Baca keterangan rasmi

Diilhamkan oleh masa lalu kami untuk membantu membentuk masa depan anda

Dengan 50 tahun kecemerlangan akademik di belakang kami sebagai Universiti, kami terus mengembangkan reputasi antarabangsa dan penyediaan kursus. Kami sentiasa menjadi perintis dalam membangunkan subjek kursus baru, mencerminkan dan menjangkakan keperluan majikan, pelajar dan masyarakat keseluruhannya.

Bradford adalah universiti pertama di luar London untuk menawarkan kursus sarjana separuh masa, dan kursus kami direka bentuk sebagai tindak balas kepada landskap perniagaan, sosial, saintifik dan alam sekitar yang berubah.

Dari Sekolah Perniagaan moden yang pertama, yang mempunyai reputasi antarabangsa, ke ijazah Pengajian Keamanan yang pertama, kami terus menawarkan pembelajaran yang relevan, praktikal dan berguna untuk semua pelajar kami.

Hari ini persatuan kami dengan majikan telah berkembang di seluruh dunia. Kerjasama kami terdiri daripada persatuan dengan majikan tempatan melalui inisiatif penglibatan majikan kami, kepada perkongsian di luar negara termasuk di Singapura, Brunei, Malaysia, Pakistan dan India.

"Anda boleh yakin dengan perkembangan Universiti anda pada masa akan datang dengan dinamisme yang sama seperti yang telah ditunjukkan pada masa lalu - pendidik lelaki dan wanita yang menerima pendidikan dan latihan yang relevan dengan keperluan masyarakat kita yang berubah."

Harold Wilsonbekas Perdana Menteri dan Canselor pertama kita

Strategi, Dasar, Misi dan Nilai

Segala-galanya, tidak kira berapa kecil, menjadi sebahagian daripada misi kami sebagai sebuah institusi dan strategi korporat kami.

Nilai dan dasar kami ada untuk memastikan bahawa, dalam mencapai matlamat kami, kami berbuat demikian dengan adil dan sebaik mungkin.

Visi kami tentang kampus yang lestari

Di University of Bradford kami komited untuk mengekalkan kemampanan dan telah memenangi pengiktirafan untuk kampus kami yang mampan, dan kami adalah salah satu daripada Ecoversities yang terkemuka di dunia.

Visi kami termasuk memenuhi empat objektif teras:

Bekerja ke arah pendidikan lestari

Membentuk masa depan yang lebih mantap dengan melibatkan pelajar, kakitangan, masyarakat setempat dan majikan mengenai kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan dalam usaha mencapai pembangunan yang mampan.

Bekerja ke arah persekitaran yang sihat

Melindungi alam sekitar dengan meminimumkan penggunaan sumber dan pelepasan kami sementara juga meningkatkan persekitaran sekitar.

Bekerja ke arah kesejahteraan sosial

Mewujudkan suasana yang lebih mesra dan lebih mesra di mana pelajar, kakitangan dan komuniti tempatan boleh hidup, berinteraksi, belajar, dan aktif.

Bekerja ke arah ekonomi yang berkembang maju

Membangunkan penyelidikan, inovasi dan pemindahan pengetahuan untuk membawa kemakmuran yang lebih besar kepada pelajar, Universiti, Bandar dan Wilayah.

Penyelidikan

University of Bradford adalah sebuah universiti teknologi dengan pengalaman penyelidikan canggih selama lebih dari 50 tahun.

Penyelidikan kami disenaraikan dalam 50 teratas di UK (HEFCE, 2014) untuk kualiti penyelidikan dengan tiga suku yang dikategorikan sebagai baik di peringkat dunia atau di peringkat antarabangsa yang cemerlang.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLB

University of Bradford

Ijazah LLB (Kepujian) kami memberi anda alat undang-undang yang anda perlukan untuk kerjaya sebagai peguam cara atau peguam, dan juga melengkapkan anda untuk pekerjaan di ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ijazah LLB (Kepujian) kami memberi anda alat undang-undang yang anda perlukan untuk kerjaya sebagai peguam cara atau peguam, dan juga melengkapkan anda untuk pekerjaan di kawasan lain jika anda memilih untuk tidak melanjutkan ke kelayakan profesional dalam undang-undang.

Program ini diajarkan oleh campuran ahli akademik dan peguam pengamal, yang meletakkan pengalaman undang-undang klinikal dunia nyata di tengah-tengah program. Anda akan mengembangkan pemahaman kritikal terhadap undang-undang dan konteks politik, sosial dan ekonomi.

LLB ini sesuai untuk pelajar yang mempunyai kepentingan umum dalam bidang undang-undang dan kajian undang-undang dan yang tidak mahu menumpukan pada bidang undang-undang tertentu pada peringkat awal ini.... [-]

United Kingdom Bradford
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bradford

Ambil langkah pertama ke arah kerjaya sebagai seorang peguam hak asasi dengan Ijazah Undang-undang LLB (Kepujian) kami, yang memaparkan keistimewaan dalam keadilan sosial ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ghairah tentang hak asasi manusia dan kesaksamaan?

Ambil langkah pertama ke arah kerjaya sebagai seorang peguam hak asasi dengan Ijazah Undang-undang LLB (Kepujian) kami, yang memaparkan keistimewaan dalam keadilan sosial dan tahun penempatan sandwic dalam industri.

Anda akan membina asas ilmu pengetahuan yang kuat, membolehkan anda bekerja ke arah kerjaya sebagai peguamcara atau peguamcara.

Anda juga akan mengembangkan pelbagai kemahiran yang boleh dipindahmilik untuk pekerjaan di kawasan lain jika anda memilih untuk tidak melanjutkan ke kelayakan profesional dalam undang-undang.

Program ini diajarkan oleh campuran ahli akademik dan peguam pengamal, yang meletakkan pengalaman undang-undang klinikal dunia nyata di tengah-tengah program. Anda akan mengembangkan pemahaman kritikal terhadap undang-undang dan konteks politik, sosial dan ekonomi.... [-]

United Kingdom Bradford
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

LLM

University of Bradford

Program Sarjana Undang-Undang (LLM) memberi anda pengetahuan mendalam mengenai undang-undang dalam konteks antarabangsanya. Anda akan menilai penyelidikan dan biasiswa la ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Sarjana Undang-Undang (LLM) memberi anda pengetahuan mendalam mengenai undang-undang dalam konteks antarabangsanya. Anda akan menilai penyelidikan dan biasiswa lanjutan dalam bidang kajian undang-undang seperti undang-undang hak asasi manusia, undang-undang imigresen dan pelarian, undang-undang perbankan antarabangsa dan kewangan, dan undang-undang alam sekitar antarabangsa.

Dengan pelbagai modul pilihan yang disediakan di samping kurikulum teras, anda boleh menyesuaikan program ini ke bidang minat akademik dan aspirasi kerjaya anda.

Anda akan belajar dari akademik Sekolah Undang-Undang dengan kepakaran penyelidikan yang ketara dan pengalaman undang-undang antarabangsa dalam bidang termasuk:... [-]

United Kingdom Bradford
Januari 2020
English
Sepenuh masa
12 - 15 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bradford

Hak asasi manusia dan undang-undang adalah kawasan pertumbuhan yang besar, berkembang dan berkembang sebagai tindak balas terhadap perkembangan baru, ancaman, dan evolusi ... [+]

Gambaran keseluruhan

Hak asasi manusia dan undang-undang adalah kawasan pertumbuhan yang besar, berkembang dan berkembang sebagai tindak balas terhadap perkembangan baru, ancaman, dan evolusi dalam pemikiran kita sebagai masyarakat. Ia mempunyai makna yang besar bagi cabaran global utama seperti perang, keganasan, jantina, penghijrahan dan perubahan iklim, dan interfaces cukup ketara dengan impak dari sains dan inovasi.

LLM yang baru dalam Hak Asasi Manusia dan Pembangunan ini direka untuk memberi anda pemahaman tentang hak asasi manusia dalam bentuk pelbagai lapisan, dengan penekanan kritikal terhadap pelengkapnya dengan pembangunan.

Kursus ini menawarkan pelbagai modul yang berorientasikan kontemporari, akademik yang ketat dan berorientasikan kemahiran. Anda akan mendapat pengetahuan teras konteks undang-undang dan dasar yang lebih luas dalam bidang ini, sementara mempunyai kelonggaran untuk menyesuaikan tahap anda sesuai dengan kepentingan tertentu dan aspirasi kerjaya anda dengan memilih dari pelbagai undang-undang hak asasi manusia dan modul pembangunan.... [-]

United Kingdom Bradford
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bradford

LLM baru dalam Undang-undang Komersial Antarabangsa memberikan anda pengetahuan khusus tentang peraturan perdagangan antarabangsa, dan pemahaman menyeluruh tentang kontek ... [+]

Gambaran keseluruhan

LLM baru dalam Undang-undang Komersial Antarabangsa memberikan anda pengetahuan khusus tentang peraturan perdagangan antarabangsa, dan pemahaman menyeluruh tentang konteks sosial, ekonomi dan politik yang lebih luas yang membentuk undang-undang dan praktik komersial moden.

Kursus ini menawarkan pelbagai modul yang berorientasikan kontemporari, akademik yang ketat dan berorientasikan kemahiran. Anda akan mendapat pengetahuan asas kerangka kerja dan persekitaran pengawalseliaan perdagangan moden sambil mempunyai kelonggaran untuk menyesuaikan gelaran anda sesuai dengan kepentingan tertentu dan aspirasi karir anda dengan memilih dari pelbagai modul undang-undang perdagangan pakar (dan modul pilihan dari Sekolah Pengurusan ).... [-]

United Kingdom Bradford
Januari 2020
English
Sepenuh masa
12 - 15 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu