Nottingham Trent University - Nottingham Law School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Nottingham Law School adalah salah satu daripada sekolah undang-undang universiti terbesar di UK dengan reputasi untuk inovasi dan menyampaikan piawaian tertinggi latihan undang-undang dan pendidikan. Misi kami adalah untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya masa depan mereka dan kami mempunyai rekod prestasi yang terbukti dalam pekerjaan siswazah. Kelayakan sekolah bercakap untuk diri mereka sendiri.

Kecemerlangan pengajaran

Pautan kami dengan firma-firma undang-undang tempatan, negara dan antarabangsa yang terkemuka dan dewan peguambela 'menjaga kita di barisan hadapan dalam pendidikan undang-undang. NTU adalah dalam sepuluh universiti di UK bagi bilangan pelajar yang mengambil penempatan kerja selama setahun (HESA 2013-14). Undang-undang projek Pusat Nasihat memenangi anugerah kami menyediakan lebih 100 peluang untuk mendapat ganjaran, pengalaman undang-undang yang praktikal. Anda akan diajar oleh kakitangan sisi undang-undang yang berkelayakan yang mempunyai pengalaman praktikal sebenar dalam industri undang-undang dan juga oleh ahli akademik terkemuka, yang penyelidikan mendorong kursus kami. Kami menyedari bahawa kajian fleksibel adalah semakin penting, yang menawarkan program sepenuh masa, separuh masa dan pembelajaran jarak jauh. Semua ijazah sarjana muda undang-undang kami diiktiraf oleh Lembaga Peraturan Peguamcara dan Lembaga Piawaian Peguam sebagai Ijazah Undang-undang Kelayakan. Kursus Amalan Undang-undang kami telah secara berterusan menerima penggredan yang paling tinggi oleh Persatuan Undang-undang / Peguamcara Peraturan Lembaga sejak penubuhannya. Kami adalah salah satu daripada sembilan pertubuhan pendidikan disahkan oleh Lembaga Piawaian Bar untuk menyampaikan Bar Kursus Latihan Profesional. Kami menawarkan pelbagai LLMs, kedua-dua akademik dan profesional, dan juga PhD dan Profesional Doktor program. Kami adalah yang pertama untuk menawarkan LLM sepenuh masa dalam Kemahiran Advokasi di luar Amerika Syarikat. Kami juga menawarkan pelbagai tersendiri bearing dan CPD kursus anugerah pengamal, termasuk Sijil Profesional kami di Trade Mark Amalan dan Sijil Lepasan Ijazah dalam Perkhidmatan Perundangan Peraturan. Diploma Siswazah kami sangat-rated dalam perjalanan penukaran Undang-undang mempunyai kadar kelulusan sebanyak 90%. Berkaliber tinggi penyelidikan di Nottingham Law School telah diiktiraf di bawah REF 2014. Lebih 88% daripada hasil penyelidikan yang sekolah yang dinilai didapati kualiti sekurang-kurangnya diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Tempat untuk menjadi

Kemudahan cantik Nottingham Law School, termasuk bilik mahkamah olok-olok, perpustakaan £ 13 juta, lebih 7,000 stesen kerja komputer dan bangunan yang baru diubahsuai, memastikan pelajar-pelajar kita mempunyai persekitaran yang terbaik di mana untuk belajar. Kami mempunyai bahagian seluruh perpustakaan khusus untuk Nottingham Law School terdiri daripada jurnal, buku teks, teks pengamal, laporan dan undang-undang. A kerjaya dan pengambilan berdedikasi perkhidmatan untuk kursus profesional kami menyediakan pelajar dengan bimbingan dan bantuan dalam pencarian mereka untuk kontrak latihan atau latihan dalam kamar. Peluang yang menarik wujud untuk belajar di Eropah dengan program Sekolah Musim Panas Antarabangsa kami. Mengapa tidak meningkatkan kerjaya anda dengan mempelajari bahasa asing, menyertai salah satu daripada banyak kelab dan persatuan kami, termasuk Lex Persatuan Undang-undang, atau bersenam di kemudahan sukan yang sangat baik kita?

Lokasi

Nottingham

Alamat
Nottingham Trent University
Burton Street

NG1 4BU Nottingham, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami