Baca keterangan rasmi

Universiti Paris 2 Panthéon-Assas menganjurkan kepelbagaian dan menanam sinergi sejati antara penyelidikan, pengajaran, dan aplikasi. Ia menawarkan pilihan kursus yang luas dalam pendidikan awal dan berterusan, mengkaji pembelajaran di luar negara dan kerja lapangan.

Dianggap sebagai universiti undang-undang Perancis pertama, University Paris 2 Panthéon-Assas didedikasikan untuk menegakkan tradisi dari mana ia muncul, memelihara, namun sentiasa berusaha meningkatkan tahap kecemerlangannya dalam bidang-bidang berikut: Hukum Swasta dan Sains Jenayah, Undang-Undang Awam, Sains Politik, Undang-undang Rom, Sejarah Undang-Undang, Ekonomi, Pengurusan, Sains Maklumat dan Komunikasi.

Perkongsian kami yang luas tidak hanya dengan agensi Perancis, Eropah dan antarabangsa, tetapi juga dengan firma kewangan dan perindustrian utama, memastikan pelabuhan di dunia profesional dan menjamin kebocoran sebenar yang kami kenal.

Memperhatikan keperluan pelajar, universiti menyediakan program akademik yang disesuaikan dengan dan teratur dalam rangka kerja LMD. Pelbagai perkhidmatan digital, tutorial, pangkalan data perpustakaan yang semakin berkembang dan komprehensif, perkhidmatan kaunseling kursus dan profesional, dan pilihan aktiviti sukan dan budaya ekstrakurikulum semuanya bertindak bersama untuk menyelesaikan dan mengharmonikan pengalaman universiti setiap pelajar.

Kolej Eropah Paris

Di dalam University of Paris 2 dan sebagai sebahagian daripadanya, Kolej Eropah Paris menyatukan pasukan Profesor Paris 2 yang berkualifikasi tinggi dalam bidang Undang-undang Eropah, yang terkenal dengan kecemerlangan pendidikan dan penyelidikan, serta hubungan kuat dengan Perancis, Institusi Eropah dan antarabangsa, dunia perniagaan dan profesion undang-undang.

Universiti ini terletak di Latin Quarter, di tengah-tengah kerusi kuasa dan budaya yang menjadikan Paris tempat yang unik untuk belajar.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

Université Paris II Panthéon-Assas

The LL.M. (Sarjana Undang-Undang) dalam Undang-undang Eropah memberi peluang kepada pelajar untuk memperoleh pemahaman yang menyeluruh mengenai Undang-Undang Eropah di ke ... [+]

Kesatuan Eropah adalah salah satu organisasi sosio-ekonomi yang paling kompleks dan menarik di dunia sekarang ini dan penting untuk memahami fungsi dan sifat sistem perundangannya. Sebagai pemain antarabangsa utama, Kesatuan Eropah telah menjalin hubungan dengan negara-negara di seluruh dunia dalam perdagangan, kerjasama, keupayaan kewangan dan kemanusiaan. Kesatuan Eropah semakin berkembang dan lebih banyak pakar yang diperlukan dalam bidang ini. LLM dalam undang-undang Eropah Université Paris II adalah program yang unik dan ringkas, yang sepenuhnya diajar dalam bahasa Inggeris, yang menawarkan anda kemungkinan untuk mempelajari secara mendalam bidang hukum yang paling relevan dan mendapatkan gambaran tentang implikasi politik, undang-undang dan kewangan yang diperlukannya. Sebuah pasukan profesor yang sangat berpengalaman di Eropah mengajar kursus dan membolehkan anda memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk menghadapi cabaran dan peluang masa kini.... [-]

Perancis Paris
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
Paris, Île-de-France, FR