UWL University of West London

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

 • Universiti 50 terbaik dalam Panduan Universiti Guardian 2019.
 • Kedudukan sebagai universiti moden di London. *
 • Anugerah Pelajaran Times Tinggi 2018 untuk 'Universiti Terbaik Tahunan'
 • Universiti moden di London untuk Kepuasan Pelajar **

University of West London bukan sahaja menyediakan pendidikan berkualiti tinggi berkait rapat dengan pekerjaan, tetapi meletakkan pelajar di tengah-tengah komuniti yang mesra dan menyokong. Universiti ini melabur £ 150 juta di sebuah kampus baru di laman Ealing untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran dan sosial pelajar; Perkembangan itu termasuk perpustakaan baru, Kesatuan Pelajar yang diperbaharui, kemudahan pengajaran baru dan studio baru untuk stesen radio pelajar.

 • Terletak di barat London, universiti itu terletak di pinggiran salah satu kawasan perniagaan UK yang paling berjaya 'The Golden Mile', serta sangat berhubung dengan bandar. Sebuah perjalanan 20 minit atau kereta api akan membawa anda ke / dari Central London atau ke / dari Lapangan Terbang Heathrow.
 • University of West London , University of Career, adalah Universiti moden di London untuk kebolehpasaran: 98% pelajar berada dalam pekerjaan atau pendidikan lanjut dalam masa enam bulan selepas tamat pengajian.
 • UWL mempunyai hubungan erat dengan industri termasuk pertubuhan kebangsaan dan antarabangsa.
 • Semua Sekolah mempunyai kakitangan yang berkelayakan tinggi yang mempunyai banyak pengalaman industri dalam bidang pilihan mereka dan komited untuk membangunkan kemahiran dan aspirasi kerjaya pelajar.
 • Universiti menawarkan penginapan yang dibina di lokasi Brentford mereka, dengan bas ulang-alik percuma yang disediakan di antara kampus dan Ealing Broadway.
 • Universiti ini mempunyai komuniti pelajar yang bersemangat dan semua pelajar mempunyai peluang untuk terlibat dengan Kesatuan Pelajar yang mempunyai pelbagai persatuan dan acara istimewa yang disediakan untuk semua orang.

UWL menawarkan dua pengambilan utama; setiap Januari dan September, serta Mei untuk program Sarjana Muda. Bagi pelajar dalam tahun pertama UG atau PG mereka belajar universiti ini juga menawarkan sehingga 100 Biasiswa Duta Antarabangsa (bernilai sehingga £ 5,000) setiap tahun - memberikan anda setiap alasan untuk memohon pengajian anda di barat London.

Lokasi Lively

Universiti ini terletak di kawasan yang meriah dan selamat di barat London di mana pelajar boleh mengharapkan masyarakat multinasional di depan pintu rumah mereka. Terdapat rangkaian pengangkutan awam yang sangat baik dan juga bas ulang-alik percuma antara tapak-tapak London barat UWL dan stesen Ealing Broadway. Ia kurang dari 30 minit di Bawah Tanah ke pusat bandar dengan Cross Rail tidak lama lagi untuk memperbaiki pautan pengangkutan lebih jauh.

UWL mempunyai tiga tapak. Dua tapak boleh didapati di London barat - Brentford dan Ealing - dan yang ketiga di Reading, yang khusus mengawasi pelajar Kejururawatan dan Kebidanan. Tapak Ealing terletak di daerah bersejarah yang menarik dengan banyak kafe dan taman dan berdekatan dengan Ealing Broadway Shopping Centre (rumah fesyen, kecantikan, elektrik, telekom dan bahan makanan). Laman ini sendiri adalah ruang pengajaran utama UWL tetapi juga rumah bagi pelbagai kedai kopi dan restoran, gim dan bar Union Student. Kemudahan sukan yang lebih lanjut seperti padang bola sepak dan kriket hijau juga boleh didapati secara tempatan di Ealing.

Tapak Brentford adalah kemudahan 11-tingkat moden, mudah dikenali semasa perjalanan di sepanjang koridor M4, dan juga rumah kepada Paragon Lets; penginapan yang dibina oleh tujuan universiti. Stesen kereta api Brentford - kurang dari lima minit berjalan kaki - menyediakan sambungan kereta api langsung ke London Waterloo atau di luar bandar menuju Windsor.

Kampus Dalam dan Sekitar

Kemudahan Baru

Sebagai sebahagian daripada projek pembangunan semula yang UWL baru-baru ini selesai, pelbagai kemudahan pengajaran dan pembelajaran baru telah diwujudkan di seluruh tapak Ealing dan Brentford. Antaranya adalah perpustakaan akses 24-jam, bilik mahkamah yang mengejutkan, studio radio pakar, teater lengkap dan pusat simulasi pakar untuk pelajar-pelajar yang belajar dengan Kolej Kejururawatan, Perbidanan dan Penjagaan Kesihatan. Makmal Inovasi Makanan baru-baru ini telah dilancarkan, seperti Westmont Enterprise Hub - inkubator permulaan, dan Pusat Faringdon yang menempatkan teknologi radar menembusi tanah. Simulator penerbangan baru (Penerbangan Pad) juga dibuka dengan segera.

Kesatuan Pelajar

Kesatuan Pelajar UWL (UWLSU) diiktiraf sebagai Kesatuan Pelajar Terbaik di England pada tahun 2017 **. Tujuan utama Kesatuan Pelajar adalah untuk mewakili kedua-dua pelajar individu dan badan pelajar secara keseluruhannya. Pelajar juga boleh menyertai mana-mana masyarakat yang dikendalikan oleh pelajar di kampus, dengan pelbagai pilihan untuk dipilih. UWLSU juga mempunyai bar, kedai kopi dan gimnya sendiri yang boleh mendapat manfaat dari pelajar sepanjang tahun.

Perumahan

Perumahan yang selamat dan selamat adalah keperluan untuk pelajar antarabangsa semasa belajar di universiti. Terdapat pelbagai pilihan untuk pelajar antarabangsa yang belajar di London termasuk penginapan persendirian, perumahan berkongsi atau Paragon Lets.

Paragon Lets adalah tapak penginapan pelajar di UWL dikendalikan oleh Notting Hill Housing dan sangat disyorkan untuk pelajar tahun pertama. Penginapan kediaman pelajar yang dibina khas ini terletak di tapak Brentford. Setiap bilik mempunyai akses internet jalur lebar dan kemudahan tandas dan pancuran mandian en-suite. Dapur dan ruang makan komunal disediakan untuk setiap kumpulan lapan bilik.

Bas ulang-alik

Universiti ini mengiktiraf bahawa pelajar akan ingin meneroka apa yang London tawarkan sambil belajar dan membantu memudahkan ini dengan menyediakan perkhidmatan bas ulang-alik percuma untuk menyambungkan laman web tersebut ke pautan pengangkutan utama. Perkhidmatan Bus Shuttle UWL menghubungkan Ealing Broadway (Barisan Tengah, Barisan Daerah, Barisan Lingkaran, Kereta Api Kereta Api dan kereta api utama) ke laman Brentford (5 minit berjalan kaki ke stesen kereta api utama Brentford). Di antara ia juga berhenti di tapak Ealing dan stesen South Ealing (garis Piccadilly), memberikan pelajar setiap peluang untuk memanfaatkan masa mereka di bandar.

Bidang Pengajian

University of West London adalah institusi awam awam yang diiktiraf secara rasmi, yang menawarkan kursus-kursus terakreditasi di peringkat pengajian berikut:

 • Sarjana Muda
 • Pascasiswazah.

Kursus Yayasan Bersepadu (sebagai sebahagian daripada ijazah), Sarjana Muda dan kursus Bahasa Inggeris pra-sesi juga ditawarkan.

Universiti ini menawarkan pelbagai portfolio kursus sarjana dan pascasarjana di seluruh sekolah akademik yang berikut:

 • Kolej Muzik London
 • London School of Film, Media
 • Sekolah Sains Manusia dan Sosial
 • Kolej Kejururawatan, Perbidanan dan Penjagaan Kesihatan
 • Sekolah Perniagaan Claude Littner
 • Sekolah Undang-undang dan Kriminologi
 • London Geller College of Hospitality and Tourism
 • Sekolah Pengkomputeran dan Kejuruteraan

Laluan Masuk

Pasukan Pengajian Kursus di University of West London sentiasa tersedia untuk membantu para pelajar memilih kursus yang tepat dari spektrum seni, perniagaan, kesihatan dan kursus media penuh - ini termasuk asas yang sesuai atau kursus Bahasa Inggeris jika pelajar tidak mempunyai gred untuk terus ke tahap ijazah.

Aplikasi Sarjana Muda

Pelajar antarabangsa yang memohon kursus sarjana muda boleh memohon kepada UWL secara terus menggunakan borang permohonan dalam talian Universiti . Sebagai alternatif, pelajar boleh memohon menggunakan Perkhidmatan Kemasukan Universiti dan Kolej (UCAS).

Permohonan Pasca Siswazah

Pemohon untuk kursus pascasiswazah mesti memohon secara langsung ke Universiti dengan menggunakan borang dalam talian . Permohonan lepasan ijazah akan dipertimbangkan bersama-sama dengan laporan pengadil (jika diperlukan) dan pelajar juga perlu menghadiri temuduga.

Yuran dan Biasiswa

Yuran tuisyen

Pelajar luar negara di University of West London perlu membayar kos penuh kajian mereka. Tahap yuran pelajar yang perlu dibayar bergantung pada keperluan tertentu. Keperluan juga akan berubah bergantung pada tahap pengajian dan kursus yang dipilih.

Pelajar perlu membayar £ 3,000 dari yuran mereka sebagai deposit yang tidak dapat dikembalikan apabila mereka menerima tawaran dari Universiti. Bagi mereka yang yurannya dibayar oleh penaja luar negara, bayaran penuh yuran semasa atau sebelum pendaftaran adalah wajib.

Maklumat lanjut tentang keperluan yuran pengajian boleh didapati di laman web universiti.

Beasiswa Duta

University of West London menawarkan sehingga 100 Biasiswa Duta Antarabangsa setiap tahun akademik kepada pelajar pada tahun pertama mereka sama ada UG atau PG. Biasiswa ini menyediakan sokongan kewangan (melalui diskaun pada yuran pengajian tahun pertama) kepada pelajar cemerlang yang ingin menjadi duta bagi universiti.

Kaveat:

* T he Times / Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.
** Kajian Pelajar Kebangsaan (NSS) 2017.
Ini adalah angka terbaru mengikut Petunjuk Prestasi Pekerjaan (EPI) yang dikeluarkan oleh Agensi Perangkaan Pendidikan Tinggi HESA pada tahun 2018.
NB: Universiti moden ditakrifkan sebagai institusi pengajian tinggi yang mendapat status universiti, dan seterusnya, 1992. UWL menerima kedudukan yang disenaraikan di atas apabila dibandingkan dengan semua universiti moden yang lain yang terdapat di dalam panduan / kaji selidik yang disebut.

Lokasi

London

University of West London

Alamat
St Mary’s Road, Ealing
W5 5RF London, England, United Kingdom
Telefon
+44 (0) 20 8231 2440