Baca keterangan rasmi

109747_109732_img2018720872.jpg

Mengenai USJ

Universiti Saint-Joseph Universiti Beirut (USJ) adalah sebuah universiti Lebanon swasta yang ditubuhkan pada tahun 1875. Universiti dan darjahnya diiktiraf secara rasmi oleh negara Lubnan, selaras dengan peruntukan pendidikan tinggi swasta yang mengawal pendidikan tinggi di Lubnan.

  • Universiti ini telah diakreditasi oleh AERES (agensi pengkajian dan penyelidikan akademik Perancis) pada tahun 2009.
  • Ia adalah ahli Persatuan Universiti-Universiti Arab, Kesatuan Antarabangsa Universiti, Persatuan Universiti-universiti Bahasa Penuh atau Sebahagian, Persekutuan Antarabangsa Universiti Katolik, Persekutuan Universiti-universiti Katolik Eropah, Persatuan Jesuit Institusi Pendidikan Tinggi di Eropah dan Lebanon, Persatuan Euro-Mediterranean, dan Forum Universiti Kekal EuroMed.
  • Ia mempunyai lebih daripada 200 perjanjian kerjasama universiti yang berlainan, sama ada Arab, Eropah, Amerika, Kanada, Cina, atau Jepun.
  • Ia menempatkan ibu pejabat tetap Persatuan Fakulti Pergigian Arab, yang dianjurkan oleh sekutunya, Fakulti Pergigian Pergigian.
  • Ia menempatkan ibu pejabat tetap Konfederasi Arab untuk Fakulti
  • Ia menempatkan ibu pejabat Institut Confucius untuk mengajar bahasa dan tamadun Cina.
  • Ia menempatkan ibu pejabat Pusat Akademik Jepun.115533_SIOpagepubAinNajmdemiA42019-small.jpg

Kenyataan Misi USJ

Misi, visi dan nilai universiti ditakrifkan dalam Piagamnya. Mereka berputar di sekitar dua paksi utama: pengajaran dan penyelidikan, tetapi terdapat juga paksi ketiga penglibatan sivik.

Dalam erti kata itu, USJ adalah institusi pengajaran dan penyelidikan. Ia menggalakkan kecemerlangan dan bertujuan untuk membentuk murid-muridnya menjadi yang terbaik di negara dan rantau, dengan itu membuka pintu peluang untuk mereka. Bukan itu sahaja, tetapi ia juga bertujuan untuk menggalakkan dialog melalui kebudayaan dan pluringuisme, sementara selebihnya selamat untuk refleksi dan pembinaan karakter.

Piagam itu menghendaki semua anggota universiti universiti berkomitmen untuk menganjurkan kebebasan peribadi sementara masih terbuka untuk penglibatan rohani. Ahli-ahli semua denominasi agama, yang sangat pluraliti adalah idiosyncratic kepada masyarakat Lubnan, dipanggil untuk mengambil bahagian dalam advokasi ini, yang membayangkan tema yang mendasari saling menghormati dan pengetahuan. Piagam itu juga menyatakan bahawa USJ melayani semua anggota komuniti, tanpa mengira perbezaan sosial dan etnik, yang menjelaskan kepentingannya untuk menjaga kepelbagaian dalam fakulti dan badan pelajarnya. USJ enggan mengikuti satu ideologi, memilih untuk menjadikannya kampus ruang terbuka untuk dialog dan pertukaran maklumat selagi tidak ada kebebasan yang dilanggar dan tiada aktiviti akademik terganggu. Ia berharap untuk bertindak sebagai ragi kepada masyarakat yang dimilikinya.

USJ juga mengutamakan "misi ketiga" yang disebut terdahulu: penglibatan sivik. Universiti ini merupakan perintis dalam bidang ini, setelah mengambil inisiatif yang teladan seperti tetapi tidak terhad kepada yang berikut:

  • Sistem perwakilan berkadar yang digunakan semasa pemilihan pelajar untuk mewakili lebih baik semua pihak politik dan menggalakkan lebih banyak orang untuk mengambil bahagian dalam kehidupan demokratik
  • Program sukarelawan "Opération 7ème jour" yang mempromosikan penglibatan sivik dan pembelajaran nilai-nilai sosial, kebangsaan dan manusia

Aktiviti kebudayaan yang dianjurkan oleh pelbagai badan pelajar; ini membolehkan semua orang mempamerkan kemahiran dan bakat mereka, menjadikan kehidupan pelajar lebih meriah.

109745_109728_28513.jpg

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

Saint Joseph University of Beirut

LL.M dalam Undang-Undang Perniagaan Fakulti Undang-Undang dan Ilmu Politik di Saint-Joseph University adalah ijazah sarjana muda satu tahun (dengan kemungkinan untuk memp ... [+]

Pengenalan

LL.M dalam Undang-Undang Perniagaan Fakulti Undang-Undang dan Ilmu Politik di Saint-Joseph University adalah ijazah sarjana muda satu tahun (dengan kemungkinan untuk memperluaskan program ini selama 2 tahun dalam beberapa keadaan). Ia bertujuan memberikan latar belakang akademik yang mantap kepada pelajar dan profesional undang-undang, fasih dalam bahasa Perancis dan Inggeris, yang mengkhususkan diri dalam bidang undang-undang perniagaan dan ingin meningkatkan kemahiran dan kerjaya mereka di firma undang-undang, bank atau syarikat besar di negara-negara Arab dan di luar negara.

Program ini dirancang untuk membiasakan calon dengan peraturan dan amalan undang-undang perniagaan dalam hubungan domestik dan antarabangsa, dan menyesuaikan diri dengan pelbagai sistem perundangan.... [-]

Lubnan Beirut
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Film SIO

Alamat
Beirut, Beirut Governorate, Lubnan