Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa Sekolah Undang-undang Edinburgh

Terkenal dengan pandangan antarabangsa dan disiplin kami, kami telah menjadi pusat pendidikan dan penyelidikan undang-undang selama lebih dari 300 tahun.

1707 menandakan asas Fakulti Undang-Undang, yang kini dikenali sebagai Sekolah Undang-undang Edinburgh, yang terletak di Old College bersejarah di jantung Edinburgh, beberapa minit dari kedua-dua Mahkamah Undang-undang dan Parlimen Scotland.

Dengan belajar di Edinburgh Law School, anda akan bergabung dengan komuniti yang aktif, penyelidik terkemuka di dunia, profesional dan pelajar di semua peringkat pendidikan mereka.

Kedudukan

Apabila memilih di mana untuk belajar, sebuah universiti dengan reputasi yang kuat mungkin cukup tinggi pada senarai keutamaan anda dan nama University of Edinburgh adalah salah satu yang mempunyai kesan yang tinggi di seluruh dunia.

  • 14 dalam Peringkat Universiti Peringkat Dunia untuk Undang-Undang.
  • 25 di dunia dan ke 6 di UK untuk undang-undang di Peringkat Universiti 2018 QS World oleh Subject: Law.
  • Ke-4 di UK untuk kuasa penyelidikan, berdasarkan kualiti dan keluasan penyelidikan kami (Research Fortnight Power Rank, REF 2014).

Bandar

Ibukota Scotland adalah sebuah bandar yang indah dan bersejarah yang secara kerap dipilih sebagai salah satu tempat yang paling sesuai untuk hidup di dunia. Cukup besar untuk menawarkan sesuatu untuk semua orang, tetapi cukup kecil untuk merasa seperti di rumah, Edinburgh adalah sebuah kota Eropah yang moden, canggih dan indah dengan masyarakat yang pelbagai dan pelbagai budaya.

  • Kampus Universiti menduduki tempat ke-2 paling indah di UK (Times Higher Education, 2017).
  • Edinburgh menduduki ranking dalam 20 bandar pelajar terbaik di dunia, ke-2 di UK (QS Bandar Pelajar Terbaik 2017).
  • Edinburgh menduduki tempat ke-2 di dunia untuk kualiti hidup (Deutsche bank, 2017).
  • Edinburgh dinobatkan sebagai bandar ketiga paling selamat di dunia berdasarkan tinjauan yang dijalankan oleh Post Office Travel Insurance pada tahun 2015.

Kami akan menyokong anda untuk mencapai matlamat kerjaya anda

Semua pelajar kami mempunyai akses kepada penasihat kerjaya undang-undang pakar yang boleh menawarkan sokongan khusus untuk perancangan dan pembangunan kerjaya anda.

Kami juga membina kemahiran yang berguna dalam pengajaran dan penilaian kami, menggalakkan kemahiran bertulis dan persembahan pelajar kami serta komunikasi dan kebolehan analitikal, serta mengembangkan pengetahuan anda di kawasan pilihan anda.

Anda akan menjadi sebahagian daripada rangkaian yang mengagumkan

Sebagai pelajar pascasiswazah di Edinburgh Law School, anda akan belajar secara langsung dari akademik yang kerjanya mempengaruhi dasar dan praktik, di sini di UK dan di seluruh dunia.

Anda akan belajar bersama pelajar yang datang dari pelbagai negara yang luar biasa dan latar belakang profesional atau akademik, dan perspektifnya hanya akan memperkayakan perbincangan kelas.

Sudah tentu, masa anda dengan kami bukanlah semua tentang pembelajaran. Universiti ini mempunyai pilihan besar pelajar pelajar untuk menyertai atau anda boleh terlibat dengan komuniti pasca siswazah yang diajar oleh Sekolah Undang-undang sendiri untuk membantu anda menjalin persahabatan di luar kelas.

Komuniti pelajar

Hab Universiti Pascasiswazah Edinburgh mengatur acara sosial untuk membantu pelajar pasca siswazah Law School mengenali satu sama lain.

Edinburgh Law Connections adalah komuniti alumni khusus untuk LLM atau siswazah MSc. Kumpulan ini menganjurkan acara rangkaian biasa dengan bekas pelajar.

Kami menawarkan banyak pilihan

Sama ada anda sedang mempertimbangkan PhD atau program yang diajarkan, anda akan dapat melihat topik luar biasa yang ditawarkan di sini, dari keadilan jenayah kepada undang-undang komersial, atau dari harta intelektual kepada peraturan perbankan antarabangsa.

Anda boleh belajar dengan kami di sini di Edinburgh atau dari jauh dari program pembelajaran Online kami.

Lokasi

Edinburgh

Alamat
David Hume Tower
George Square
Edinburgh

EH8 9JX Edinburgh, Scotland, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami