Baca keterangan rasmi

Manchester Metropolitan University mempunyai warisan yang membanggakan sejak tahun 1824. Ia merupakan salah satu universiti terbesar di UK, dengan lebih daripada 38,000 pelajar, dan merupakan rumah kepada penduduk pelajar antarabangsa yang beragam dari lebih daripada 120 buah negara.

Universiti ini menduduki ranking di antara 200 universiti teratas dunia di bawah 50 tahun *, yang merupakan ukuran komitmennya untuk menyampaikan dan menyokong penyelidikan dan pengajaran yang berkualiti.

Kampus Manchester Metropolitan terletak di tengah-tengah Manchester, di antara tempat-tempat muzik, seni, membeli-belah dan sukan yang terkenal di dunia dan Chinatown kedua terbesar di UK. Manchester dianggap sebagai 'kota terbaik untuk hidup di Britain' ** dan salah satu daripada 10 bandar paling menarik di dunia †.

Universiti sedang menjalani program pelaburan £ 400m untuk meningkatkan kemudahan pengajaran dan penyelidikannya, bangunan dan ruang awam.

85% daripada penyelidikan Manchester Metropolitan mempunyai kesan yang 'terkemuka di dunia' atau 'antarabangsa yang sangat baik', Sekolah Seni Bina telah menduduki tempat ke-7 di dunia ‡ dan Sekolah Perniagaannya mempunyai akreditasi AACSB dan AMBA yang berprestij, meletakkannya di antara kumpulan elit sekolah perniagaan di seluruh dunia.

Manchester Metropolitan menyediakan pelajarnya dengan acara berkerja biasa termasuk bengkel nasihat, rangkaian industri, penceramah tetamu dan pameran kerjaya. Universiti mempunyai hubungan industri dengan syarikat-syarikat global, termasuk Nike, Hilton, DHL dan Dentsu Aegis Network§, dan pelajar mendapat manfaat dari akses sepanjang hayat kepada perkhidmatan kerjaya digital.

Universiti menyediakan pilihan biasiswa kepada pelajar antarabangsa, sehingga nilai £ 5,000.

* Times Higher Education Young University Rankings 2018

** Kajian Kebiasaan Global 2018 oleh Unit Perisikan Ekonomi

† Masa Keluar Indeks Kehidupan Bandar 2018

†† Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan (REF) 2014-21

‡ Kedudukan Universiti Dunia QS mengikut Subjek 2018

§Berdasarkan penempatan pada tahun 2017-18

Jumlah beasiswa yang disebutkan berkaitan dengan tahun akademik 2018-19 dan boleh berubah untuk tahun akademik 2019-20

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Manchester Metropolitan University

Direka untuk menyediakan anda kehidupan sebagai peguamcara, program LPC di Manchester Law School akan menyediakan anda dengan permulaan yang menyeluruh dan ketat untuk ke ... [+]

Gambaran keseluruhan

Mengamalkan kemahiran undang-undang anda dalam situasi hidup. Dan pelajari teori terbaru dari ahli akademik. Manchester Law School memberikan anda yang terbaik dari kedua-dua dunia dalam komuniti universiti yang menyokong.

Sama ada ia bekerja melalui kajian kes dalam kumpulan, atau belajar tentang kelakuan profesional dari seorang pemimpin dalam bidang, kami menyediakan anda seumur hidup sebagai peguamcara. Kami mengembangkan pengetahuan undang-undang anda sambil meneroka bahagian komersial apa yang diperlukan untuk berjaya.

Amalan kehidupan sebenar

Anda akan membina kemahiran yang anda perlukan untuk berfikir dan berkelakuan sebagai seorang profesional. Temubual pelanggan, menulis surat nasihat, menyediakan dokumen undang-undang, muncul di mahkamah - kursus interaktif kami meliputi semuanya.... [-]

United Kingdom Manchester
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Manchester Metropolitan University

Pantas kerjaya undang-undang anda dengan kursus penukaran Graduate Diploma in Law (GDL). Direka untuk pelajar yang mahukan cabaran dan ganjaran kerjaya undang-undang, tet ... [+]

Gambaran keseluruhan

Diploma Lulusan Graduate kami (GDL) adalah kursus penukaran. Sekiranya anda mempunyai ijazah sarjana bukan undang-undang ia boleh membantu anda mendapatkan kelayakan undang-undang pertama anda dengan cepat. Dalam masa satu tahun, anda akan meletakkan asas-asas yang anda perlukan untuk mencipta kerjaya undang-undang.

Terdapat tumpuan yang kuat dalam membangunkan kemahiran undang-undang praktikal anda. Kami juga akan membantu anda mengembangkan pengetahuan undang-undang asas yang anda perlukan untuk bekerja di sektor ini.

Ini merupakan pengenalan hebat kepada undang-undang dan batu loncatan untuk kelayakan undang-undang lanjut, seperti Kursus Amalan Undang-Undang untuk menjadi peguamcara atau Kursus Latihan Profesional Bar untuk menjadi seorang peguam.... [-]

United Kingdom Manchester
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

LLM

Manchester Metropolitan University

Memberi anda peluang untuk memperluaskan pengetahuan anda tentang undang-undang dan mengembangkan kemahiran penyelidikan undang-undang yang canggih, yang diajar LL.M akan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Jika anda bersedia untuk mengambil kerjaya undang-undang anda dalam arah tertentu, LLM adalah langkah seterusnya yang sangat baik.

Kursus ini direka untuk memperluaskan pengetahuan anda tentang undang-undang sambil membangunkan kemahiran penyelidikan undang-undang anda yang canggih. Anda boleh memastikan LLM anda luas, atau anda boleh pakar dalam salah satu daripada empat bidang:

Undang-undang KesetaraanUndang-undang EropahHak manusiaUndang-undang dan Masyarakat

Menggali lebih mendalam

Anda akan belajar daripada pakar akademik kami dan mengamalkan profesional undang-undang semasa anda melihat lebih mendalam bagaimana dan mengapa undang-undang dibentuk dan bagaimana ia digunakan.... [-]

United Kingdom Manchester
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
Manchester Metropolitan University,
All Saints Building, All Saints

Manchester, England, M15 6BH GB
Media Sosial