Baca keterangan rasmi

Mengenai Dundee

Budaya yang hebat, landskap yang indah dan orang-orang mesra yang terkenal ....Scotland mempunyai semangat dan inovasi di hati dan ini hanya beberapa sebab mengapa ia adalah tempat yang menakjubkan untuk hidup dan belajar.

Dundee terletak di tepi Sungai Tay di pantai timur Scotland. Ia kerap muncul di bahagian atas kaji selidik 'kualiti hidup' di UK - menawarkan semua yang hebat tentang kehidupan bandar, tetapi menjadi mesra, ringkas dan mudah dinavigasi.

The Wall Street Journal menamakan Dundee sebagai salah satu destinasi sepuluh mereka untuk 2018.

Penduduk Dundee sekitar 150,000. Dengan pelajar yang terdiri daripada 1 dari 5 orang penduduk, bandar kita ditujukan kepada kehidupan pelajar.

Kampus kami betul-betul di tengah-tengah West End yang meriah dan menyeronokkan, dengan kedai-kedai, kafe dan restoran semuanya di depan pintu anda.

"Orang Scotland adalah baik dan mesra. Saya masih ingat hari pertama saya tiba, orang yang sepatutnya bertemu dengan saya tidak ada lagi. Pemandu teksi menurunkan saya, saya mengetuk pintu dan dia tidak berada di sana, jadi saya sedang menunggu di luar. Seseorang datang dan bertanya sama ada saya baik-baik saja dan menjemput saya semasa saya menunggu. Dia mengalu-alukan saya dan memberi saya makanan dan minuman, jadi saya mula suka rakyat Dundee dan Scotland dari hari pertama saya datang. " Willy William Mrema berasal dari Tanzania dan sedang belajar Kejuruteraan Geoteknik MSc.

Peringkat: href = "https://www.dundee.ac.uk/about/our-rankings/

Sains Sosial

Sains sosial merangkumi banyak bidang akademik yang membentuk masyarakat. Ini termasuk bagaimana kita ditadbir (undang-undang), di mana kita hidup (seni bina, perancangan, dan geografi), bagaimana ekonomi dan perniagaan berfungsi (kajian perniagaan dan pengurusan), pilihan yang kita buat (psikologi) dan politik kita dan hubungan antarabangsa. Pada dasarnya apa pun yang mempengaruhi bagaimana orang berfikir dan berkelakuan.

Apa yang anda boleh belajar

  • Seni bina
  • Perniagaan
  • Geografi
  • Undang-undang Tenaga
  • Sains persekitaran
  • Undang-undang
  • Psikologi
  • Politik

Institut Penyelidikan Sains Sosial

Kami terlibat dalam memahami isu-isu yang paling rumit dan mencabar di dunia. Ini terdiri dari kesihatan, pekerjaan dan kesejahteraan kepada perubahan iklim dan ketahanan masyarakat dan dari keadilan dan keadilan sosial untuk pengalaman kanak-kanak, keluarga, dan hubungan.

Penyelidik kami bekerjasama dengan komuniti dasar dan amalan di Scotland, UK dan di peringkat antarabangsa untuk memastikan penyelidikan mereka mempunyai impak di luar akademi.

Kami menjalankan penyelidikan utama di dunia, yang diasaskan pada disiplin gabungan yang unik: Undang-undang, Perniagaan, Undang-undang dan Dasar Tenaga, Geografi, Sains Alam Sekitar, Politik dan Perhubungan Antarabangsa, Psikologi, Senibina dan Perancangan Bandar.

Penyelidikan berpecah-pecah kami dikenali untuk kepakaran, kecemerlangan, dan impak dan berusaha untuk memahami isu-isu yang paling rumit dan mencabar di dunia. Kami bangga menyampaikan penyelidikan dengan impak yang signifikan terhadap inovasi global dan dasar antarabangsa.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

LLM

University of Dundee - School of Social Sciences

Korporat LLM ... [+]

Gambaran keseluruhan

Korporat LLM

Modul korporat di Dundee menyediakan pelajar dengan pemahaman terperinci tentang isu-isu teras yang berkaitan dengan undang-undang korporat dan tadbir urus korporat, undang-undang persaingan, undang-undang cukai antarabangsa serta membenarkan pengkhususan dalam undang-undang harta intelek.

Dalam Times Good, sebuah universiti Panduan 2012 Sekolah Undang-undang Dundee telah diletakkan di urutan ke-7 dalam kedudukan sekolah undang-undang United Kingdom, dan kami menduduki tempat ke-1 di Scotland dalam Kajian Pelajar Nasional 2011 (NSS).

Dalam 2008 Undang-undang Penyelidikan Penilaian Latihan Dundee Law School adalah salah satu daripada hanya dua sekolah undang-undang di UK untuk mencapai klasifikasi standard 100% antarabangsa, dengan separuh daripada penyerahan kami digredkan di peringkat antarabangsa yang sangat baik atau terkemuka di dunia. Komitmen kami adalah untuk memberikan arahan yang berkualiti tinggi, dengan fokus pada perkara-perkara yang berkaitan dengan praktikal, untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya undang-undang yang berjaya, sama ada di rumah atau di luar negara.... [-]

United Kingdom Dundee
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Dundee - School of Social Sciences

LLM dalam Undang-Undang, Perbankan dan Kewangan di Dundee menawarkan gabungan inovatif latihan profesional dan teori untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam sektor ... [+]

Gambaran keseluruhan

LLM dalam Undang-Undang, Perbankan dan Kewangan di Dundee menawarkan gabungan inovatif latihan profesional dan teori untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam sektor kewangan. Kursus ini sangat tertumpu kepada alam semulajadi, dan tidak seperti banyak kursus LLM lain di lapangan yang diajarkan oleh kedua-dua profesional perniagaan dan undang-undang yang mempunyai pengalaman praktik praktikal undang-undang perbankan dan kewangan, termasuk pengalaman praktik hukum pengawalseliaan kewangan di kedua-dua EU dan Amerika Syarikat .

Siapa yang patut belajar kursus ini?

LLM ini direka bentuk untuk graduan yang memiliki ijazah undang-undang atau latar belakang undang-undang yang ingin membangunkan kemahiran khusus untuk mendapatkan karier dalam sektor perkhidmatan perbankan dan kewangan.... [-]

United Kingdom Dundee
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Dundee - School of Social Sciences

Bumi hari ini menghadapi cabaran alam sekitar yang utama: perubahan iklim, kehilangan biodiversiti dan pengeksploitasian sumber semula jadi. Menangani ini memerlukan alat ... [+]

Gambaran keseluruhan

Bumi hari ini menghadapi cabaran alam sekitar yang utama: perubahan iklim, kehilangan biodiversiti dan pengeksploitasian sumber semula jadi. Menangani ini memerlukan alat undang-undang dan dasar yang berkesan, di peringkat antarabangsa, di peringkat nasional dan di peringkat tempatan. Dundee mempunyai kepakaran untuk membolehkan anda mengembangkan kemahiran dan pengetahuan utama untuk meneruskan kerjaya dalam bidang undang-undang dan dasar yang menarik ini.

University of Dundee mempunyai salah satu kumpulan pengurusan alam sekitar dan pengurusan sumber terbesar di kakitangannya di UK. Kakitangan telah dinasihatkan pada peringkat tertinggi, diamalkan, diterbitkan dan diajar secara meluas dalam pelbagai bidang undang-undang termasuk peraturan alam sekitar, tenaga, pembangunan lestari, perancangan guna tanah, pemuliharaan alam, perhutanan, air, tadbir urus, dan undang-undang laut.... [-]

United Kingdom Dundee
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Dundee - School of Social Sciences

Konsep keselamatan terletak di tengah-tengah banyak rejim undang-undang antarabangsa semasa. Pada masa yang sama kepentingan keselamatan, negara-negara cepat mendorong un ... [+]

Keseluruhannya

Konsep keselamatan terletak di tengah-tengah banyak rejim undang-undang antarabangsa semasa. Pada masa yang sama kepentingan keselamatan, negara-negara cepat mendorong untuk menentukan kepentingan nasional mereka dengan cara yang berbeza. Ijazah antara disiplin ini memberikan pemahaman yang mendalam mengenai Undang-undang Antarabangsa dan Perhubungan Antarabangsa mengenai isu-isu keselamatan moden, seperti tindak balas terhadap keganasan, tanggapan terhadap penggunaan kekerasan secara amnya dan tanggapan terhadap ancaman terhadap keselamatan persekitaran.

Adakah anda memikirkan kerjaya dalam undang-undang antarabangsa atau hubungan antarabangsa, sebagai pengamal undang-undang, penasihat kepada kerajaan, dalam pasukan ketenteraan atau polis, atau bekerja dengan atau untuk pertubuhan-pertubuhan antara kerajaan seperti Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu atau NGO seperti Red Bulan Sabit Merah / Merah?... [-]

United Kingdom Dundee
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Dundee - School of Social Sciences

Perkembangan ekonomi jangka panjang dunia bergantung kepada kewujudan industri tenaga dan sumber daya yang inovatif, kreatif dan kreatif. Ini pula bergantung kepada indiv ... [+]

Gambaran keseluruhan

Perkembangan ekonomi jangka panjang dunia bergantung kepada kewujudan industri tenaga dan sumber daya yang inovatif, kreatif dan kreatif. Ini pula bergantung kepada individu yang memiliki latar belakang undang-undang, ekonomi, teknikal dan dasar mereka.

CEPMLP adalah di tengah-tengah isu-isu ini dan memberikan yang terbaik dalam pendidikan lanjutan dalam bidangnya, menyediakan graduannya untuk menghadapi cabaran yang dihadapi oleh ekonomi global yang berkembang.

Sepanjang sejarahnya, CEPMLP telah mencapai pertumbuhan berterusan dan telah menonjolkan keutamaan antarabangsa dalam kegiatan terasnya: prestasi ilmiah, penyelidikan akademik peringkat tinggi, perundingan strategik dan pendidikan eksekutif berkualiti tinggi. Pada masa ini, kami mempunyai lebih daripada 500 pelajar pasca siswazah berdaftar dari lebih daripada 50 buah negara di seluruh dunia.... [-]

United Kingdom Dundee
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Dundee - School of Social Sciences

Sama ada anda berminat untuk mempelajari lebih lanjut tentang aspek undang-undang dan etika pekerjaan anda, mengiktiraf kesan kelayakan dengan asas undang-undang dan etik ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sama ada anda berminat untuk mempelajari lebih lanjut tentang aspek undang-undang dan etika pekerjaan anda, mengiktiraf kesan kelayakan dengan asas undang-undang dan etika boleh mempunyai prospek promosi, atau hanya mempunyai kepentingan dalam undang-undang penjagaan kesihatan, kursus ini adalah untuk anda.

Kursus ini bertujuan untuk memberi anda pemahaman dan apresiasi terhadap undang-undang dan etika kerana mereka memohon kepada amalan profesional. Ia akan membantu anda memahami konsep undang-undang dan etika, istilah dan sumber undang-undang.

Kursus ini membolehkan anda belajar pada satu-satu masa dan tempat pilihan anda sendiri dan pada tahap yang selesa untuk anda dan kebanyakan graduan kami telah menamatkan pengajian mereka semasa bekerja sepenuh masa sebagai profesional penjagaan kesihatan.... [-]

United Kingdom Dundee
Sept. 2020
English
Sambilan
36 bulan
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Dundee - School of Social Sciences

LLM dalam Undang-undang Perdagangan Antarabangsa merangkumi isu-isu teras yang berkaitan dengan penyelesaian pertikaian komersial bersama dengan prinsip kontrak. ... [+]

Gambaran keseluruhan

LLM dalam Undang-undang Perdagangan Antarabangsa merangkumi isu-isu teras yang berkaitan dengan penyelesaian pertikaian komersial bersama dengan prinsip kontrak.

Kursus ini akan memberi anda kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk berkembang maju dalam bidang undang-undang korporat dengan subjek yang khusus berkaitan dengan e-dagang, harta intelek, kontrak dan banyak lagi.

Kursus kami akan memberikan anda kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk berkembang maju dalam arena komersial. Anda akan belajar tentang penyelesaian perselisihan komersial dari perspektif global dan komparatif. Kami membuat kemas kini teratur untuk modul kami supaya mereka relevan dengan dunia perniagaan hari ini. Ini termasuk e-dagang; harta intelek; undang-undang persaingan; urus niaga perniagaan dan banyak lagi.... [-]

United Kingdom Dundee
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Start your journey

Learn why our international students choose to study at the University of Dundee