Read the Official Description

Mengenai OsgoodePD

Osgoode Professional Development adalah pemimpin dunia dalam pembelajaran sepanjang hayat sekolah undang-undang. Sebahagian daripada Sekolah Undang-undang Hall Osgoode, salah satu sekolah undang-undang tertua dan terbaik di Kanada, kami menawarkan program kredit dan bukan kredit untuk pengacara, paralegal, profesional, dan firma dan organisasi Kanada dan antarabangsa.

Program Pendidikan Undang-undang yang Berterusan kami meliputi taklimat selama satu jam untuk persidangan dan kursus pendek yang diajar oleh peguam berlatih dan pelbagai pakar dalam bidang lain. Untuk kajian mendalam mengenai subjek undang-undang tertentu atau untuk mempertajam kemahiran anda, pertimbangkan satu program Sijil OsgoodePD untuk peguam atau profesional. Anda juga boleh menyesuaikan program kumpulan anda sendiri untuk menyampaikan latihan yang mendalam, praktikal yang diperlukan oleh pekerja atau pasukan anda.

Program akademik unggulan OsgoodePD termasuk gelaran LLM Profesional yang berasaskan kursus dengan 14 kepakaran yang berbeza yang diajar di kampus atau melalui pembelajaran jarak jauh oleh profesor pemenang, pengamal kanan, hakim dan penggubal undang-undang Osgoode. Undang-undang Perniagaan Antarabangsa LLM dan program LLM Undang-undang Awam Kanada direka khusus untuk peguam terlatih di peringkat antarabangsa. Jika ijazah bukan matlamat anda, anda boleh memilih dari pilihan kursus LLM yang ditawarkan setiap tahun sebagai kursus tunggal.

Kebanyakan kursus dan program kami ditawarkan di tempat dan melalui kemudahan pendidikan jarak jauh menggunakan penyiaran web dan video. OsgoodePD juga berbesar hati untuk menawarkan Program On Demand, pilihan kursus on-demand yang ditawarkan dan eksklusif yang ditawarkan pada bila-bila masa yang dibenarkan.

Tidak kira apa perjalanan pembelajaran anda, ia akan disokong oleh komitmen yang tidak berbelah bagi OsgoodePD kepada kualiti, kemudahan dan perkhidmatan pelanggan. Osgoode Professional Development beroperasi di tengah-tengah teras perniagaan Toronto di Jalan Yonge dan Dundas, beberapa langkah dari garis bawah tanah bandar, daerah kewangan dan pejabat kerajaan.

Pengiktirafan Orang Asal dan Wilayah Tradisional

Universiti York mengiktiraf bahawa banyak negara asal telah lama hubungan dengan wilayah di mana kampus kita terletak yang mendahului penubuhan Universiti York. Kami mengakui kehadiran kami di wilayah tradisional Mississippi Credit New, Huron-Wendat, Konfederasi Haudenosaunee dan Métis Nation of Ontario.

Buat Sejarah Bersama Kami

Osgoode telah membentuk masa depan pendidikan undang-undang sejak tahun 1889.

Sebagai sekolah undang-undang terbesar dan paling banyak di Kanada, Osgoode telah mendapat reputasi global untuk menarik pelajar berbakat dan fakulti terulung.

Kami menyediakan pemimpin hari esok melalui pelbagai kursus dan pendekatan yang inovatif yang tidak dapat ditandingi untuk pengajaran yang menggabungkan teori undang-undang dan pembelajaran pengalaman. Keghairahan kami untuk keterlibatan komuniti, pengalaman pelajar yang tidak tertandingi, perkhidmatan kepada masyarakat, pemikiran yang terkemuka, dan aksesibiliti dalam semua bentuknya adalah apa yang mentakrifkan nilai dan komitmen kami untuk memecahkan bidang baru dalam pendidikan undang-undang.

Buat masa depan anda dan jadikan sejarah dengan kami.

Kepimpinan kami

Inovasi dalam Pendidikan Undang-Undang

Inovasi adalah ciri utama kami. Membina asas kami yang sudah kukuh, kami sentiasa berusaha untuk membangunkan kursus, program dan inisiatif lain yang memupuk pendidikan undang-undang Osgoode yang unggul.

Membentuk Debat Awam

Para pemimpin pemikiran Osgoode menolak batas-batas dan memberi pengaruh dalam biasiswa akademik, pembuatan dasar nasional dan antarabangsa, perundangan domestik dan antarabangsa, pembaharuan undang-undang dan perdebatan awam.

Kepelbagaian dan Kemasukan

Osgoode adalah komuniti yang pelbagai dan menyokong yang mengambil serius tanggungjawab profesional dan etika untuk berkhidmat kepada orang ramai.

Keadilan dan Komuniti

Komponen penting komitmen Osgoode terhadap penglibatan komuniti menyokong akses kepada keadilan, sama ada melalui Keperluan Kepentingan Awam Osgoode (OPIR), 19 program klinikal dan intensif Osgoode, dan banyak sumbangan penyelidikan fakulti kami kepada akses ke lapangan keadilan.

Sejarah kita

Pada pembukaan Sekolah Undang-undang Dewan Osgoode pada tahun 1889, Principal William Reeve menyatakan harapannya: "... bahawa kita semua, baik guru dan pelajar, membengkokkan tenaga kita untuk membuat kejayaan sekolah undang-undang baru."

Selama lebih dari 125 tahun, misi Osgoode telah mengejar keunggulan dan keadilan akademik dan profesional melalui undang-undang. Kami telah membawa beberapa inovasi yang paling penting dalam pendidikan undang-undang Kanada. Lawati laman web Sejarah Osgoode untuk mengetahui lebih lanjut.

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

OsgoodePD - Osgoode Hall Law School - York University

Program menarik ini menyediakan latihan asas dalam undang-undang umum Kanada untuk peguam terlatih dan undang-undang antarabangsa. Sama ada anda mempunyai ijazah undang-u ... [+]

Gambaran Keseluruhan Program

LLM di Canadian Common Law memberikan peluang untuk mengambil kursus teras dalam topik undang-undang umum Kanada yang diajar di peringkat siswazah bersama dengan pelbagai pilihan elektif. Kursus teras dirancang khusus untuk memenuhi keperluan Persekutuan Undang-undang Pertubuhan Jawatankuasa Akreditasi Negara (NCA) Kanada. Pelajar dalam pengkhususan Undang-undang Common Canadian Undang-undang dari kedua-dua sokongan akademik dan kerjaya untuk membantu dalam peralihan mereka ke pasaran undang-undang Kanada.

Nota: Menyelesaikan LLM Profesional dalam Undang-undang Bersama Kanada tidak secara automatik memberi hak kepada anda untuk mengamalkan undang-undang di Kanada atau dimasukkan ke Bar wilayah atau wilayah Kanada. Rujuk NCA atau masyarakat undang-undang wilayah / teritorial anda untuk maklumat lanjut.... [-]

Kanada Toronto
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
OsgoodePD - Osgoode Hall Law School - York University

Pengetahuan tentang undang-undang cukai adalah penting untuk setiap persekitaran perniagaan, dan kajian tentang pengkhususan undang-undang ini secara intelektual menarik. ... [+]

Gambaran Keseluruhan Program

Pengetahuan tentang undang-undang cukai adalah penting untuk setiap persekitaran perniagaan, dan kajian tentang pengkhususan undang-undang ini secara intelektual menarik. LLM Profesional dalam Undang-undang Cukai menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperoleh pemahaman yang lebih mendalam mengenai dasar, prinsip dan logik dalaman undang-undang cukai di Kanada dan di peringkat antarabangsa. Ia merangkumi semua aspek undang-undang cukai dari peraturan yang paling mendasar yang merangkumi prinsip-prinsip perancangan cukai peribadi tradisional kepada perkembangan semasa dalam reka bentuk instrumen kewangan yang canggih. Kursus diajar oleh pelbagai ulama dan pengamal yang berkelayakan, yang semuanya adalah pemimpin dalam bidang amali mereka.... [-]

Kanada Toronto
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
OsgoodePD - Osgoode Hall Law School - York University

Pengkhususan satu tahun, penuh masa ini direka untuk memberi peguam dan profesional dari seluruh dunia latihan lanjutan dalam undang-undang perniagaan antarabangsa. ... [+]

Gambaran Keseluruhan Program

Pengkhususan satu tahun, penuh masa ini direka untuk memberi peguam dan profesional dari seluruh dunia latihan lanjutan dalam undang-undang perniagaan antarabangsa. Fakulti yang memenangi anugerah ini mengajar perkembangan terbaru dalam undang-undang perdagangan antarabangsa, kewangan antarabangsa, urus niaga antarabangsa, percukaian urus niaga merentas sempadan dan topik lain yang berkaitan. Pengkhususan menyediakan pelajar dengan pengetahuan dalam kursus undang-undang perniagaan antarabangsa yang kritikal dan memberi anda kesempatan untuk meneruskan kepentingan akademik anda melalui pilihan.

Siapa Pengkhususan ini?

Lulusan undang-undang, sebaik-baiknya dengan pengalaman amalan undang-undang, pengalaman kerja yang berkaitan atau minat yang ditunjukkan dalam undang-undang perniagaan antarabangsa.... [-]

Kanada Toronto
August 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
OsgoodePD - Osgoode Hall Law School - York University

LLM Profesional dalam Hubungan Buruh dan Undang-undang Pekerjaan memberi peluang kepada pelajar untuk mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam mengenai teori, dasar, dan ... [+]

Gambaran Keseluruhan Program

LLM profesional separuh masa dalam Undang-undang Hubungan dan Buruh Pekerjaan selama dua tahun, memberikan peluang kepada pelajar untuk memperoleh pemahaman yang lebih mendalam mengenai teori, dasar, dan prinsip yang mendasari undang-undang buruh dan pekerjaan. Pelajar akan membangunkan kemahiran untuk dipertimbangkan, di peringkat yang lebih maju, kuasa sosial, ekonomi dan politik yang membentuk bidang dinamik ini hari ini.

Siapakah Pengkhususan?

Lulusan undang-undang dengan pengalaman kerja undang-undang dalam bidang tenaga kerja dan pekerjaan.

Profesional tanpa ijazah undang-undang yang mempunyai kelayakan akademik yang cemerlang dan pengalaman profesional yang penting dan berpengalaman tinggi.... [-]

Kanada Toronto

Sijil

OsgoodePD - Osgoode Hall Law School - York University

Anda perlu mengambil program ini jika anda sudah mendapat penilaian NCA anda atau keputusan penilaian anda sedang menunggu dan anda merancang untuk menulis peperiksaan NC ... [+]

Merancang untuk duduk ujian NCA anda? OsgoodePD boleh membantu anda mempersiapkan diri.Peperiksaan Ujian NCA dalam talian

Direka untuk peguam terlatih secara antarabangsa yang mempunyai Penilaian NCA mereka atau merancang untuk menulis peperiksaan NCA mereka dalam 12 bulan akan datang.

Program Persiapan Peperiksaan NCA OsgoodePD direka khusus untuk peguam bertaraf antarabangsa dan graduan undang-undang yang merancang untuk menulis mana-mana atau semua lima pemeriksaan mandatori Jawatankuasa Akreditasi Negara:

Yayasan Undang-undang KanadaUndang-Undang Perlembagaan KanadaUndang-Undang Pentadbiran KanadaUndang-undang Jenayah KanadaTanggungjawab ProfesionalSiapa Program ini?

Anda perlu mengambil program ini jika anda sudah mendapat penilaian NCA anda atau keputusan penilaian anda sedang menunggu dan anda merancang untuk menulis peperiksaan NCA anda dalam 12 bulan ke depan (mana-mana tiga persidangan ujian NCA yang akan datang).... [-]

Kanada Toronto
September 2019
Sepenuh masa
12 
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
OsgoodePD - Osgoode Hall Law School - York University

Program ini dirancang terutamanya untuk graduan program sarjana undang-undang dari luar Kanada yang berminat untuk mengikuti pengajian undang-undang siswazah di Kanada. ... [+]

Permohonan Musim Sejuk 2018 - Ditutup

Permohonan kini ditutup untuk Pengambilan Musim Sejuk 2018 bagi Sijil Yayasan untuk Pengajian Undang-Undang Siswazah.

Program ini direka untuk memberi anda asas yang anda perlukan untuk kajian undang-undang siswazah yang berjaya. Pelajar dalam program ini

mengkaji asas-asas undang-undang awam dan swasta Kanada dalam suasana kelas interaktifbelajar dan berlatih undang-undang undang-undang, analisis dan kemahiran umum dengan membina dari mudah kepada masalah dan dokumen yang lebih rumit, dengan peluang untuk kumpulan kecil dan maklum balas individu dan tunjuk ajarmeletakkan asas untuk prestasi cemerlang dalam kursus LLM dan dalam kerjaya undang-undang masa depan andaSiapa Program ini?... [-]
Kanada Toronto
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Options for Internationally Trained Lawyers

Address
1 Dundas Street West Suite 2602, P.O. Box 42 Toronto, Ontario M5G 1Z3
M5G 1Z3 Toronto, Ontario, Kanada
Website