University of Lausanne, Faculty of Law , Criminal Justice and Public Administration

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1537, Universiti Lausanne terdiri daripada tujuh fakulti di mana kira-kira 11,500 pelajar dan 2,300 penyelidik bekerja dan belajar. Penekanan diletakkan pada pendekatan interdisipliner, dengan kerjasama yang erat antara pelajar, profesor, dan staf pengajar.

University of Lausanne terletak di tengah-tengah kawasan berbahasa Switzerland Switzerland, di tengah-tengah Eropah - dekat dengan Perancis, Jerman, Itali, dan Austria.

Universiti Lausanne, Fakulti Undang-undang dan Keadilan Jenayah

University of Lausanne terletak berdekatan dengan Geneva dan organisasi-organisasi antarabangsanya menawarkan program pascasiswazah yang unik (bermula dari semester musim gugur atau Spring ) yang membawa kepada anugerah LL.M dalam Undang-undang Ekonomi dan Perdagangan Antarabangsa dan Eropah.

Program ini sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris mengikut spesialisasi berikut:

  • Undang-undang Ekonomi Antarabangsa dan Eropah.
  • Undang-undang Perdagangan Antarabangsa dan Eropah.

Selain itu, kursus bahasa Perancis boleh didapati sepanjang tahun. Dengan cara ini, walaupun pelajar yang tidak berbahasa Perancis, pada mulanya, mempunyai peluang yang baik untuk memperoleh tahap bahasa yang baik untuk kerjaya dalam bidang pemerintahan, perniagaan, amalan undang-undang atau sebuah organisasi antarabangsa.

Kursus-kursus diberikan oleh ahli akademik dan pengamal yang berpengalaman, bekerja di Kerajaan, di firma undang-undang antarabangsa utama dan organisasi antarabangsa di Geneva serta institusi EU di Brussels, Luxembourg, dan Strasbourg.

Lokasi

Lausanne

Alamat
University of Lausanne
Faculty of Law, Criminal Justice and Public administration
CDCEI
Internef Bureau 301
UNIL-Dorigny
CH 1015 Lausanne
+41 (0)21 692 27 87

1015 Lausanne, Vaud, Switzerland