University of Colorado Boulder

pengenalan

Sebagai salah satu daripada hanya 36 institusi penyelidikan awam AS dalam Persatuan Universiti Amerika (AAU), University of Colorado Boulder adalah mengenai menyedari kesan positif dari pengetahuan baru.

Dari menawarkan puluhan program menarik dalam pelbagai bidang akademik, hingga menjadi salah satu pusat penyelidikan dan inovasi paling dinamis di dunia, hingga bekerjasama rapat melalui ratusan usaha jangkauan masyarakat dengan masyarakat di seluruh Colorado dan dunia, kami bangga membantu kami pelajar, fakulti, kakitangan dan rakan kongsi mengubah idea baru menjadi hasil produktif yang mengubah kehidupan.

Universiti kami telah melancarkan pelbagai inisiatif strategik dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dan intinya adalah misi teras kami untuk memajukan kebaikan awam. Melalui kerja penting ini, kami meningkatkan nilai jangka panjang universiti kami kepada para pelajar, fakulti, staf, alumni, penyokong, komuniti, rakan sebaya dan demokrasi yang kami layani, dengan merangkul peranan dan tanggungjawab kami sebagai universiti penyelidikan awam nasional terkemuka di Colorado.

Ketika memasuki Tahun Tiga Akademik Niaga Hadapan, tema dan projek utamanya, yang dipaparkan di bawah, akan memandu kerja kami. Selaras dengan visi dan keperluan strategik kami, mereka memberi tumpuan kepada orang-orang, ketika kita membentuk pemimpin masa depan; pada program, semasa kami meneruskan perjalanan untuk menjadi universiti terbaik untuk inovasi, dan hasil positif dari semua kerja kami yang memberi kesan kepada kemanusiaan, memperkuat dan memenuhi komitmen kami untuk kebaikan masyarakat.

Visi CU Boulder didasarkan pada misi berkanunnya sebagai universiti penyelidikan awam nasional. Dalam undang-undang Colorado, universiti ditakrifkan sebagai "universiti penyelidikan siswazah yang komprehensif dengan standard penerimaan terpilih. . . menawarkan pelbagai program sarjana, sarjana dan kedoktoran yang komprehensif dari apa yang sekarang ditetapkan sebagai University of Colorado System.

CU Boulder menyedari peluang luar biasa yang berkaitan dengan peranannya sebagai universiti penyelidikan, dan menghargai kekuatan unik dan pencapaian penyelidikan watak untuk pendidikan sarjana. Ia sangat menyadari tanggung jawabnya untuk mendidik generasi warga negara dan pemimpin berikutnya, dan untuk memupuk semangat penemuan melalui penyelidikan. Sememangnya, CU Boulder percaya bahawa pelajarnya, baik siswazah dan sarjana, mendapat manfaat daripada gabungan program dan kecemerlangan penyelidikan yang menyeluruh yang menjadi ciri khas universiti unggulan. Oleh itu, misi berkanun CU Boulder relevan hari ini dan akan tetap relevan esok.

Lokasi

  • 0309, Boulder

Soalan