Baca keterangan rasmi

Mengapa Sekolah Undang-undang Edinburgh

Terkenal dengan pandangan antarabangsa dan disiplin kami, kami telah menjadi pusat pendidikan dan penyelidikan undang-undang selama lebih dari 300 tahun.

1707 menandakan asas Fakulti Undang-Undang, yang kini dikenali sebagai Sekolah Undang-undang Edinburgh, yang terletak di Old College bersejarah di jantung Edinburgh, beberapa minit dari kedua-dua Mahkamah Undang-undang dan Parlimen Scotland.

Dengan belajar di Edinburgh Law School, anda akan bergabung dengan komuniti yang aktif, penyelidik terkemuka di dunia, profesional dan pelajar di semua peringkat pendidikan mereka.

Kedudukan

Apabila memilih di mana untuk belajar, sebuah universiti dengan reputasi yang kuat mungkin cukup tinggi pada senarai keutamaan anda dan nama University of Edinburgh adalah salah satu yang mempunyai kesan yang tinggi di seluruh dunia.

  • 14 dalam Peringkat Universiti Peringkat Dunia untuk Undang-Undang.
  • 25 di dunia dan ke 6 di UK untuk undang-undang di Peringkat Universiti 2018 QS World oleh Subject: Law.
  • Ke-4 di UK untuk kuasa penyelidikan, berdasarkan kualiti dan keluasan penyelidikan kami (Research Fortnight Power Rank, REF 2014).

Bandar

Ibukota Scotland adalah sebuah bandar yang indah dan bersejarah yang secara kerap dipilih sebagai salah satu tempat yang paling sesuai untuk hidup di dunia. Cukup besar untuk menawarkan sesuatu untuk semua orang, tetapi cukup kecil untuk merasa seperti di rumah, Edinburgh adalah sebuah kota Eropah yang moden, canggih dan indah dengan masyarakat yang pelbagai dan pelbagai budaya.

  • Kampus Universiti menduduki tempat ke-2 paling indah di UK (Times Higher Education, 2017).
  • Edinburgh menduduki ranking dalam 20 bandar pelajar terbaik di dunia, ke-2 di UK (QS Bandar Pelajar Terbaik 2017).
  • Edinburgh menduduki tempat ke-2 di dunia untuk kualiti hidup (Deutsche bank, 2017).
  • Edinburgh dinobatkan sebagai bandar ketiga paling selamat di dunia berdasarkan tinjauan yang dijalankan oleh Post Office Travel Insurance pada tahun 2015.

Kami akan menyokong anda untuk mencapai matlamat kerjaya anda

Semua pelajar kami mempunyai akses kepada penasihat kerjaya undang-undang pakar yang boleh menawarkan sokongan khusus untuk perancangan dan pembangunan kerjaya anda.

Kami juga membina kemahiran yang berguna dalam pengajaran dan penilaian kami, menggalakkan kemahiran bertulis dan persembahan pelajar kami serta komunikasi dan kebolehan analitikal, serta mengembangkan pengetahuan anda di kawasan pilihan anda.

Anda akan menjadi sebahagian daripada rangkaian yang mengagumkan

Sebagai pelajar pascasiswazah di Edinburgh Law School, anda akan belajar secara langsung dari akademik yang kerjanya mempengaruhi dasar dan praktik, di sini di UK dan di seluruh dunia.

Anda akan belajar bersama pelajar yang datang dari pelbagai negara yang luar biasa dan latar belakang profesional atau akademik, dan perspektifnya hanya akan memperkayakan perbincangan kelas.

Sudah tentu, masa anda dengan kami bukanlah semua tentang pembelajaran. Universiti ini mempunyai pilihan besar pelajar pelajar untuk menyertai atau anda boleh terlibat dengan komuniti pasca siswazah yang diajar oleh Sekolah Undang-undang sendiri untuk membantu anda menjalin persahabatan di luar kelas.

Komuniti pelajar

Hab Universiti Pascasiswazah Edinburgh mengatur acara sosial untuk membantu pelajar pasca siswazah Law School mengenali satu sama lain.

Edinburgh Law Connections adalah komuniti alumni khusus untuk LLM atau siswazah MSc. Kumpulan ini menganjurkan acara rangkaian biasa dengan bekas pelajar.

Kami menawarkan banyak pilihan

Sama ada anda sedang mempertimbangkan PhD atau program yang diajarkan, anda akan dapat melihat topik luar biasa yang ditawarkan di sini, dari keadilan jenayah kepada undang-undang komersial, atau dari harta intelektual kepada peraturan perbankan antarabangsa.

Anda boleh belajar dengan kami di sini di Edinburgh atau dari jauh dari program pembelajaran Online kami.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Program ini bertujuan untuk melengkapi anda dengan pemahaman yang mendalam tentang bidang teras undang-undang persendirian di dua tradisi undang-undang yang besar di Erop ... [+]

Penerangan program

Program ini bertujuan untuk melengkapi anda dengan pemahaman yang mendalam tentang bidang teras undang-undang persendirian di dua tradisi undang-undang yang besar di Eropah, undang-undang umum dan sivil. Ia menawarkan anda peluang untuk mendapatkan kelayakan lanjutan yang baik secara akademik yang ketat dan bermanfaat secara profesional.

Melukis pada tradisi sivil dan undang-undang umum, ia menggabungkan kajian komparatif bidang utama undang-undang persendirian dengan dinamik inisiatif harmonisasi Eropah. Ia amat sesuai untuk mereka yang telah mengkaji pelbagai mata pelajaran undang-undang persendirian di peringkat sarjana, walaupun ia juga terbuka kepada mereka yang ijazah sarjana muda undang-undang telah menggabungkan pakar-pakar lain.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Program ini bertujuan untuk mempromosikan pengetahuan dan pemahaman yang lebih lanjut tentang hubungan antara undang-undang, teknologi, perdagangan dan masyarakat dalam a ... [+]

Penerangan program

Program ini bertujuan untuk mempromosikan pengetahuan dan pemahaman yang lebih lanjut tentang hubungan antara undang-undang, teknologi, perdagangan dan masyarakat dalam arti yang paling luas.

Ia meneroka peranan undang-undang dalam menanggapi, mengawal selia dan mempromosikan, teknologi baru dan baru muncul, dan juga menekankan peranan teknologi dalam menyokong dan membimbing proses perundangan dan kehakiman.

Tumpuan ijazah adalah bersifat antarabangsa dari subjek dan setiap kursus menawarkan analisis komparatif perkembangan undang-undang semasa.

Struktur program

Program ini menawarkan pelbagai kursus dari bidang teknologi, komunikasi, IP dan undang-undang perubatan dengan perspektif antarabangsa, memberikan anda pilihan untuk menyesuaikan program sesuai dengan keperluan dan minat anda.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Program LLM yang unik dan antarabangsa ini meneliti bagaimana undang-undang bertindak balas, mengawal selia, dan menggalakkan teknologi baru dan baru muncul. ... [+]

Penerangan program

Program LLM yang unik dan antarabangsa ini meneliti bagaimana undang-undang bertindak balas, mengawal selia, dan menggalakkan teknologi baru dan baru muncul.

Teknologi inovatif dan penumpuan dalam teknologi menyebabkan perubahan masyarakat yang belum pernah terjadi sebelumnya. Isu undang-undang baru timbul, dan respons peraturan baru muncul. Undang-undang boleh membantu - atau menghalang - keupayaan masyarakat untuk meraih ganjaran yang optimum daripada pembangunan teknologi.

Sepanjang program ini, anda akan mengkaji mod peraturan yang berlainan - undang-undang, pasaran, teknologi itu sendiri - dan menganalisis secara kritikal kelebihan dan kekurangan masing-masing. Potensi teknologi untuk menyokong proses perundangan dan kehakiman juga diperiksa.... [-]

United Kingdom UK Online
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Program ini menawarkan pelbagai kursus yang menarik dan fleksibel, membolehkan anda menyesuaikan LLM sesuai dengan keperluan khusus profesional dan peribadi anda. ... [+]

Penerangan program

Program ini menawarkan pelbagai kursus yang menarik dan fleksibel, membolehkan anda menyesuaikan LLM sesuai dengan keperluan khusus profesional dan peribadi anda.

Untuk menjadi berkesan di peringkat antarabangsa, profesional undang-undang, orang perniagaan, dan pembuat dasar perlu memahami budaya undang-undang yang berbeza dan cara mengendalikan dan berkomunikasi dalam konteks perniagaan alternatif dan rangka kerja pengawalseliaan. Program ini menyediakan persekitaran pembelajaran yang ideal untuk individu-individu tersebut untuk membangunkan kemahiran dan pengetahuan di mana kajian lanjut atau kerjaya yang relevan dapat dibina.

Program ini merangkumi isu-isu asas dalam bidang undang-undang, termasuk:... [-]

United Kingdom UK Online
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Program popular ini menawarkan anda asas yang mantap dalam asas-asas sistem undang-undang antarabangsa dan hubungan antarabangsa. Ia menawarkan anda peluang untuk mengiku ... [+]

Penerangan program

Program popular ini menawarkan anda asas yang mantap dalam asas-asas sistem undang-undang antarabangsa dan hubungan antarabangsa. Ia menawarkan anda peluang untuk mengikuti kursus pakar lanjutan mengikut kepentingan peribadi dan pelan kerjaya anda dan sesuai untuk mereka yang mahukan pakar dalam undang-undang antarabangsa awam.

Struktur program

Anda mesti menyelesaikan 180 kredit pengajian - 60 kredit diambil dalam disertasi wajib dan baki 120 kredit diambil dalam kursus yang diajar.

Kursus akan diketuai oleh ahli-ahli akademik Sekolah Undang-undang Edinburgh, yang merupakan pemimpin dalam bidang mereka. Anda dijangka bersedia terlebih dahulu dengan membaca bahan-bahan yang diperlukan dan dengan mencerminkan isu-isu yang akan dibincangkan, dan penyertaan anda dalam kelas akan dinilai.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Program ini bertujuan untuk memberi anda pemahaman yang lebih mendalam mengenai bagaimana undang-undang komersial antarabangsa beroperasi dalam amalan, dengan pelbagai pi ... [+]

Penerangan program

Program ini bertujuan untuk memberi anda pemahaman yang lebih mendalam mengenai bagaimana undang-undang komersial antarabangsa beroperasi dalam amalan, dengan pelbagai pilihan kursus yang mencerminkan kepentingan, pengalaman dan fokus industri kakitangan akademik kami.

Globalisasi dan perkembangan dalam teknologi telah membawa kepada peningkatan yang ketara dalam perdagangan antarabangsa dalam barangan dan perkhidmatan, dalam pelaburan antarabangsa, dan dalam pembangunan pasaran kewangan global. Pada masa yang sama, dunia perdagangan antarabangsa telah melihat pertumbuhan utama dalam pengawalseliaan aktiviti komersil di peringkat kebangsaan dan antarabangsa, dan dalam litigasi dan timbang tara antarabangsa. LLM ini bertujuan untuk membantu anda memahami konteks antarabangsa di mana perniagaan kini beroperasi.... [-]

United Kingdom UK Online
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

LLM dalam Undang-undang Perubatan dan Etika merangkumi kepakaran dan tradisi Sekolah Undang-undang Edinburgh untuk menyampaikan program interdisipliner yang berfokus seca ... [+]

Penerangan program

LLM dalam Undang-undang Perubatan dan Etika merangkumi kepakaran dan tradisi Sekolah Undang-undang Edinburgh untuk menyampaikan program interdisipliner yang berfokus secara antarabangsa yang menggabungkan pembelajaran fleksibel dengan pengajaran yang paling terkini untuk semua isu penting yang melibatkan perubatan, undang-undang, dan etika hari ini.

Undang-undang perubatan adalah bidang pengajian yang menarik kerana kemajuan dalam penyelidikan perubatan dan teknologi baru mengalihkan sempadan perubatan. Isu-isu kesihatan baru muncul dan hak pesakit semakin mengambil tahap tengah. Dilema yang baru dan kompleks medis-hukum timbul dalam amalan klinikal, dalam realiti kesihatan manusia, dan dalam hubungan antara pesakit dan profesional penjagaan kesihatan.... [-]

United Kingdom UK Online
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Sejak penubuhan Sistem Bretton Woods selepas Perang Dunia Kedua, kita telah melihat evolusi hubungan ekonomi antarabangsa yang luar biasa ke arah saling ketergantungan da ... [+]

Penerangan program

Sejak penubuhan Sistem Bretton Woods selepas Perang Dunia Kedua, kita telah melihat evolusi hubungan ekonomi antarabangsa yang luar biasa ke arah saling ketergantungan dan integrasi. Perbincangan mengenai proses ini, yang dikenali sebagai globalisasi ekonomi, adalah perkara biasa.

Program ini bertujuan untuk memberi anda pengetahuan yang mendalam dan pemahaman kritikal tentang institusi, peraturan, dan prinsip sistem ekonomi antarabangsa, serta isu-isu undang-undang dan dasar utama yang timbul daripada globalisasi ekonomi dunia.

Struktur program ini direka untuk memastikan anda memperoleh pengetahuan yang menyeluruh dan pemahaman kritikal mengenai cawangan-cawangan teras undang-undang ekonomi antarabangsa melalui kursus-kursus wajib sambil membenarkan kursus pemilihan pilihan yang disesuaikan secara individu, bergantung kepada minat peribadi anda dan rancangan kerjaya masa depan.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Program ini memberikan momentum bagi sesiapa yang berminat dalam kerjaya yang bermanfaat dalam bidang undang-undang, perniagaan, politik atau dasar dalam EU, atau seterus ... [+]

Penerangan program

Program ini memberikan momentum bagi sesiapa yang berminat dalam kerjaya yang bermanfaat dalam bidang undang-undang, perniagaan, politik atau dasar dalam EU, atau seterusnya. Pengetahuan lebih mendalam mengenai undang-undang EU telah menjadi lebih relevan setelah undian baru-baru ini pengundi UK untuk meninggalkan Uni Eropa. Undang-undang EU adalah subjek yang kompleks dan menarik yang beratnya lebih berat pada pembuatan dasar di UK, Eropah dan di peringkat antarabangsa, itulah sebabnya pengetahuan mendalam tentang undang-undang Eropah sangat penting untuk sebarang kerjaya undang-undang.

Rundingan mengenai pemergian UK dari EU akan menimbulkan persoalan yang rumit dengan status khas yang mungkin untuk Scotland (atau bahkan panggilan baru untuk kemerdekaan) menambah lapisan lebih lanjut. Walaupun selepas Brexit yang disebut, undang-undang EU akan tetap relevan dengan peguam di UK bukan sahaja ketika mereka berurusan dengan soalan pra-Brexit, tetapi juga kerana hubungan EU-UK masa depan mungkin dipengaruhi olehnya. Terhadap latar belakang itu, pentingnya pengetahuan lanjutan dalam undang-undang EU untuk pekerjaan di sektor awam dan swasta hanya akan meningkat.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Program ini direka untuk memberi anda pengetahuan dan pemahaman yang lebih mendalam tentang undang-undang harta intelek dalam persekitaran antarabangsa, Eropah dan domest ... [+]

Penerangan program

Program ini direka untuk memberi anda pengetahuan dan pemahaman yang lebih mendalam tentang undang-undang harta intelek dalam persekitaran antarabangsa, Eropah dan domestik (Inggeris).

Subjek teras program meliputi kedua-dua undang-undang harta intelektual substantif dan tempat dan peranan harta intelektual, bukan hanya dalam konteks hukumnya tetapi juga dalam konteks sosial, etika, budaya dan komersialnya. Program ini merangkumi paten, hak cipta, tanda dagangan, reka bentuk, hak pangkalan data, pelanggaran keyakinan, lulus dan hak generik sui, serta menyiasat pelbagai isu yang menopang undang-undang dan dasar harta intelek kontemporari.

Struktur program

Anda mesti menyelesaikan 180 kredit pengajian - 60 kredit diambil dalam disertasi wajib dan baki 120 kredit diambil dalam kursus yang diajar.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Program ini membolehkan anda membangunkan pemahaman sepenuhnya tentang hak harta intelek (IP). Program ini bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan pem ... [+]

Penerangan program

Program ini membolehkan anda membangunkan pemahaman sepenuhnya tentang hak harta intelek (IP).

Program ini bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan pemahaman yang lebih mendalam mengenai undang-undang dan dasar IP dalam konteks domestik (UK), serantau (Eropah) dan antarabangsa.

Program ini meliputi undang-undang substantif mengenai semua hak IP utama, termasuk hak cipta, reka bentuk, tanda dagangan, dan paten, serta kerahsiaan, lulus, hak pangkalan data dan perlindungan IP lain. Program ini juga menangani perjanjian antarabangsa yang mengawal undang-undang IP, aspek undang-undang untuk mengkomersialkan dan menguatkuasakan IP dan pelbagai isu-isu undang-undang dan dasar topikal.... [-]

United Kingdom UK Online
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Program ini menawarkan peluang yang ideal untuk mempelajari perdebatan kontemporari dalam kedua-dua undang-undang jenayah dan keadilan jenayah di peringkat lanjutan. Port ... [+]

Penerangan program

Program ini menawarkan peluang yang ideal untuk mempelajari perdebatan kontemporari dalam kedua-dua undang-undang jenayah dan keadilan jenayah di peringkat lanjutan.

Portfolio kursus yang luas akan membantu anda memahami konsep dan teori utama yang menyokong undang-undang jenayah dan keadilan jenayah dan bagaimana mereka beroperasi dalam amalan.

Ia sesuai untuk pelajar yang telah belajar undang-undang di peringkat sarjana muda dan ingin membangunkan pemahaman mereka tentang keadilan jenayah khususnya. Ia menyediakan anda untuk bekerja lebih lanjut dalam bidang ini, sama ada profesional atau akademik.

Struktur program

Anda mesti menyelesaikan 180 kredit pengajian - 60 kredit diambil dalam disertasi wajib dan baki 120 kredit diambil dalam kursus yang diajar.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Program inovatif ini bertujuan untuk mengatasi tumpuan sempit terhadap peraturan undang-undang dan meletakkan kajian undang-undang korporat dalam kerangka disiplin dan pe ... [+]

Penerangan program

Program inovatif ini bertujuan untuk mengatasi tumpuan sempit terhadap peraturan undang-undang dan meletakkan kajian undang-undang korporat dalam kerangka disiplin dan perbandingan yang lebih luas.

Portfolio kursus yang ditawarkan pada program ini membolehkan anda memperoleh pengetahuan yang mendalam mengenai perkara-perkara undang-undang, ekonomi, kewangan dan perbandingan yang merangkumi seluruh kitaran hayat perbadanan.

Struktur program

Anda mesti menyelesaikan 180 kredit pengajian - 60 kredit diambil dalam disertasi wajib dan baki 120 kredit diambil dalam kursus yang diajar.

Kursus akan diajar dalam seminar, yang diketuai oleh ahli-ahli komuniti akademik Sekolah Undang-undang dan oleh pengamal undang-undang dan perniagaan berpengalaman. Dalam beberapa kursus, anda dikehendaki menyampaikan persembahan individu atau kumpulan. Kemasukan ke beberapa kursus bergantung kepada anda setelah mempelajari topik yang relevan di peringkat sarjana. Anda juga akan menjalankan disertasi di bawah pengawasan anggota akademik kakitangan.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Infrastruktur perundangan dan pengawalseliaan dan konsep teori asas yang mendasari kewangan global telah mengalami perubahan asas sejak 2008. Ini mempunyai kesan mendalam ... [+]

Penerangan program

Infrastruktur perundangan dan pengawalseliaan dan konsep teori asas yang mendasari kewangan global telah mengalami perubahan asas sejak 2008. Ini mempunyai kesan mendalam terhadap teori dan amalan undang-undang kewangan dan juga operasi kewangan global.

Perkembangan ini, mulai dari amalan kewangan yang sentiasa berubah, impak teknologi, dan infrastruktur pengawalseliaan yang kompleks, telah mewujudkan persekitaran yang mencabar bagi mereka yang ingin bekerja dalam bidang perbankan global dan kewangan sebagai pemimpin industri atau pembuat dasar dan pengawal selia.

Kerjaya yang berjaya di pasaran global hari ini memerlukan pengetahuan luas dan mendalam mengenai undang-undang, peraturan dan amalan kewangan global dan domestik yang rumit dan canggih. Skillet ini mungkin tidak dikembangkan tanpa kajian yang menyeluruh dan pemahaman yang kukuh tentang teori ekonomi dan kawal selia yang menyokong operasi kewangan global yang meluas kepada pengaruh teknologi kewangan yang mengganggu.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Program ini direka bentuk untuk melengkapkan anda dengan pengetahuan yang lebih maju, pelbagai disiplin tentang isu dan teknik yang berkaitan dengan perlindungan alam sek ... [+]

Penerangan program

Program ini direka bentuk untuk melengkapkan anda dengan pengetahuan yang lebih maju, pelbagai disiplin tentang isu dan teknik yang berkaitan dengan perlindungan alam sekitar dan pengurusan sumber semula jadi, dengan penekanan khusus terhadap perubahan iklim.

Anda akan menganalisis dan menilai perkembangan bersejarah dan berterusan undang-undang antarabangsa, Eropah dan kebangsaan untuk perlindungan alam sekitar, hubungan antara tahap pembuatan undang-undang yang berbeza dan interaksi antara undang-undang alam sekitar dan bidang undang-undang lain. Anda juga akan memilih kursus pilihan untuk melengkapkan kajian undang-undang anda dengan analisis aspek sains dan sosioekonomi perlindungan alam sekitar.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Kesihatan individu dan penduduk adalah masalah kebimbangan sosial yang semakin meningkat. Mencapai kesihatan yang baik dan menyampaikan inovasi penjagaan kesihatan yang b ... [+]

Penerangan program

Kesihatan individu dan penduduk adalah masalah kebimbangan sosial yang semakin meningkat. Mencapai kesihatan yang baik dan menyampaikan inovasi penjagaan kesihatan yang berkesan. Pelbagai bidang mempunyai peranan untuk dimainkan, termasuk undang-undang.

Sebagai pelajar dalam program ini, anda akan meneliti topik yang mencerminkan beberapa cabaran undang-undang dan etika kontemporari utama yang dihadapi oleh mereka yang bekerja dalam bidang perubatan, dan meletakkannya dalam konteks sosial dan sejarah mereka. Ini termasuk isu-isu yang timbul dalam konteks genetik, pembiakan dibantu, pengguguran, standard rawatan perubatan, perubatan pemindahan, kesihatan mental, keputusan awal, bunuh diri dibantu, penyelidikan perubatan, dan peruntukan sumber yang terhad.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

LLM ini dalam Undang-undang Teknologi Maklumat memberi tumpuan kepada rangka kerja pengawalseliaan yang mengawal teknologi maklumat dalam tetapan antarabangsa, Eropah dan ... [+]

Penerangan program

LLM ini dalam Undang-undang Teknologi Maklumat memberi tumpuan kepada rangka kerja pengawalseliaan yang mengawal teknologi maklumat dalam tetapan antarabangsa, Eropah dan domestik.

Program ini sangat topikal, menjelajah generasi kedua - dan kadang kala generasi ketiga - peraturan yang telah berkembang dari rangka undang-undang awal tahun 2000an. Perkembangan baru dalam teknologi juga merupakan tumpuan utama, kerana ini memaksa kita untuk sentiasa meninjau konsep teknologi maklumat dan tanggapan undang-undang yang sesuai.

Peraturan teknologi maklumat beroperasi di seluruh bidang kuasa, dan persenyawaan salib tindak balas peraturan berlaku di muka antara undang-undang dalam negeri, serantau dan antarabangsa. Matlamat kami adalah untuk membolehkan anda memahami persenyawaan silang ini, untuk dapat menjumpainya dan meletakkan diri anda di dalamnya.... [-]

United Kingdom UK Online
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
David Hume Tower George Square Edinburgh
EH8 9JX Edinburgh, Scotland, United Kingdom