Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Sebagai universiti penyelidikan, Universiti Özyeğin sentiasa membuka ruang baru dan memberikan peluang baru kepada pelajar untuk membolehkan mereka mengetahui kecekapan sebenar mereka. Dalam usaha untuk mempunyai para siswazah yang menonjol dan menjadi satu langkah di hadapan orang lain, Özyeğin menawarkan model pendidikan yang inovatif yang menambah nilai kepada para pelajarnya. Misi utama Universiti Özyeğin adalah untuk mempersiapkan para pelajarnya untuk menjadi siswazah yang berilmu dalam dunia perniagaan, memastikan mereka mengetahui lebih dari satu bahasa asing, memperoleh kemahiran baru melalui aktiviti sosial, terus mengembangkan diri mereka, mengembangkan penglihatan mereka sebelum tamat pengajian melalui internship antarabangsa atau pertukaran program, dan sentiasa berada di perkhidmatan masyarakat.

Sejarah Yayasan

Yayasan Hüsnü M. Özyeğin memulakan usahanya untuk mendirikan Özyeğin University pada musim gugur tahun 2005. Yayasan untuk Universitas Özyeğin melibatkan survei komprehensif yang dilakukan dengan lebih dari 500 mata pelajaran termasuk ahli perniagaan, fakultas, dan universitas dan pelajar sekolah menengah, di samping belajar mengenai "Mengembangkan Sektor dan Profesi di Turki dan di Dunia". Berdasarkan hasil kajian ini, ARAMA Consulting memulakan proses perancangan. Nilai dan visi asas Universiti dibincangkan dan dikenal pasti dengan kerjasama semua pihak yang berkepentingan. Universiti Özyeğin membentuk penglihatannya melalui satu siri bengkel. Lebih daripada 300 peserta menghadiri bengkel ini, termasuk ahli perniagaan, ahli fakulti, pelajar universiti, dan siswazah baru.

Selaras dengan wawasan kolektifnya, Universiti Özyeğin secara rasminya ditubuhkan pada 18 Mei 2007 untuk menjadi universiti unik yang akan menyumbang kepada pembangunan sosial melalui sistem pendidikan modennya, struktur inovatif yang bersepadu dengan kehidupan, pendekatan akademik yang saling berkaitan dengan sektor, dan program akademik disesuaikan dengan sewajarnya.

Universiti Özyeğin mengalu-alukan pelajar pertama di Kampus Altunizade pada September 2008, dan membuka pintu Kampus Çekmeköynya pada September 2011.

Kampus Çekmeköy

The Özyeğin University Çekmeköy Campus adalah kampus universiti yang tenang, damai, dan tenang. Dicipta oleh firma seni bina terkemuka, yang juga merancang bangunan University of Cambridge dan Universiti Princeton, Kampus OzU Çekmeköy adalah kampus pertama yang diiktiraf LEED di Turki. Terletak di atas 280,000 meter persegi tanah, kampus ini menawarkan semua kemudahan dan kemudahan yang diperlukan untuk memupuk perkembangan akademik pelajar, dan pendedahan mereka kepada acara-acara sosial, sukan, dan budaya, melalui bilik-bilik belajar yang tenang dan selesa, bilik darjah moden dan makmal, Pusat Athletic 15.000 meter persegi, perpustakaan seluas 2,600 meter persegi, dan dua auditoriinya dengan kapasiti 350- dan 372 orang.

Visi

Kami adalah universiti penyelidikan keusahawanan dan keusahawanan. Dalam semua program kami, kami berhasrat untuk diiktiraf secara nasional dan antarabangsa sebagai salah satu daripada sepuluh teratas di Turki, Eropah Timur dan Timur Tengah, dan salah satu daripada 200 terbaik di dunia. Graduan kami akan dikenali kerana membuat perbezaan segera untuk majikan mereka.

Misi

Misi Universiti Özyeğin adalah untuk mencipta, berkongsi, dan menggunakan pengetahuan dalam perkhidmatan masyarakat. Agenda penyelidikan penerapan kami mewujudkan pengetahuan yang berguna. Kami berkongsi pengetahuan kami melalui program pendidikan kami yang mengubah kehidupan pelajar kami. Penggunaan pengetahuan ini menjana manfaat ekonomi kepada masyarakat melalui syarikat permulaan dan berputar, dan melalui kecekapan dan produktiviti yang lebih baik untuk syarikat-syarikat yang sedia ada.

Nilai Asas

Nilai utama Universiti Özyeğin adalah kebebasan, fleksibiliti, multidimensi dan aksesibiliti.

  • Universiti ini akan menjadi pendukung kebebasan akademik dan autonomi institusi.
  • Universiti ini akan memberikan fleksibiliti yang meluas kepada pelajar, kakitangan dan institusi yang mana ia bekerjasama. Dengan ciri-ciri seperti struktur fleksibel, program dinamik dan kebebasan dalam pilihan kursus, universiti akan menyediakan para pelajar dan penyelidik dengan kemungkinan untuk menyesuaikan diri dengan perubahan kehidupan perniagaan yang cepat serta peluang pendidikan dan penyelidikan yang boleh disesuaikan mengikut individu perbezaan.
  • Universiti ini akan mengamalkan pendekatan multidimensi yang akan menawarkan kemungkinan dan ciri yang berbeza, dan membangunkan persekitaran termasuk budaya dan pandangan yang berbeza. Universiti ini akan berkembang dalam persekitaran kepelbagaian dengan menyediakan peluang yang berbeza untuk pertukaran budaya, dan menyokong kreativiti, pembelajaran dan penemuan. Dalam konteks ini, sangat penting akan dilampirkan kepada program pertukaran antarabangsa untuk pelajar dan profesor dan kerjasama akademik antarabangsa.
  • Dengan model operasi dan kewangan yang berkesan, universiti itu akan dapat diakses secara kewangan oleh pelajar dari pelbagai segmen Turki dan rantau ini. Terima kasih kepada sistem biasiswa yang berkesan, universiti ini akan memberi peluang kepada pelajar cemerlang dan berjaya yang sumbernya terhad; Sebagai tambahan kepada ini, dalam rangka sistem kredit inovatif, ia akan mewujudkan peluang bagi para pelajar yang sanggup melakukan tanggungjawab kewangan untuk kajian mereka.

Penyataan Bukan Diskriminasi

Universiti Özyeğin mengupah kakitangan akademik dan pentadbiran dan mengakui pelajar tanpa mengira jantina, bangsa, warna, kebangsaan atau etnik, kepercayaan, agama, umur, kecacatan, orientasi seksual atau identiti jantina dan tidak mendiskriminasi berdasarkan gender, bangsa, warna, kebangsaan atau etnik, kepercayaan, agama, umur, kecacatan, orientasi seksual atau identiti jantina dalam pentadbiran dasar pendidikan dan pekerjaannya, penganugerahan biasiswa, atau mana-mana program yang ditaja oleh universiti.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLB

Ozyegin University

Fakulti Undang-undang OzU mempunyai ciri-ciri fakulti yang dibezakan ahli-ahli dalam bidang masing-masing dan kurikulum moden dan mendalam yang memberikan pemahaman yang ... [+]

Mengenai

Ciri-ciri Fakulti Undang-undang OzU

Ahli fakir yang terkenal yang pakar dalam bidang masing-masing,Kurikulum yang moden dan mendalam yang memberikan pemahaman yang meluas mengenai peraturan asas undang-undang dan undang-undang yang berkuatkuasa,Pelbagai pilihan yang memudahkan penyelidikan interdisipliner untuk bertindak balas terhadap perkembangan baruTeori, amalan dan pengajaran tertumpu penyelidikan,Sistem pengajaran baru dengan landasan untuk membolehkan pelajar untuk mengkhususkan bukan sahaja dalam program ijazah mereka tetapi juga bidang bidang minat mereka dan bidang yang diperlukan lain,Sistem pendidikan menggalakkan pelajar bukan sahaja untuk belajar tetapi sentiasa bertanya dan mencari penyelesaian sebagai aktiviti mental dan pilihan gaya hidup,Program sijilGraduan kamiakan memahami dan dapat menggunakan konsep utama undang-undang seperti hak dan ekuiti, keadilan dan demokrasi,akan dapat menganalisis dan mencipta penyelesaian untuk pemikiran dan penilaian nilai masyarakat di mana mereka hidup dengan tanggapan bahawa peraturan undang-undang diciptakan untuk memenuhi keperluan masyarakat,akan responsif kepada keperluan baru yang dibawa oleh dinamik sosial dan budaya dan dapat mencari penyelesaian undang-undang untuk isu-isu pelbagai disiplin hari moden,akan menyedari hakikat bahawa undang-undang adalah badan peraturan yang bertujuan untuk mendapatkan keadilan dan akan berusaha keras untuk menegakkan keadilan,akan diberi hak kematangan intelektual dan rohani dan kebijaksanaan untuk memohon secara adil peraturan undang-undang abstrak kepada insiden sebenar dan dengan itu akan menjadi tujuan sebenar undang-undang, dan,akan mengambil langkah-langkah yang diperlukan untuk perkembangan peribadi mereka dengan kesedaran bahawa undang-undang adalah seni ekspresi diri baik secara lisan maupun secara bertulisProgram Akademik... [-]
Turki Orman Sokak
Sept. 2019
Turki
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy
34794 Orman Sokak, Istanbul, Turki