Bournemouth University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti kami datang jauh dalam masa yang singkat dan kini kami mempunyai lebih daripada 17,000 pelajar yang 1,500 pelajar antarabangsa dari sekitar 130 negara.

Kami mempunyai orientasi profesional yang kuat dengan fokus pada kecemerlangan akademik dan kebolehpasaran siswazah. Dengan cara ilustrasi, kami diiktiraf sebagai Pusat Kecemerlangan dalam Amalan Media di UK dan graduan dari Pusat Kebangsaan Animasi Komputer telah bekerja di Hollywood dalam filem-filem seperti Lord of the Rings, Gladiator, Star Wars, Madagascar dan King Kong. Bidang kepakaran penyelidikan termasuk arkeologi forensik dan sains tempat kejadian jenayah di mana, sebagai contoh, kakitangan sedang menyiasat pembunuhan beramai-ramai di Iraq, Bosnia dan Herzegovina dan Rwanda serta implikasi menggali jejak kaki manusia berusia 40,000 tahun di pusat Mexico.

Bournemouth University terletak di pusat konurbasi bukan perindustrian terbesar di Eropah. Ia berada di lokasi yang indah yang terletak di antara taman nasional terbaru UK, pantai terbaik, dan pelabuhan semulajadi yang terbesar. Ia adalah rumah kepada sektor perkhidmatan kewangan utama (JP Morgan Chase, Persatuan Bangunan Nationwide, dan Liverpool Victoria antara lain) serta mempunyai kepekatan terbesar sekolah bahasa di luar London dan banyak ibu pejabat kebangsaan termasuk Institut Lifeboat Kebangsaan Diraja dan Sunseeker International.

Bournemouth terkenal di dunia sebagai pusat persidangan antarabangsa dan menjadi tuan rumah kepada konferensi politik akademik, profesional dan, tentu saja. Ia juga menawarkan salah satu pameran dan tempat hiburan terbesar di pantai selatan.

Universiti ini adalah pemain yang kuat dalam kehidupan ekonomi dan kebudayaan di South West England. Kami berada di pusat rangkaian pendidikan, perniagaan dan rakan kongsi kerajaan tempatan dan juga memainkan peranan kami dalam persiapan rantau ini untuk Sukan Olimpik 2012.

Bournemouth University mempunyai reputasi cemerlang di kalangan pelajar, ibu bapa dan kakitangan mereka di kolej dan sekolah. Dan, sejak ketibaan saya pada bulan September 2005, kita telah memperkuat reputasi ini dan telah mempertimbangkan apa yang seharusnya seperti di Bournemouth University pada masa depan. Akibatnya, banyak perubahan menarik kini dalam kereta api. Khususnya, kami sedang membina kekuatan kami, sambil membangunkan bidang-bidang baru yang berkaitan profesional, melabur lebih daripada £ 100 juta dalam kakitangan dan kemudahan, dan menyusun semula untuk mengekalkan fokus kami pada kecemerlangan akademik.

Saya harap anda menikmati pengalaman Bournemouth maya anda.

Profesor John Vinney

Rakyat kita

Kami percaya bahawa orang kita adalah aset kita yang paling berharga. Setiap hari, kami menggalakkan mereka untuk mencabar dunia di sekitar mereka dan mengubahnya dengan cara yang positif.

Lebih daripada 2,000 orang bekerja setiap hari untuk menjadikan BU sebuah persekitaran yang bahagia, sihat dan mesra di mana pelajar kita boleh maju dan di mana kecemerlangan dan penyelidikan akademik berjaya. Sama ada Pasukan Eksekutif Universiti kami atau 1,150 kakitangan akademik kami, semua orang berusaha untuk membina rekod kejayaan dan inovasi BU.

Fakulti kami

Semua kursus dan penyelidikan akademik kami dikendalikan oleh empat fakulti kami: Kesihatan

Fakulti Kesihatan

Jabatan: Sains Manusia

Fakulti Pengurusan

Jabatan: Sekolah Perniagaan Bournemouth University (termasuk jabatan: Perakaunan, Kewangan

Fakulti Media

Jabatan: Korporat

Fakulti Sains

Jabatan: Arkeologi, Antropologi

Visi dan nilai

BU2018: Mencipta, Perkongsian, Inspiring
Visi kami membina kejayaan semasa BU untuk mewujudkan tawaran tersendiri berdasarkan kecemerlangan akademik yang disokong oleh kecemerlangan perkhidmatan. Di tengah-tengah adalah gabungan penyelidikan, pendidikan dan amalan profesional yang kuat, mewujudkan pengalaman akademik yang unik di mana jumlahnya lebih besar daripada komponen komponen. Untuk mencapai matlamat ini, kita menggabungkan pengajaran inspirasi, penyelidikan bertaraf dunia dan pemikiran terkini dalam profesion untuk mencipta pertukaran pengetahuan yang berterusan dan bermanfaat yang merangsang idea-idea baru, pembelajaran, dan kepimpinan pemikiran.

Rancangan Strategik 2012-18

Berikutan pelancaran Visi baru BU

Perkara utama pelan adalah:

  • Di tengah-tengah BU akan menjadi gabungan penyelidikan, pendidikan dan amalan profesional yang kuat, mewujudkan pengalaman akademik yang unik di mana jumlahnya lebih besar daripada komponen komponen. Fusion akan menjadi pembeda utama BU, dan ini akan memaklumkan dan membentuk strategi pemasaran kami.
  • Kami akan melabur dalam penghantaran Fusion menerusi penubuhan Dana Pelaburan Fusion £ 3 juta tahunan. Dana ini akan menyokong pelbagai inisiatif praktikal yang akan menyokong dan menyampaikan Fusion.
  • Bidang tumpuan termasuk kakitangan dan pelajar yang menggalakkan untuk bekerjasama untuk mencipta dan menghasilkan bersama pengetahuan dan penyelidikan; memandu pengajaran dan inovasi pedagogi yang cemerlang; meningkatkan kakitangan dan mobiliti pelajar dan rangkaian; menyelaraskan tema penyelidikan kami kepada keperluan masyarakat; dan meningkatkan bahagian kami dari pasaran pendidikan tinggi yang tidak dikawal (pelajar masuk dengan AAB dan di atas atau setaraf di peringkat A, pelajar antarabangsa dan pascasarjana).

Lokasi

Poole

Alamat
Bournemouth University,
Fern Barrow

BH12 5BB Poole, England, United Kingdom