Baca keterangan rasmi

Sebuah universiti bertaraf dunia

Universiti Swansea adalah universiti yang diketuai oleh penyelidikan yang telah membuat perbezaan sejak tahun 1920. Masyarakat universiti berkembang maju pada penemuan dan penemuan, dan menawarkan keseimbangan yang tepat dalam pengajaran dan penyelidikan yang sangat baik, dipadankan dengan kualiti hidup yang dicemburui.

Universiti telah menikmati tempoh pertumbuhan yang besar, dan kami telah mencapai cita-cita kami untuk menjadi tiga universiti penyelidikan terulung, melonjakkan jadual liga Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014 ke 26 di UK dari 52 tahun 2008.

Di samping itu, Program Pembangunan Kampus yang bercita-cita tinggi sedang berjalan - salah satu projek ekonomi pengetahuan terbesar di UK dan dalam lima besar di Eropah.

Ia melibatkan penciptaan Kampus Bay, sebuah pembangunan baru £ 450 juta pada pendekatan timur ke bandar, bersama dengan transformasi kampus Singleton Park yang ada sekarang.

Komuniti dwi-kampus pelbagai budaya Swansea menyediakan perspektif global dan peluang untuk mendapatkan kemahiran yang berlangsung seumur hidup.

Sejajar dengan wawasan pengasas perindustriannya pada tahun 1920, Swansea University akan:

 • Menyediakan persekitaran kecemerlangan penyelidikan, dengan penyelidikan yang di dunia yang terkemuka, kerjasama di peringkat global dan diiktiraf di peringkat antarabangsa;
 • Memberikan pengalaman pelajar yang cemerlang, dengan penyelidikan yang diterajui dan pengajaran amalan yang didorong oleh yang berkualiti tinggi yang menghasilkan graduan global berpendidikan dan dilengkapi untuk pencapaian peribadi dan profesional yang cemerlang;
 • Gunakan kekuatan penyelidikan, kerjasama dengan industri dan capaian global, untuk memacu pertumbuhan ekonomi, kemakmuran angkat, memperkayakan masyarakat dan kehidupan budaya of Wales dan, menyumbang kepada kesihatan, masa lapang dan kesejahteraan rakyatnya.

A beacon untuk kerjasama perintis

Dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014, Swansea University mencapai cita-cita untuk menjadi 30 universiti penyelidikan di UK.

Kedudukan REF kami pada 26 adalah "lompatan terbesar di kalangan institusi yang berintensifkan penyelidikan," menurut Times Higher Education. Kini, ketika universiti itu hampir tahun seratus tahun pada 2020, kita mempunyai matlamat baru. Mereka adalah untuk:

 • Menjadi sebuah universiti bertaraf 30 universiti di UK pada 2018
 • Teruskan rancangan pengembangan kami yang bercita-cita tinggi
 • Memperluaskan jangkauan global kami; dan
 • Bergerak rapat menjadi salah satu daripada 200 universiti teratas di dunia.

Dalam REF 2014 kualiti penyelidikan Swansea telah diletakkan setanding dengan enam universiti Russell Group. Kami juga menduduki tempat ke-22 untuk kesan penyelidikan itu.

Kami percaya ...

Kesamaan peluang

Swansea University bertujuan untuk menyediakan persekitaran kerja dan pembelajaran yang inklusif dan menyokong, yang bebas daripada diskriminasi yang tidak adil dan membolehkan kakitangan dan pelajar memenuhi potensi peribadi mereka.

Pasukan Universiti Equal Opportunities secara aktif menyokong kakitangan dan pelajar untuk mengenal pasti dan menghalang mana-mana halangan yang berpotensi, dan memastikan bahawa Universiti menawarkan kesaksamaan peluang kepada semua kakitangan dan pelajar, tanpa mengira kaum, jantina, umur, kecacatan, orientasi seksual, agama dan kepercayaan, jantina penempatan semula, kehamilan dan status bersalin, atau perkahwinan dan status perkongsian sivil.

Projek kesetiaan universiti yang sedang berlangsung termasuk Athena SWAN, Indeks Kesetaraan Tempat Kerja, Piagam Bangsa Mark, dan Panduan Universiti Stonewall (AKA Gay Dengan Ijazah). Maklumat lanjut boleh didapati di laman web Kesempatan Peluang.

Bermaruah di tempat kerja dan belajar

Kebangkitan di Dasar Kerja dan Kajian menggalakkan maruah semua pelajar dan kakitangan di Universiti dengan menghapuskan semua bentuk tingkah laku yang menyinggung, dan mewujudkan persekitaran kerja dan pembelajaran yang bebas daripada gangguan dan agresif. Ahli-ahli Universiti harus dilayan dengan maruah dan hormat dan dilindungi daripada gangguan dan intimidasi di tempat kerja dan belajar.

Menyokong bahasa Welsh

Kami komited untuk menyokong, mempromosikan dan memperkayakan budaya Welsh dan bahasa Welsh secara aktif.

Sebagai sebahagian daripada visi kami, kami bertujuan untuk meningkatkan pengalaman pelajar kami dengan meningkatkan peluang untuk belajar melalui medium Welsh dan meningkatkan penggunaan.

Kami juga akan meningkatkan peluang untuk semua ahli Universiti yang boleh, menggunakan bahasa Welsh dan mengukuhkan imej universiti di Wales sebagai institusi dwibahasa.

Memperkayakan kehidupan orang lain

Discovery adalah organisasi yang diketuai oleh sukarelawan yang bertujuan memperkayakan kehidupan orang-orang di Swansea. Organisasi ini membayangkan komuniti di mana orang dianggap sebagai sama dan tidak didiskriminasi atau dirugikan oleh masyarakat.

Penemuan bertujuan untuk:

 • Memperkayakan kehidupan orang-orang di Swansea agar mereka dapat memenuhi potensi mereka sebagai individu yang diberi kuasa dan sebagai anggota kumpulan dan masyarakat.
 • Menawarkan pengalaman dan peluang baru melalui pelbagai kegiatan yang diterajui pelajar dalam komuniti yang membawa kepada peningkatan persefahaman dan persamaan bersama.
 • Secara aktif menyokong pelajar untuk menyedari perkembangan peribadi mereka dan kesan terhadap diri mereka dan kehidupan orang lain melalui penglibatan mereka dalam aktiviti berasaskan komuniti.

Universiti Sihat

Swansea telah ditetapkan sebagai salah satu daripada 'Bandar Sihat' Pertubuhan Kesihatan Sedunia, yang menyertai kumpulan elit bandaraya yang bekerjasama untuk meningkatkan kesihatan masyarakat setempat. Begitu juga, Swansea University telah ditunjuk sebagai Universiti Sihat dan telah menubuhkan rangkaian yang sihat di kampus dengan tujuan untuk meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan masyarakat universiti.

Pelajar antarabangsa

Swansea University diiktiraf sebagai Universiti Top 200 untuk Pelajar Antarabangsa Dunia dan kami mengalu-alukan aplikasi dari pelajar antarabangsa dari seluruh dunia.

Kami menggalakkan pelajar antarabangsa kami untuk membuat permohonan melalui sistem aplikasi dalam talian kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang membuat aplikasi sarjana atau pascasiswazah untuk belajar di Swansea University sila lawati laman permohonan kami.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLB

Swansea University

Ambil langkah pertama ke arah pelbagai kerjaya yang menarik dan bermanfaat dalam undang-undang dengan gelar LLB Law Single Honour. ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

Ambil langkah pertama ke arah pelbagai kerjaya yang menarik dan bermanfaat dalam undang-undang dengan gelar LLB Law Single Honour.

Anda akan mendapat landasan komprehensif di tujuh bidang yang diliputi oleh ijazah undang-undang yang berkelayakan; Undang-undang Kontrak, Undang-Undang Jenayah, Undang-undang Tanah, Ekuiti dan Amanah, Undang-undang EU, Undang-Undang Tort dan Undang-undang Awam.

Apabila kemajuan anda berkembang, anda boleh memilih dari pelbagai bidang subjek khusus undang-undang yang berkaitan dengan perubatan, hak asasi manusia, keluarga, alam sekitar, perdagangan, pekerjaan, dan media.

Sepanjang pengajian anda, anda akan membangunkan penyelidikan dan kemahiran analitikal yang sangat baik dan belajar untuk membentangkan idea anda secara lisan secara lisan dan secara bertulis.... [-]

United Kingdom Swansea
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

LLM

Swansea University

LLM kami dalam Hak Asasi Manusia meneliti cabaran kontemporari yang dihadapi oleh masyarakat global dan kesan mereka terhadap hak asasi manusia dari negara ke peringkat a ... [+]

Gambaran keseluruhan

LLM kami dalam Hak Asasi Manusia meneliti cabaran kontemporari yang dihadapi oleh masyarakat global dan kesan mereka terhadap hak asasi manusia dari negara ke peringkat antarabangsa.

Anda akan mendapat pemahaman yang mendalam tentang cabaran-cabaran hak asasi manusia dan kemungkinan tindak balas melalui undang-undang, dasar dan amalan.

Pilih daripada pelbagai modul, dengan tumpuan praktikal, diajar oleh pakar hak asasi manusia.

Ciri-ciri utama

LLM kami dalam Hak Asasi Manusia menawarkan:

Satu program yang dirancang di sekitar penyelidikan berkaliber tinggi - Kajian kes kesan REF 2014 College on hak asasi kanak-kanak mencapai kedudukan tertinggi sebanyak 4 *Akademi yang mempunyai hubungan yang kuat dengan rakan-rakan luar dalam bidang hak asasi manusiaPendekatan antara disiplin dan pelbagai disiplinTumpuan kepada pelbagai cabaran dalam hak asasi manusiaPeluang untuk menangani pelbagai topik hak asasi manusia di beberapa kawasan tematikPenerangan... [-]
United Kingdom Swansea
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Swansea University

LLM dalam Hak Asasi Manusia akan memberikan anda pengetahuan dan kemahiran untuk menangani beberapa cabaran terbesar yang dihadapi masyarakat hari ini, membuka peluang ke ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

LLM dalam Hak Asasi Manusia akan memberikan anda pengetahuan dan kemahiran untuk menangani beberapa cabaran terbesar yang dihadapi masyarakat hari ini, membuka peluang kerjaya yang menarik dalam bidang hak asasi manusia.

Anda akan mendapat pemahaman mendalam mengenai cabaran-cabaran hak asasi manusia di seluruh dunia dan kemungkinan tindak balas melalui undang-undang, dasar dan amalan.

Program LLM ini diajarkan oleh para pakar hak asasi manusia dan direka bentuk di sekitar penyelidikan yang luar biasa - kajian kes dampak terhadap hak asasi kanak-kanak mencapai pencapaian tertinggi dalam penilaian mutlak penyelidikan terkini (REF 2014).

Mengapa Hak Asasi Manusia di Swansea?... [-]
United Kingdom Swansea
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Swansea University

Baru untuk 2018, LLM di LegalTech adalah program tuan yang inovatif dan topikal, yang menerangkan bagaimana teknologi seperti Kecerdasan Buatan dan kesan Blockchain terha ... [+]

Baru untuk 2018, LLM di LegalTech adalah program tuan yang inovatif dan topikal, yang menerangkan bagaimana teknologi seperti Kecerdasan Buatan dan kesan Blockchain terhadap perkhidmatan undang-undang.

Organisasi dari dunia undang-undang dan teknologi akan terlibat dalam penyampaian program, yang akan menawarkan peluang untuk bekerja dengan sistem perisikan buatan; untuk membangunkan aplikasi dan penyelesaian LegalTech; untuk menjadi selesa bekerja dengan Big Data, dan memahami cabaran undang-undang dan pengawalseliaan yang berkaitan dengan teknologi.

Ciri-ciri utama

Menjadi salah satu LLM pertama di UK di lulusan LegalTech!

Memperoleh pengetahuan dan pengalaman untuk berkembang menjadi seorang peguam / pengamal perkhidmatan abad ke-21 yang mampu menggunakan teknologi yang berbeza untuk membantu amalan undang-undang dan mendorong inovasi di seluruh profesion.... [-]

United Kingdom Swansea
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Swansea University

LLM di LegalTech meletakkan anda di barisan hadapan bidang yang berkembang pesat, membuka peluang kerjaya yang menarik untuk memanfaatkan kuasa teknologi dalam profesion ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

LLM di LegalTech meletakkan anda di barisan hadapan bidang yang berkembang pesat, membuka peluang kerjaya yang menarik untuk merasakan kuasa teknologi dalam profesion undang-undang.

Kecerdasan Buatan dan teknologi yang berkaitan memainkan peranan yang semakin meningkat dalam amalan undang-undang. Program tuan inovatif dan topikal ini akan memberi anda kemahiran untuk memahami dan merangkul teknologi baru ini, untuk membuat inovasi, dan meletakkan 'LegalTech' menjadi amalan.

Anda akan meneroka bagaimana teknologi seperti Kecerdasan Buatan (AI) dan perkhidmatan undang-undang yang berkesan terhadap Blockchain. Anda juga akan berpeluang untuk bekerjasama dengan sistem AI, untuk membangunkan aplikasi dan penyelesaian LegalTech, untuk menjadi selesa bekerja dengan Big Data, dan memahami cabaran-cabaran undang-undang dan pengawalseliaan yang berkaitan dengan teknologi.... [-]

United Kingdom Swansea
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Swansea University

Laut adalah penting untuk kewujudan manusia - untuk perdagangan, laluan navigasi, dan sebagai sumber utama sumber asli. Kepakaran undang-undang dalam isu-isu yang berkait ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

Laut adalah penting untuk kewujudan manusia - untuk perdagangan, laluan navigasi, dan sebagai sumber utama sumber asli. Kepakaran undang-undang dalam isu-isu yang berkaitan dengan undang-undang di kawasan ini selalu dalam permintaan.

LLM kami dalam Undang-undang Maritim Antarabangsa akan memberi anda pemahaman yang mendalam tentang undang-undang mengenai kontrak untuk pengangkutan barang, insurans laut, perdagangan antarabangsa dan undang-undang laut.

Belajar dari pakar dengan pengalaman akademik dan praktikal yang tinggi, anda akan mendapat pengetahuan dan kemahiran pakar yang sangat dihargai oleh majikan, dan membuka peluang kerjaya yang menarik.

Mengapa Undang-undang Maritim Antarabangsa di Swansea?... [-]
United Kingdom Swansea
Oktober 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Swansea University

LLM dalam Undang-undang Perdagangan Antarabangsa akan memberikan anda pengetahuan dan kemahiran untuk membuka jalan kepada pelbagai kerjaya yang menarik dalam bidang unda ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

LLM dalam Undang-undang Perdagangan Antarabangsa akan memberikan anda pengetahuan dan kemahiran untuk membuka jalan kepada pelbagai kerjaya yang menarik dalam bidang undang-undang yang penting dan pelbagai ini.

Belajar dari pakar dengan pengalaman akademik dan praktikal yang tinggi, anda akan mendapat pemahaman yang mendalam tentang cabaran-cabaran undang-undang dan praktikal yang mengelilingi urus niaga komersil antarabangsa.

Ijazah LLM ini akan membantu anda menjadi pakar dalam undang-undang komersial, dengan pengetahuan dan kemahiran yang sangat dihargai oleh majikan.

Mengapa Undang-undang Perdagangan Antarabangsa di Swansea?

Sebagai pelajar pascasiswazah di Sekolah Undang-undang Hillary Rodham Clinton, anda akan menjadi sebahagian daripada sekolah undang-undang yang diiktiraf secara global, dengan persekitaran akademik yang berkembang maju untuk kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan, dan menawarkan pengalaman pelajar yang luar biasa.... [-]

United Kingdom Swansea
Oktober 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Swansea University

Pembekalan tenaga adalah penting kepada kemakmuran ekonomi global. LLM kami di Minyak, Gas dan Tenaga Boleh Diperbaharui akan memberikan anda pemahaman yang mendalam tent ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

Pembekalan tenaga adalah penting kepada kemakmuran ekonomi global. LLM kami di Minyak, Gas dan Tenaga Boleh Diperbaharui akan memberikan anda pemahaman yang mendalam tentang aspek undang-undang dan komersil yang rumit, untuk membuka peluang kerjaya yang menarik.

Belajar dari pakar dengan pengalaman akademik dan praktikal yang tinggi, anda akan mendapat pemahaman yang mendalam tentang undang-undang mengenai industri minyak dan gas dan sumber tenaga baru, terutama yang boleh diperbaharui.

Mengapa Undang-undang Tenaga, Gas dan Tenaga Boleh Diperbaharui di Swansea?

Sebagai pelajar pascasiswazah di Sekolah Undang-undang Hillary Rodham Clinton, anda akan menjadi sebahagian daripada sekolah undang-undang yang diiktiraf secara global, dengan persekitaran akademik yang berkembang maju untuk kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan, dan menawarkan pengalaman pelajar yang luar biasa.... [-]

United Kingdom Swansea
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Swansea University Singleton Park Swansea SA2 8PP Wales, UK
SA2 8PP Swansea, Wales, United Kingdom