pelajar dan penyelidik kedoktoran dari lebih daripada 90 buah negara telah mendaftar di Universiti Passau. Selain daripada belajar dalam kumpulan pembelajaran yang kecil, pelajar mendapat manfaat daripada saiz itu mudah kampus University, menyebabkan jarak yang pendek dan pengalaman pelajar yang cemerlang. Pusat kami untuk Kemahiran Key memberikan kakitangan dan peluang kepada pelajar untuk membangunkan kemahiran dipindah milik yang sangat penting, seperti kepimpinan dan komunikasi, yang mempunyai permintaan yang tinggi oleh majikan. kaji selidik wakil kerap membuktikan tahap kepuasan pelajar di Universiti.

Satu tinjauan global

internasionalisme telah sentiasa menjadi salah satu ciri-ciri yang mentakrifkan kami: fakulti kami mengekalkan rangkaian yang rapat kerjasama dengan rakan-rakan akademik dan penyelidikan di seluruh dunia dan kami mempunyai banyak bahagian alumni yang aktif di seluruh dunia. Sebahagian daripada sebab mengapa alumni kami begitu berjaya di peringkat global ialah kita menyediakan mereka dengan yang terbaik prasyarat untuk kerjaya antarabangsa: kursus ijazah banyak memberi anda peluang untuk mendapat ijazah berganda dalam kerjasama dengan universiti-universiti rakan kongsi antarabangsa pelajar, dan semua pelajar kami mempunyai akses kepada pelbagai jenis kursus bahasa dan program pertukaran pelajar. program bahasa hal yang khusus dalam Undang-undang, Perniagaan / Ekonomi, Pengajian Kebudayaan / Hubungan Antarabangsa dan Sains Komputer / Matematik ideal melengkapkan pengajian ijazah pelajar kami.

Pengalaman pelajar yang hebat

graduan kita sangat dicari oleh majikan, kerana mereka bukan sahaja dilengkapi dengan pengetahuan teknikal yang diperlukan untuk memulakan kerjaya mereka; mereka juga adalah individu yang bermotivasi tinggi yang menunjukkan inisiatif besar dengan memohon kelulusan tambahan atau kemahiran praktikal. Ramai yang aktif dalam aktiviti kebudayaan lain dalam masa lapang mereka teater, muzik, fotografi, filem, radio dan, contohnya dengan melibatkan diri di salah satu persatuan pelajar budaya kita.

Di Bavaria dan di tengah-tengah Eropah

Yang kampus moden Universiti terletak di bahagian selatan-timur Bavaria - negeri berteknologi tinggi di Jerman - dalam persekitaran yang menghijau, beberapa minit berjalan kaki dari Old Town bersejarah Passau. Dianggap sebagai salah satu bandar yang paling indah di Jerman, Passau mempunyai kadar jenayah yang sangat rendah dan menawarkan standard yang sangat baik daripada hidup dalam persekitaran yang stabil dari segi politik dan mantap dari segi ekonomi, pada masa yang sama berhampiran dengan pusat-pusat metropolitan utama Prague, Munich dan Vienna.

Program diajar dalam:
  • English
  • Jerman

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

University of Passau

Program penyelidikan pascasiswazah sepenuhnya yang tertumpu kepada penyelidikan dalam undang-undang Jerman dan Rusia. Sebagai pelajar yang mendaftar dalam program ini, an ... [+]

Mengenai program ini

Program sarjana berganda ini merupakan program pascasiswazah yang bersepadu sepenuhnya dalam penyelidikan dalam undang-undang Jerman dan Rusia. Sebagai pelajar yang mendaftar dalam program ini, anda akan belajar ke arah dua gelaran Ijazah Sarjana di dua universiti - University of Passau dan Universiti Persekutuan Siberia di Krasnoyarsk. Program ini memuatkan jumlah beban 120 kredit ECTS dan diarahkan kepada pelajar yang mempunyai ijazah sarjana muda dalam undang-undang atau dalam subjek dengan fokus undang-undang yang kuat.

Program ini mengenali pelajar Jerman dengan prinsip sistem perundangan Rusia, yang membolehkan mereka, sebagai contoh, untuk memberi tumpuan kepada undang-undang ekonomi dan cukai di Jerman dan Rusia. Ini memerlukan pengetahuan bahasa Rusia (undang-undang), yang diajar sebagai sebahagian daripada program ijazah.... [-]

Jerman Passau
Permintaan Maklumat
Jerman,Russian,English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Passau

Ijazah Sarjana dalam Undang-undang Jerman untuk lepasan asing adalah ijazah yang menumpukan penyelidikan yang memberikan kepakaran undang-undang profesional dan membolehk ... [+]

Ijazah sarjana dalam Undang-undang Jerman untuk lepasan asing adalah ijazah yang menumpukan penyelidikan yang memberikan kepakaran undang-undang profesional dan membolehkan anda mengembangkan kemahiran undang-undang anda.

Tidak seperti kebanyakan disiplin lain, undang-undang adalah unik kepada masyarakat yang membawa mereka keluar dan oleh itu berbeza dengan ketara dari negara ke negara. Terdapat permintaan yang semakin meningkat untuk pengamal undang-undang dengan pengetahuan mendalam tentang sistem perundangan Jerman.

Membina atas ijazah undang-undang terdahulu yang diperoleh di luar negara, program ijazah ini memberikan anda kemahiran penting dan kepakaran khusus dalam undang-undang Jerman sambil meletakkan penekanan khusus pada penyelidikan.... [-]

Jerman Passau
Permintaan Maklumat
Jerman
Sepenuh masa
2 - 3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Image film of the University of Passau

Alamat lokasi
Passau, Bavaria, DE