University of Dundee - School of Social Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Dundee

Budaya yang hebat, landskap yang indah dan orang-orang mesra yang terkenal ....Scotland mempunyai semangat dan inovasi di hati dan ini hanya beberapa sebab mengapa ia adalah tempat yang menakjubkan untuk hidup dan belajar.

Dundee terletak di tepi Sungai Tay di pantai timur Scotland. Ia kerap muncul di bahagian atas kaji selidik 'kualiti hidup' di UK - menawarkan semua yang hebat tentang kehidupan bandar, tetapi menjadi mesra, ringkas dan mudah dinavigasi.

The Wall Street Journal menamakan Dundee sebagai salah satu destinasi sepuluh mereka untuk 2018.

Penduduk Dundee sekitar 150,000. Dengan pelajar yang terdiri daripada 1 dari 5 orang penduduk, bandar kita ditujukan kepada kehidupan pelajar.

Kampus kami betul-betul di tengah-tengah West End yang meriah dan menyeronokkan, dengan kedai-kedai, kafe dan restoran semuanya di depan pintu anda.

"Orang Scotland adalah baik dan mesra. Saya masih ingat hari pertama saya tiba, orang yang sepatutnya bertemu dengan saya tidak ada lagi. Pemandu teksi menurunkan saya, saya mengetuk pintu dan dia tidak berada di sana, jadi saya sedang menunggu di luar. Seseorang datang dan bertanya sama ada saya baik-baik saja dan menjemput saya semasa saya menunggu. Dia mengalu-alukan saya dan memberi saya makanan dan minuman, jadi saya mula suka rakyat Dundee dan Scotland dari hari pertama saya datang. " Willy William Mrema berasal dari Tanzania dan sedang belajar Kejuruteraan Geoteknik MSc.

Peringkat: href = "https://www.dundee.ac.uk/about/our-rankings/

Sains Sosial

Sains sosial merangkumi banyak bidang akademik yang membentuk masyarakat. Ini termasuk bagaimana kita ditadbir (undang-undang), di mana kita hidup (seni bina, perancangan, dan geografi), bagaimana ekonomi dan perniagaan berfungsi (kajian perniagaan dan pengurusan), pilihan yang kita buat (psikologi) dan politik kita dan hubungan antarabangsa. Pada dasarnya apa pun yang mempengaruhi bagaimana orang berfikir dan berkelakuan.

Apa yang anda boleh belajar

  • Seni bina
  • Perniagaan
  • Geografi
  • Undang-undang Tenaga
  • Sains persekitaran
  • Undang-undang
  • Psikologi
  • Politik

Institut Penyelidikan Sains Sosial

Kami terlibat dalam memahami isu-isu yang paling rumit dan mencabar di dunia. Ini terdiri dari kesihatan, pekerjaan dan kesejahteraan kepada perubahan iklim dan ketahanan masyarakat dan dari keadilan dan keadilan sosial untuk pengalaman kanak-kanak, keluarga, dan hubungan.

Penyelidik kami bekerjasama dengan komuniti dasar dan amalan di Scotland, UK dan di peringkat antarabangsa untuk memastikan penyelidikan mereka mempunyai impak di luar akademi.

Kami menjalankan penyelidikan utama di dunia, yang diasaskan pada disiplin gabungan yang unik: Undang-undang, Perniagaan, Undang-undang dan Dasar Tenaga, Geografi, Sains Alam Sekitar, Politik dan Perhubungan Antarabangsa, Psikologi, Senibina dan Perancangan Bandar.

Penyelidikan berpecah-pecah kami dikenali untuk kepakaran, kecemerlangan, dan impak dan berusaha untuk memahami isu-isu yang paling rumit dan mencabar di dunia. Kami bangga menyampaikan penyelidikan dengan impak yang signifikan terhadap inovasi global dan dasar antarabangsa.

Lokasi