Universidad Católica de Valencia

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universidad Católica de Valencia "San Vicente Mártir" didedikasikan untuk tujuan kebenaran melalui perkhidmatan kepada maruah orang dan punca Gereja. Kerja-kerja yang dibangunkan di Universiti ini adalah berdasarkan keyakinan yang intim bahawa pengetahuan dan sebab adalah hamba yang setia iman.

Dilahirkan dari hati jemaat Valentinian, Universidad Católica de Valencia "San Vicente Mártir" diturunkan sebagai pusat kreativiti dan penyinaran ilmu yang tiada tandingan untuk kebaikan masyarakat. Buah kerja universiti yang dijalankan selama lebih daripada lima puluh tahun oleh Sekolah Pengajian Kejururawatan Universiti "Ntra Sra De Des Desertarados", lebih daripada tiga puluh oleh Yayasan Edetania dan lebih dari sepuluh oleh Fakultas Kajian Syarikat, Universiti Katolik Pada masa yang sama, ia memerlukan kualiti universiti yang menuntut: kerja bersama antara iman dan akal; pengukuhan komuniti universiti yang sah dalam iklim persahabatan akademik; dan tujuan mewujudkan dan mengekalkan perhubungan pendidikan yang unik dengan pelajar universiti.

Pendidikan lengkap

Universidad Católica de Valencia "San Vicente Mártir" menganggap guru sebagai guru, di mana pengetahuan tidak disebarkan seolah-olah ia merupakan tujuan penggunaan dan penggunaan, tetapi pertama-tama mewujudkan hubungan kedamaian yang menjadi kata dan bukannya suatu transmisi daripada tanggapan. Arahan, pendidikan dan latihan adalah paksi yang membentuk pengajaran kita.

Guru mengajar, memberi sumbangan asas kepada penstrukturan keperibadian; mendidik, membantu untuk menemukan dan mengaktifkan kebolehan dan karunia masing-masing dan bentuk, menurut pemahaman humanistik, di luar kecekapan profesional yang dibingkai dalam pembinaan yang solid dan dalam hubungan yang telus makna hidup.

Universiti Katolik mendekati pendidikan pelajar universiti dalam mencari pendidikan yang kaya dan lengkap. Tujuan keutamaannya ialah mereka memperoleh pendidikan humanistik dan saintifik yang sesuai dengan beberapa kajian yang memberi impak besar kepada masa depan masyarakat kita. Ia juga bertujuan untuk mengintegrasikan pengetahuan dalam tradisi Katolik itu sendiri.

Susulan yang disesuaikan dan dituntut dibuat dari para pelajar, memerhatikan pendidikan individu, melatih mereka dengan kepintaran saintifik, melalui kakitangan pengajar khusus, dan menawarkan mereka pada setiap masa sokongan yang diperlukan dari Perkhidmatan Penjagaan dan Kaunseling Psikopedagogi.

Setiap pelajar universiti menerima susulan individu. Bukan sahaja apa yang mempengaruhi bidang akademik semata-mata, tetapi dalam pembentukannya yang lengkap. Pelajar itu diiringi semasa beliau di Universiti sehingga, selain memperoleh pengetahuan dan kemahiran teknikal khusus untuk pelajaran mereka, mereka berkembang dan matang sebagai seorang dan sebagai seorang profesional.

Semangat universiti membawa kami untuk menghargai kehidupan kecerdasan itu, dengan semangat mencari kebenaran, menghormati maruah orang yang tidak dapat disentuh dan meletakkan kebajikan bersama masyarakat sebelum kepentingan individu individu

Saint Vincent Martyr

Universidad Católica de Valencia "mempercayakan projek universiti ini kepada protomartir Gereja di Valencia dan meletakkannya di tangan mereka supaya Tuhan dapat memperoleh berkat, kebijaksanaan dan cara yang diperlukan untuk melaksanakannya sesuai dengan rancangannya" (Art. Dekri ereksi).

Immaculate Conception

Universiti Katolik telah didirikan pada hari Takhta. Atas sebab ini, perayaan ini diraikan di Universiti dan "seluruh masyarakat pendidikan dijemput untuk sentiasa mempamerkan ketaatan dan penghargaan tertentu kepada Perawan Maria." (Art 5. Dekri Ereksi).

sejarah

Universidad Católica de Valencia "San Vicente Mártir", buah karya universiti yang dijalankan selama lebih dari tiga puluh tahun oleh Persatuan Edetania, telah didirikan oleh Eminentísimo dan Kebanyakan Pendeta En. Cardinal D. Agustín García Gasco, Uskup Agung Emeritus Keuskupan Agung Valencia († 2011), pada 8 Disember 2003, Solemnity of the Immaculate Conception, di Katedral Metropolitan Valencia.

Dalam dekrit pendirian, prelat mengakui keprihatinan Gereja di Valencia selama berabad-abad untuk menyediakan masyarakat Kristian dan masyarakat Valencian dengan institusi yang dibenarkan untuk mencipta, mempromosikan dan menghidupkan semula budaya universiti. Oleh itu, Jemaat adalah protagonis dalam kelahirannya, lima abad yang lalu, dari University of Valencia, dan banyak institusi universiti lain.

Mons José María García Lahiguera († 1989), uskup agung Valencia, dengan kerjasama beberapa institusi keagamaan, telah mewujudkan Sekolah Pengajian Guru Sekolah Edetania pada 3 November 1969 dan merupakan Yayasan Pengumpulan Edetania, pada bulan Januari 1974. Beberapa tahun kemudian, pada tahun 1979, Uskup Agung Valencia Mons, Miguel Roca Cabanellas († 1992) dan Rektor University of Valencia menandatangani perjanjian asuhan Edetania dengan University of Valencia, sah sehingga tahun 2004. Selama tahun-tahun ini, Di kelas Edetania ribuan guru telah dilatih untuk memberikan pengetahuan mereka di sekolah-sekolah Komuniti Valencia.

Pada tahun 1999 pengubahsuaian Undang-undang Yayasan telah diluluskan untuk menyesuaikannya dengan pertumbuhan yang dialami oleh Edetania, dan dengan itu membolehkan pengembangan tawaran pendidikan. Yayasan menandatangani perjanjian dengan Miguel Hernández University of Elche pada bulan Oktober 2002, termasuk ijazah universiti dalam Psikologi, Psikopedagogi, Kegiatan Fizikal dan Sains Sukan, Antropologi Sosial dan Kebudayaan dan Sains Marin, yang diintegrasikan di Fakulti Kemanusiaan dan Pendidikan Edetania.

Dengan pendirian Universidad Católica de Valencia "San Vicente Mártir" ijazah universiti telah disusun semula dalam empat fakulti yang ditakrifkan dengan jelas: pendidikan formal dan tidak formal (Fakulti Pendidikan dan Sains Sukan); perhatian khusus kepada masalah tingkah laku (Fakulti Psikologi dan Sains Kesihatan); analisis budaya dan masyarakat (Fakulti Sosiologi dan Sains Manusia); dan sains laut (Fakulti Sains Eksperimen).

Pada 4 Februari 2005 , Consell meluluskan integrasi Sekolah Kejururawatan Universiti "Nuestra Señora de los Desamparados" dan Sekolah Pengajian Perniagaan. Dengan cara ini Universiti Katolik diperintahkan dalam lima fakulti dan sebuah sekolah universiti.

Pada 13 Mac 2007 , Consell de la Generalitat Valenciana meluluskan penciptaan Fakulti Perubatan di Universidad Católica de Valencia . Dalam fakulti ini kajian Perubatan, Pergigian, Fisioterapi dan Podiatri telah dirangka.

Pada 18 September 2009 , Consell meluluskan penciptaan Fakulti Sains Sosial dan Undang-undang dan pelaksanaan pendidikan universiti yang membawa kepada gelar gelar rasmi Bioteknologi, Undang-undang dan Falsafah.

Pada masa ini, Universidad Católica de Valencia mempunyai 10 fakulti yang mempunyai 24 gelaran sarjana rasmi.

Lokasi

Valencia

Alamat
Carrer de Quevedo, 2,
46001 Valencia, Komuniti Valencia, Sepanyol