Manchester Metropolitan University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Manchester Met mempunyai warisan yang bangga sejak tahun 1824. Kami juga merupakan salah satu universiti terbesar di UK dengan lebih daripada 38,000 pelajar.

Kami menduduki ranking antara 200 universiti teratas dunia di bawah umur 50 tahun menurut Times Higher Education Young University Rankings 2019 yang merupakan ukuran komitmen kami untuk menyampaikan dan menyokong penyelidikan dan pengajaran yang berkualiti.

Kemudahan

Kami mempunyai kemudahan yang sangat baik termasuk lebih dari 4,000 PC pelajar serta perpustakaan kampus yang dibuka 24/7 sepanjang masa. Kami juga mempunyai program pelaburan £ 400m yang dirancang untuk meningkatkan kemudahan pengajaran dan penyelidikan kami, bangunan dan ruang awam.

Penyelidikan

85% daripada penyelidikan kami mempunyai kesan 'terkemuka' atau 'luar biasa antarabangsa' menurut Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan (REF) 2014-21 dan Sekolah Perniagaan kami mempunyai akreditasi AACSB dan AMBA yang berprestij, meletakkannya di antara kumpulan elit sekolah perniagaan di seluruh dunia .

Sokongan Pelajar

Kami mempunyai kakitangan yang berpengalaman yang menawarkan nasihat kerjaya dan pelajaran Bahasa Inggeris percuma dan kami juga mempunyai Pejabat Antarabangsa yang berdedikasi untuk memastikan bahawa pelajar antarabangsa menerima semua sokongan yang mereka perlukan untuk berjaya.

Fakta Utama

  • Pengalaman Pelajar: Kami mempunyai lebih daripada 3,500 pelajar antarabangsa dari lebih 140 buah negara
  • Lokasi yang sangat baik: Manchester adalah bandar terbaik UK untuk hidup dalam (* Global Liveability Survey 2018
  • Keterlanjuran: Kami mempunyai pelbagai biasiswa untuk pelajar antarabangsa sehingga £ 5,000

Lokasi

Manchester

Alamat
Manchester Metropolitan University, All Saints Building, All Saints
M15 6BH Manchester, England, United Kingdom