Baca keterangan rasmi

Truman Bodden Law School

Truman Bodden Law School terletak di George Town, ibu negara Kepulauan Cayman dan telah beroperasi sejak tahun 1982.

Sekolah Undang adalah kaitan dengan Universiti Liverpool di UK, yang mengesahkan dan memberi penghargaan kepada program ijazah sarjana muda. University of Liverpool adalah Russell Group University (bersamaan dengan Liga Ivy AS) dan oleh itu ijazah diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Apa yang kita lakukan

Tujuan Sekolah Undang-undang, dengan kerjasama University of Liverpool dalam penyediaan sarjana LL.B, adalah untuk menyediakan pelajar dengan taraf pendidikan undang-undang tertingginya bersamaan dengan yang berlaku di United Kingdom dan pada penyedia lain pendidikan undang-undang di seluruh dunia undang-undang biasa.

Dengan berbuat demikian, Sekolah Undang-undang bertujuan untuk menyediakan persekitaran untuk para pelajarnya yang menggalakkan dan membolehkan mereka mencapai potensi penuh dalam mengejar pengetahuan dan kecemerlangan akademik.

Kursus-kursus yang ditawarkan oleh Sekolah Undang-undang bertujuan untuk memberi manfaat bukan sahaja kepada pelajar-pelajar yang ingin memasuki profesion undang-undang tetapi juga kepada mereka yang mempunyai pelbagai aspirasi karir profesional yang lain.

Kewangan Antarabangsa adalah tambahan terbaru kepada tawaran Sekolah Undang-undang. LLM-Master of Laws dalam Kewangan Antarabangsa, juga boleh didapati sebagai diploma pascasiswazah, ditawarkan sepenuh masa dan sambilan, dengan kemasukan pada bulan September.

Pada peringkat pasca siswazah, sekolah undang-undang juga menawarkan latihan undang-undang vokasional dalam bentuk Kursus Amalan Profesional tahun keempat yang, setelah menyelesaikan artikel Clerkship membawa kepada kelayakan sebagai Peguam di Undang-undang Kepulauan Cayman. Kursus ini juga bertujuan untuk menyediakan latihan undang-undang pada tahap yang setanding dengan yang ditawarkan pada kursus vokasional yang sama di United Kingdom dan di seluruh dunia undang-undang umum.

Matlamat sekolah undang-undang adalah untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang mendalam tentang undang-undang bahasa Inggeris dan Kepulauan Cayman, dan pada masa yang sama untuk membangunkan kemahiran yang boleh dipindahmilik, keupayaan penyelidikan lanjutan, kemahiran analisis, pemikiran logik, kesimpulan, dan keupayaan kritikal.

Sekolah Undang-undang bertujuan untuk mempromosikan kesedaran mengenai isu-isu undang-undang, etika, dan moral yang relevan dalam pembangunan peraturan undang-undang dan dalam amalan undang-undang.

Penduduk sarjana muda: Kira-kira 100; mewakili nisbah kakitangan-pelajar 10: 1

Tarikh Akhir untuk Memohon kemasukan September 2019: Akhir Julai 2019

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLB

Truman Bodden Law School

Ijazah LLB yang telah lama ditubuhkan kami adalah satu program yang sangat dihormati, sebagai satu-satunya LLB yang layak dianugerahkan dan sebenarnya diajar, bersempena ... [+]

Sarjana Muda Undang-Undang - LLBGambaran keseluruhan

Ijazah LLB yang telah lama ditubuhkan kami adalah satu program yang sangat dihormati, sebagai satu-satunya LLB yang layak dianugerahkan dan sebenarnya diajar, bersempena dengan Universiti Liverpool, di rantau Caribbean. Keuntungan dari Truman Bodden Law School (TBLS) dari program sarjana sarjana Kepulauan Cayman melibatkan pengalaman belajar untuk mendapatkan ijazah di surga pulau dengan cara hidup yang santai.

Ia juga memberi peluang kepada pelajar untuk mendapatkan kelulusan yang ketat dan diselia oleh Universiti UK yang sangat dihormati, dengan bonus tambahan pengajaran kumpulan kecil, perhatian individu dan dasar terbuka yang tulen. Ini benar-benar persekitaran yang ideal untuk seorang peguam muda untuk belajar dan berkembang di bawah pengawasan pasukan akademik kami yang berdedikasi. Sekolah Undang-undang ini memberi maklum balas yang sangat baik dari para pelajar semasa yang mengekalkan sentuhan peribadi dan kualiti pengajaran yang diterima adalah "luar biasa".... [-]

Kepulauan Cayman Kepulauan Cayman Online
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

LLM

Truman Bodden Law School

Dapatkan Master of Laws (LL.M) atau Diploma Pascasiswazah (PGDip) dalam Kewangan Antarabangsa di pusat kewangan kelima terbesar dunia, yang terkenal dengan kepakarannya d ... [+]

Garis besar program

LL.M dan PGDip dalam 'Kewangan Antarabangsa: Undang-undang dan Peraturan' adalah kelayakan pascasiswazah baru yang ditawarkan, bersekutu dengan University of Liverpool, oleh Truman Bodden Law School , Grand Cayman.

Program-program ini menyediakan latihan undang-undang yang canggih dan ditawarkan oleh pasukan syarahan Truman Bodden Law School berpengalaman, bersama-sama dengan sumber dan kepakaran yang luas dari The University of Liverpool.

Dua trek pengajian ditawarkan: LL.M atau Diploma Lepasan Ijazah dalam Kewangan Antarabangsa: Undang-undang dan Peraturan.

Program-program ini direka untuk memenuhi keperluan individu-individu yang mencari pengetahuan undang-undang canggih mengenai kewangan dan peraturan antarabangsa di dalam dan tanpa profesion undang-undang.... [-]

Kepulauan Cayman Kepulauan Cayman Online
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Truman Bodden Law School
Alamat
Truman Bodden Law School Old CIBC Building, 54 Edward St, 2nd & 3rd floor
George Town Kepulauan Cayman Online, Kepulauan Cayman
Website
Telefon
+1 345-945-0077