University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fakulti Sains Sosial di Universiti Nottingham menawarkan pelbagai kursus dalam perniagaan, ekonomi, pendidikan, geografi, undang-undang, politik dan hubungan antarabangsa, dan sosiologi dan dasar sosial.

Reputasi untuk kecemerlangan

University of Nottingham adalah universiti teratas di seluruh dunia dan menduduki ranking 50 teratas untuk beberapa subjek sains sosial dalam Peringkat Universiti QS terkini. Institusi yang benar-benar global, dengan kampus di China dan Malaysia, Nottingham mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia.

Ia menawarkan komuniti pembelajaran dinamik di mana pengajaran disokong oleh penyelidikan utama di dunia. Dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan terkini, universiti menduduki tempat ke-8 di UK dengan ukuran 'kuasa penyelidikan', dan lebih daripada 97% penyelidikannya diiktiraf di peringkat antarabangsa. Fakulti ini memberi sumbangan yang berharga kepada penyelidikan ini yang memberi impak luas kepada masyarakat, termasuk ekonomi, kesihatan dan kebajikan, budaya, dasar awam dan alam sekitar.

Lokasi inspirasi

Sekolah-sekolah di fakulti ini terletak di tengah-tengah England, di seluruh Universiti Park dan Jubilee Campus. Meliputi 300 ekar, University Park secara luas dianggap sebagai salah satu kampus yang paling indah di UK, dengan tasik berperahu dan bukit-bukau hijau. Ia hanya 10 minit dengan bas dari pusat bandar Nottingham yang bersemangat, dan juga dihubungkan dengan rangkaian trem. Kampus Jubilee telah memenangi pelbagai anugerah untuk bangunan inovatif, mesra alam, dan persekitaran tasik dan arca kontemporari menjadikannya persekitaran pembelajaran yang inspiratif.

Rangkaian sokongan berdedikasi

Universiti memandu anda sebelum anda tiba dan menyokong anda sepanjang pengajian anda. Mereka menyediakan maklumat dan panduan mengenai pelbagai isu termasuk kelayakan antarabangsa, visa, kewangan, peraturan kerja dan penyesuaian hidup di UK.

Diakreditasi oleh British Council untuk pengajaran bahasa Inggeris di UK, Pusat Pendidikan Bahasa Inggeris Inggeris menyediakan kursus sebelum dan semasa pengajian anda, untuk mengembangkan kemahiran bahasa anda ke tahap yang diperlukan.

Khidmat Kerjaya dan Khidmat Pekerjaan menawarkan nasihat kerjaya untuk kehidupan, dan Perkhidmatan Pelajar membantu dengan masalah peribadi atau akademik yang mungkin anda miliki.

Pembelajaran dunia nyata

Semua sekolah di fakulti mempunyai hubungan yang berharga dengan industri, dan kursus kami membekalkan anda dengan kemahiran penting dan pengetahuan khusus yang anda perlukan untuk mencapai matlamat profesional anda.

---

Maklumat yang disenaraikan di laman web ini telah digubal sebelum tahun akademik yang digunakan. Setiap usaha telah dibuat untuk memastikan bahawa maklumat yang terkandung adalah tepat pada masa penerbitan, tetapi perubahan (contohnya untuk kandungan kursus) mungkin berlaku berikutan selang antara penerbitan dan permulaan kursus. Oleh itu, sangat penting untuk menyemak laman web Universiti untuk kemas kini sebelum anda memohon kursus dengan mengikuti nottingham.ac.uk/studywithus . Di mana terdapat perbezaan di antara kandungan laman web ini dan laman web Universiti, kandungan laman web Universiti adalah lebih utama .

This school offers programs in:
  • English

Lihat Law Sijil » Lihat Law Doktor Falsafah » Lihat Law LLB » Lihat Law LLM » Lihat Online Sijil Pascasiswazah » Lihat Online MA » Lihat Diploma Siswazah » Lihat Sijil Pascasiswazah » Lihat Kursus musim panas » Lihat BAs » Lihat BScs » Lihat 1-year MBAs » Lihat MA » Lihat MSc » Lihat Doktor Falsafah » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Sarjana » Lihat EMBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Falsafah

Phd / Undang-undang MPhil

Campus Sepenuh masa Sambilan 3 - 6  January 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Pusat Pengajian Undang-undang berusaha untuk menggalakkan kecemerlangan penyelidikan di kalangan semua ulama itu. Kami menyedari bahawa yang berkualiti tinggi penyelidikan undang-undang boleh mengambil pelbagai bentuk yang berbeza, dengan pelbagai kaedah penyelidikan undang-undang diambil bekerja dalam pelbagai projek penyelidikan yang berterusan di sekolah. [+]

phd / Undang-undang MPhil

PhD adalah bentuk yang paling maju pengajian lepasan ijazah. Ianya dianugerahkan kepada kejayaan daripada program penyelidikan yang diselia dan dinilai dengan peperiksaan lisan dan tesis akhir.

A MPhil memerlukan kemahiran penyelidikan dan latihan sama dengan PhD lagi skop dan kerumitan adalah kurang daripada yang diperlukan untuk ijazah doktor falsafah. The MPhil dinilai dengan penyerahan tesis.

Pusat Pengajian Undang-undang berusaha untuk menggalakkan kecemerlangan penyelidikan di kalangan semua ulama itu. Kami menyedari bahawa yang berkualiti tinggi penyelidikan undang-undang boleh mengambil pelbagai bentuk yang berbeza, dengan pelbagai kaedah penyelidikan undang-undang diambil bekerja dalam pelbagai projek penyelidikan yang berterusan di sekolah.... [-]


LLB

Undang-undang LLB

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Ijazah undang-undang yang memenuhi syarat ini meliputi asas-asas undang-undang bahasa Inggeris dan membolehkan anda untuk mengkhususkan diri dalam bidang subjek sesuai dengan minat anda sendiri. [+]

Gambaran keseluruhan

Ijazah undang-undang yang memenuhi syarat ini meliputi asas-asas undang-undang bahasa Inggeris dan membolehkan anda untuk mengkhususkan diri dalam bidang subjek sesuai dengan minat anda sendiri.

Kursus ini memenuhi permintaan daripada pelajar yang berkelayakan yang ingin mengkaji undang-undang sebagai disiplin akademik, tanpa mengira sama ada mereka ingin meneruskan kerjaya dalam amalan undang-undang.

Anda boleh memohon pada permulaan dua tahun untuk dipindahkan ke salah satu daripada kursus gelar empat tahun sekolah , yang menggabungkan satu tahun ke luar negara untuk mengkaji undang-undang negara tersebut. Sekolah ini mempunyai sekolah undang-undang rakan kongsi di Australia, Kanada, China, Eropah, New Zealand, Singapura dan Amerika Syarikat.... [-]


LLM

Keadilan Jenayah Antarabangsa LLM dan Konflik Bersenjata

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Memeriksa undang-undang yang berlaku sebelum, semasa dan selepas konflik bersenjata, kursus ini meneroka isu-isu semasa dan cabaran moden kepada undang-undang dan politik yang mengelilingi perang dan keadilan. [+]

Gambaran keseluruhan

Memeriksa undang-undang yang berlaku sebelum, semasa dan selepas konflik bersenjata, kursus ini meneroka isu-isu semasa dan cabaran moden kepada undang-undang dan politik yang mengelilingi perang dan keadilan.

Dengan munculnya keganasan global, perbezaan tradisional antara konflik bersenjata antara negeri-negeri dan konflik bersenjata dalaman sedang terkikis. Sementara itu, jenayah antarabangsa dilakukan setiap hari. Bagaimanakah undang-undang menangani perkara ini?

Kursus ini akan membantu anda membangunkan gambaran holistik undang-undang yang mengawal penggunaan kuasa oleh negara-negara, undang-undang yang berkaitan dengan tingkah laku permusuhan, dan sistem keadilan jenayah antarabangsa. Anda akan mempertimbangkan isu semasa dan cabaran moden terhadap undang-undang dan politik yang mengelilingi perang dan keadilan, serta tindak balas undang-undang dan falsafah terhadap jenayah antarabangsa.... [-]


Keadilan Jenayah LLM

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Menawarkan pendekatan kontekstual yang tersendiri terhadap keadilan jenayah, kursus ini mengkaji aspek-aspek teori, perbandingan dan antarabangsa proses jenayah dan sistem hukuman. [+]

Gambaran keseluruhan

Menawarkan pendekatan kontekstual yang tersendiri terhadap keadilan jenayah, kursus ini mengkaji aspek-aspek teori, perbandingan dan perbandingan antara proses jenayah dan sistem hukuman.

Serta menyediakan maklumat substantif mengenai undang-undang jenayah dan penguatkuasaannya, ia membolehkan anda melibatkan diri dengan asas penyelidikan dan biasiswa, dan untuk menghargai implikasi mereka untuk membuat dasar dan amalan jenayah.

Penekanan adalah untuk memahami isu, masalah, institusi, proses dan kebudayaan undang-undang dan dasar jenayah, dengan latarbelakang globalisasi yang semakin meningkat dalam jenayah dan penguatkuasaan undang-undang di seluruh sempadan negara.... [-]


LLM Master of Laws

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Dengan pelbagai modul pilihan, kursus ini memberi anda kebebasan untuk mencipta gelaran yang dipesan khusus untuk minat dan aspirasi kerjaya anda. [+]

Gambaran keseluruhan

Dengan pelbagai modul pilihan, kursus ini memberikan anda kebebasan untuk mencipta program pengajian yang selaras dengan minat dan aspirasi kerjaya anda.

Anda boleh memilih daripada lebih daripada 40 modul, yang meliputi pelbagai subjek. Ini bermakna, jadual waktu yang dibenarkan, anda boleh menggabungkan Jualan Barangan Antarabangsa dengan Undang-Undang Jenayah Antarabangsa, dan Undang-undang Pelaburan Antarabangsa dengan Undang-undang Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Penyediaan dan sokongan Bahasa Inggeris Akademik

Sekiranya anda memerlukan sokongan tambahan untuk mengambil kemahiran bahasa anda ke tahap yang diperlukan, anda mungkin boleh menghadiri kursus pragmatik di Pusat Pendidikan Bahasa Inggeris Pusat, yang diakreditasi oleh British Council untuk pengajaran bahasa Inggeris di UK.... [-]


MA Antarabangsa Undang-undang, Keselamatan dan Keganasan

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Kursus ini meneroka isu-isu undang-undang dan politik utama dalam keselamatan kontemporari kerana ia berkaitan dengan perang, konflik dan keganasan. [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus ini meneroka isu-isu undang-undang dan politik utama dalam keselamatan kontemporari kerana ia berkaitan dengan perang, konflik dan keganasan.

Ditawarkan dengan kerjasama Sekolah Politik dan Perhubungan Antarabangsa, ia akan membolehkan anda meletakkan isu dan peristiwa konflik dan keselamatan dalam konteks politik, menganalisisnya dalam rangka kerja undang-undang, dan memahami hubungan antara undang-undang dan politik dalam hubungan antarabangsa.

Ia juga akan membantu dengan analisis justifikasi, sebab dan akibat perang, konflik dan keganasan, termasuk tanggapan undang-undang dan politik yang ada untuk menangani ancaman keselamatan antarabangsa.

Kedua-dua sekolah ini adalah rumah kepada beberapa pusat penyelidikan dan institusi, yang menyediakan ceramah, seminar, persidangan, peluang penyelidikan dan siri filem untuk melengkapi pembelajaran. Contoh yang paling relevan ialah Pusat Undang-undang dan Keselamatan Antarabangsa Nottingham dan Pusat Konflik, Keselamatan dan Keganasan . Pakar dari luar Universiti juga memberi ceramah mengenai topik kepentingan antarabangsa, menawarkan peluang untuk perdebatan ilmiah.... [-]


Undang-undang Alam Sekitar LLM

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Kursus ini menawarkan wawasan terhadap respon undang-undang antarabangsa terhadap cabaran alam sekitar, dari pemanasan global, kepada pemusnahan tapak habitat yang penting. [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus ini menawarkan wawasan terhadap respon undang-undang antarabangsa terhadap cabaran alam sekitar global yang utama, dari perubahan iklim hingga pemusnahan tapak habitat yang penting.

Anda akan merangkumi pelbagai isu kontemporari yang relevan, dan akan membangun landasan kukuh dalam undang-undang alam sekitar antarabangsa seperti diterapkan dalam konteks tertentu.

Teknik moden peraturan alam sekitar juga ditangani, termasuk mekanisme pendanaan untuk perjanjian alam sekitar antarabangsa, seperti konvensyen biodiversiti dan lapisan ozon, dan keperluan prosedur untuk penilaian kesan alam sekitar terhadap beberapa aktiviti di bawah undang-undang antarabangsa.... [-]


Undang-undang Antarabangsa Awam LLM

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Memberi anda kelayakan undang-undang antarabangsa umum, kursus ini boleh disesuaikan dengan kepentingan pakar tertentu seperti perlindungan alam sekitar, perdagangan antarabangsa atau hak asasi manusia. [+]

Gambaran keseluruhan

Memberi anda kelayakan undang-undang antarabangsa umum, kursus ini boleh disesuaikan dengan kepentingan pakar tertentu seperti perlindungan alam sekitar, perdagangan antarabangsa atau hak asasi manusia.

Anda akan membangun landasan yang kukuh dalam teknik-teknik yang berhujah dan menafsirkan undang-undang antarabangsa, dan kepakaran bagaimana elemen-elemen ini diuji dalam konteks yang sangat berbeza, daripada melindungi alam sekitar, mengawal perdagangan dunia dan perlindungan kemanusiaan. Dengan 25 pilihan kualifikasi, anda boleh memilih untuk menjadi pakar dalam pelbagai bidang undang-undang antarabangsa awam.

Pelbagai modul disampaikan oleh pelbagai akademik yang berbakat dan pelbagai. Ahli pasukan undang-undang antarabangsa di Nottingham telah menerbitkan karya pemenang hadiah. Ramai juga aktif mengambil bahagian dalam membuat dasar dan pelaksanaan norma hak asasi manusia di peringkat negeri dan antarabangsa.... [-]


Undang-undang Antarabangsa LLM

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Dengan peluang untuk memilih pilihan dalam undang-undang antarabangsa dan swasta, kursus ini akan membolehkan anda memperoleh kelayakan yang luas di dalam undang-undang antarabangsa. [+]

Gambaran keseluruhan

Dengan peluang untuk memilih pilihan dalam undang-undang antarabangsa dan swasta, kursus ini akan membolehkan anda memperoleh kelayakan yang luas di dalam undang-undang antarabangsa

Anda boleh memilih dari pelbagai modul yang berkaitan dengan undang-undang komersial antarabangsa, undang-undang Eropah, keadilan jenayah, undang-undang hak asasi manusia dan undang-undang antarabangsa umum.

Pelbagai modul disampaikan oleh pelbagai akademik yang berbakat dan pelbagai. Ahli pasukan undang-undang antarabangsa di Nottingham telah menerbitkan karya pemenang hadiah. Ramai juga aktif mengambil bahagian dalam membuat dasar dan pelaksanaan norma hak asasi manusia di peringkat negeri dan antarabangsa.... [-]


Undang-undang dan Dasar Perolehan Awam LLM / PGDip / PGCert

Online & Campus Combined Sambilan 10 - 24  September 2019 United Kingdom Nottingham

Untuk memenuhi keperluan untuk latihan mendalam dalam bidang ini, program sambilan yang unik ini menyediakan 'standard emas' untuk pendidikan dalam bidang ini. [+]

Gambaran keseluruhan

Untuk memenuhi keperluan untuk latihan mendalam dalam bidang ini, program sambilan yang unik ini menyediakan 'standard emas' untuk pendidikan dalam bidang ini.

Perkembangan selama dua dekad yang lalu menjadikan undang-undang perolehan awam salah satu bidang undang-undang yang paling menarik dan pantas berkembang. Memandangkan sejauh mana peraturan undang-undang kini mengawal aktiviti sehari-hari dalam aktiviti perolehan yang paling, pengetahuan tentang undang-undang perolehan menjadi penting bagi sesiapa yang bekerja di perolehan sektor awam.

Program ini terbuka kepada mereka yang mempunyai latar belakang undang-undang dan mereka yang tidak, dan tidak memerlukan ijazah undang-undang. Ia direka khas untuk:... [-]


Undang-undang dan Pembangunan Antarabangsa LLM

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Kursus ini membantu membangunkan pengetahuan mendalam mengenai isu-isu yang dihadapi oleh negara-negara membangun dalam perintah antarabangsa. [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus ini membantu membangunkan pengetahuan mendalam mengenai isu-isu yang dihadapi oleh negara-negara membangun dalam perintah antarabangsa.

Pertumbuhan ekonomi, pelaksanaan hak asasi manusia, memerangi tahap kemiskinan, dan meningkatkan taraf kesihatan atau pendidikan, menjadi kebimbangan utama bagi penggubal dasar di negara-negara membangun. Kesan piawaian undang-undang dan peraturan antarabangsa dalam membantu negara-negara membangun mencapai matlamat pembangunan mereka telah menghasilkan minat yang meningkat dari sarjana dan pengamal undang-undang.

Dengan pelbagai modul, termasuk modul pakar, Undang-undang, Pembangunan dan Komuniti Antarabangsa, kursus ini membolehkan anda melibatkan diri dengan soalan-soalan penting yang timbul dalam perdebatan yang timbul daripada aktiviti pembangunan.... [-]


Undang-undang Eropah LLM

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Menawarkan perspektif yang luas mengenai tadbir urus Eropah, kursus ini mengkaji peranan institusinya dalam susunan undang-undang global. [+]

Gambaran keseluruhan

UK berada di persimpangan penting dalam hubungannya dengan EU. Menawarkan perspektif yang luas mengenai tadbir urus Eropah, kursus ini mengkaji peranan institusinya dalam susunan undang-undang global.

Anda akan membangunkan pengetahuan pakar mengenai undang-undang kesatuan Eropah supranasional serta Majlis antara kerajaan Eropah.

Kursus ini juga menangani undang-undang substantif institusi-institusi ini telah diterima pakai. Anda boleh memilih modul dalam aspek undang-undang Eropah yang menarik minat anda, sama ada Majlis Konvensyen Eropah mengenai Hak Asasi Manusia Eropah atau peraturan perlindungan pengguna EU atau rejim intelektual.

Sebagai rumah institusi beberapa teks utama mengenai undang-undang EU dan Konvensyen Hak Asasi Manusia Eropah, Sekolah Undang-undang adalah pilihan semulajadi untuk mengejar pengajian tinggi anda dalam undang-undang Eropah. Staf akademik mempunyai reputasi yang kukuh dalam pelbagai bidang undang-undang Eropah, termasuk hak asasi, perolehan awam, hubungan antarabangsa dan harta intelek.... [-]


Undang-undang Hak Asasi Manusia LLM

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Dengan pilihan modul yang inovatif, kursus ini akan mendedahkan anda kepada idea dan perkembangan yang paling menarik dalam undang-undang hak asasi manusia antarabangsa. [+]

Gambaran keseluruhan

Dengan pilihan modul yang inovatif, kursus ini akan mendedahkan anda kepada idea dan perkembangan yang paling menarik dalam undang-undang hak asasi manusia antarabangsa.

Anda akan diberikan asas menyeluruh dalam undang-undang hak asasi manusia, dan juga peluang untuk meneruskan kepentingan khusus seperti hak ekonomi dan sosial, perniagaan dan hak asasi manusia, atau penjara dan hak asasi manusia.

Sekolah Undang-undang mempunyai kekuatan tertentu dalam undang-undang hak asasi manusia. Kebanyakan kakitangan akademik diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk penyelidikan mereka di kawasan tersebut. Mereka telah menasihatkan kerajaan, bekerjasama dengan pelbagai pertubuhan antarabangsa termasuk Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan Majlis Eropah, dan bergabung dengan NGO dalam kerja advokasi hak asasi mereka. Ini gabungan usaha akademik dan kerja praktikal sering dibawa ke bilik darjah, jadi anda dapat melihat bagaimana undang-undang hak asasi manusia dapat memberi kesan di atas tanah.... [-]


Undang-undang MSc dan Sains Alam Sekitar

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Ditawarkan dengan kerjasama Sekolah Geografi dan Sekolah Biosains, kursus ini meneroka hubungan antara pengetahuan sains dan undang-undang dalam bidang perlindungan alam sekitar. [+]

Gambaran keseluruhan

Ditawarkan dengan kerjasama Sekolah Geografi dan Sekolah Biosains, kursus ini meneroka hubungan antara pengetahuan sains dan undang-undang dalam bidang perlindungan alam sekitar.

Modul undang-undang dirancang untuk memberikan pemahaman yang lebih luas tentang perspektif undang-undang antarabangsa mengenai masalah alam sekitar yang sering hanya boleh ditangani melalui peraturan serantau atau antarabangsa.

Rejim-rejim perjanjian yang dieksplorasi termasuk yang berkaitan dengan pemendapan asid, perubahan iklim, penipisan lapisan ozon, pencemaran nuklear dan pencemaran air tawar. Di samping itu, perhatian terperinci akan diberikan kepada pelbagai rejim perjanjian yang bertujuan untuk menangani tekanan berterusan terhadap kepelbagaian biodiversiti dunia.... [-]


Undang-undang Perdagangan Antarabangsa LLM

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Kursus ini mengkaji bagaimana ekonomi yang semakin global memerlukan undang-undang komersial untuk memenuhi pelbagai cabaran. [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus ini mengkaji bagaimana ekonomi semakin global memerlukan undang-undang komersial untuk memenuhi pelbagai cabaran.

Ia mencerminkan perniagaan antarabangsa dalam kepelbagaian, inovasi, dan perkaitan kontemporari, meneroka isu penyelesaian transaksional, pengawalseliaan dan pertikaian, serta penghantaran, kewangan dan akses ke pasaran.

Anda boleh mengkaji topik yang menarik minat anda, seperti perdagangan antarabangsa, undang-undang maritim, undang-undang antarabangsa swasta, harta intelektual, perolehan awam, perbankan dan kewangan, serta rejim-rejim yang dicipta oleh EU dan Pertubuhan Perdagangan Dunia.

Kami mempunyai pasukan peniaga komersil yang terkenal di peringkat antarabangsa, menggabungkan pakar - pakar yang mantap dengan sarjana awal kerjaya yang menarik. Beasiswa yang diterbitkan adalah meluas, dengan setiap ahli staf akademik terlibat dalam penyelidikan berkualiti tinggi. Sekolah ini juga menjadi rumah kepada Pusat Undang-undang Komersial Nottingham University.... [-]


Sijil

Undang-undang Hak Asasi Manusia PGCert Antarabangsa

Online Sambilan September 2019 United Kingdom Nottingham

Pengetahuan mengenai sistem hak asasi manusia antarabangsa telah menjadi keperluan penting bagi mereka yang bekerja untuk memperbaiki keadaan orang di seluruh dunia. Program pembelajaran jarak jauh ini telah direka untuk membolehkan anda mempelajari kawasan ini secara sambilan untuk memenuhi komitmen anda. [+]

Gambaran keseluruhan

Pengetahuan mengenai sistem hak asasi manusia antarabangsa telah menjadi keperluan penting bagi mereka yang berusaha memperbaiki hak asasi manusia di seluruh dunia. Program pembelajaran jarak jauh ini telah direka untuk membolehkan anda belajar sambilan untuk memenuhi komitmen anda.

Anda akan diberikan asas menyeluruh dalam undang-undang dan sistem hak asasi manusia, serta peluang untuk meneruskan kepentingan pakar seperti hak kanak-kanak dan undang-undang jenayah antarabangsa.

Kursus ini direka untuk memastikan anda memperoleh pemahaman teoritis mengenai undang-undang hak asasi manusia, serta pengetahuan terkini tentang bagaimana piawaian dan sistem hak asasi antarabangsa antarabangsa beroperasi dalam amalan.... [-]


Video

Achieve it with the Faculty of Social Sciences

360 tour of Nottingham city centre

Contact
Alamat lokasi
Faculty of Social Sciences
Law and Social Sciences Building
University of Nottingham
University Park

Nottingham, England, NG7 2RD GB
Media sosial